• Guacamole

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    ÄL menar jag

  • Guacamole
    bojji07 skrev 2011-10-23 10:12:05 följande:

    Lite mindre vanlig: Ca 8 dagar är genomsnittet då det befroktade ägget är kvar i äggledaren i ca tre dagar enligt nedanstående info!


     


    Äggets väg mot livmodern


    Ägget finns kvar i äggledaren i ungefär tre dygn efter befruktningen och fortsätter att dela sig med 12 till 15 timmars mellanrum. Det lilla ägget börjar nu röra sig sakta mot livmodern, framviftad av miljoner flimmerhår i äggledaren.


    Väl inne i livmodern har en av de mest kritiska faserna, bland annat äggets vandring genom den trånga äggledaren, passerats. Nu ska det befruktade ägget välja plats för vidhäftning i livmodern och signalera sin närvaro till modern.


    För att ägget ska kunna fastna på livmoderväggen måste äggskalet bort. Ägget expanderar strax före själva kläckningen då skalet brister. Slemhinnan i livmoder har genom hormoner från äggstocken förberetts på att ta emot det befruktade ägget. Det har nu gått ungefär åtta dagar.


    Ägget har fått kontakt med livmoderslemhinnan och börjar nu ett intensivt kemiskt informationsutbyte mellan blastocysten, det vill säga det tidiga fostret, och modern. De hormoner, som bildas i blastocysten kommer ut i mammans blodcirkulation. Dessa kan spåras med ett blodprov.


    Ja jag pratade inte om genomsnittet.. men det kan ta allt från 3-15 dagar för ägget att nå livmodern och fästa. Genomsnittet ligger säkert på 7 eller 8 dagar.

    Jag har också läst på allt jag kunnat komma över :D
    Älskade Kevin 091114
  • Guacamole

    Ett av testen du har tgit är vitt där det ska vara rosa och ett är ju positivt i mina ögon. (känslig med att säga det) Och det andra är mysko som sagt :D

     


    Älskade Kevin 091114
  • Guacamole

    Just like Magic. Hoppas det stannar och blir starkare.. du får uppdatera oss nästa dag du testar :D
    Tar du med morgonurin ? 


    Älskade Kevin 091114
  • Guacamole

    Jag tog itt första test idag. Negativt men bara på ÄL+9 så allt kan hända.. la inte upp det just för att det var negativt :D


    Älskade Kevin 091114
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester