Inlägg från: BeccyBoop |Visa alla inlägg
  • BeccyBoop

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    * little juno (Josefine) - Märta född 16 aug (-7 dgr), andra barnet
    * Afla (Caroline) - Signe född 16 augusti (-2dgr), andra barnet
    * Lilla My21 (Zara)- Alwa, född 20 Augusti (-1) andra barnet
    * Nicholasmamma (Tina) - Alexander född 22 aug (+4 dgr), tredje barnet.
    * StinaNyman (Sarah) - Åke född 23 aug (+6 dgr), första barnet
    * Cleopatra03- (Liz) flicka, Jolie, född 24/8 (+4 dagar).
    * Nellepelle76 (Ulrika) - Lucas född 26Augusti (+12 dgr), fjärde barnet
    * Hanna 681 (Hanna) - Gustav född 27 aug. (+7 dagar). Andra barnet
    * auroura (Marina) - Ludwig född 28 aug (bf+8) andra barnet
    * Kakmonster (Ann) -Marwan född 28 augusti, (+2 dgr) andra barnet.
    * BeccyBoop (Rebecca) - Olivia född 29 aug (+7 dgr) andra barnet
    * Chariots (Erica) - Alexander född 30 Augusti (+4 dgr), första barnet.
    * Sommartjej 77 (Anna) - Smilla född 30 aug (+8 dgr), tredje barnet.
    * Fbirgers (Frida) - Nea född 30 augusti. (+8 dgr), andra barnet
    * mariab85 (maria) -Alice Född 1 september (+4 dagar)
    * Naijna - Ebba född 6 septeber (+8 dgr)
    * molly50 (Anna-Lena) - Flicka född 7 september. (+13 dgr), andra barnet
    * Siie (Sofie) - Julie född 7 september (+4 dagar) andra barnet.
    * Lilla idisen (Ida) - Liv född 12 september (+ 16 dagar)

    Sorry att jag varit lite frånvarande, men nu är jag tillbaka!

    Grattis till er som fått sen sist jag tittade in! {#emotions_dlg.flower} 


    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop
    Kakmonster Har inte pojkar men har flera väninnor som har det. Och min ena väninna la alltid en handduk (du vet sån från IKEA, 10 st/25 kr) över snoppen när hon bytte. Den fick ta det värsta om i fall att hennes son fick för sig att kissa i det fria! 

    sommartjej 77 Här är en till som har svårt att sova och ont i magen. Olivia har hållit på så i snart 1 vecka, börjar dock bli bättre efter jag helt uteslutit chokladen och koffeinet! 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop

    Gällande hormonplitorna så blev jag rekommenderad av BVC med första dottern att smörja dom med bröstmjölken. Dom försvann jättefort. Samma om dom är täppta i näsan så ska man droppa bröstmjölk i näsan på dom. Låter helknäppt, men det funkar!

    Annars så börjar man få rätt på det här med 2-barnslivet nu. Dock har äldsta dottern fått feber, inte allt kul. Visserligen är hon inte påverkad av den, men jag vill verkligen inte att Olivia ska få feber.  


    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop

    Naijna: Min dotter är lika dan, sätter i halsen 7 av 10 ggr. Och ja, vad gör man? Jag avbryter ätandet lite då och då de ggr jag märker att hon är för glupsk, funkar sådär. Sen blir det värre om hon är vrålhungrig och har skrikit innan.

    ***

    Gav Olivia ersättning på tisdagkväll och det gillade inte hennes mage. Hon skrek konstant i en timme ett dygn senare. Inte första ggn hon reagerar så, kan effekten verkligen fördröjas så? Jag menar, stannar det i kroppen så länge?
    Får fråga på BVC på fredag, eftersom min första tanke är mjölkallergi.. Fast hon får inte ont i magen av att jag får i mig mjölkprodukter. Hm... :-/

  • BeccyBoop

    Jag har heller inte någon jättehunger, klarar mig fint på Vichy-vatten. Kan komma på när jag ska laga middag att: "Ojsan, jag har bara ätit två knäckemackor och druckit en kopp te till frukost och sen inget mer" Vet att det är viktigt att ha en balanserad kost, speciellt när man ammar, men har svårt att äta när jag inte är hungrig.

    *****
    aurora: Frågade på BVC om hennes magont efter ersättningen och vi ska prova NAN H.A 1, den är väl en låglaktos variant. Så vi får se hur hon reagerar. Fast BVC-sköterskan tyckte inte jag skulle ge ersättning eftersom min mjölk räcker mer än väl. Olivia har gått upp 1200 g sen hon föddes för en månad sen. Så nu ser hon inte ut som en förskrämd fågelunge längre

  • BeccyBoop

    Jag har också en liten kräkis, samma som storasyster var.
    Jag avbryter amningen då och då och rapar men det hjälper väl inte nämnvärt. Hjälper mest mot hennes magknip.
    Minns inte riktigt när kräkandet försvann med äldsta dottern, var nog när hon började krypa. Blev bättre när vi började med smakportioner och mat dock.

  • BeccyBoop

    Det var ju själve fan vad jag ska få knutor i brösten och början till mjölkstockning så fort Olivia inte ätit på tre (!) timmar! Mina bröst ser helt deformerade ut och ja - det är INTE skönt!

    Ovanpå detta så har jag fått ont i halsen, låter som en kråka när jag snackar! Roligt när man ska på minisemester på torsdag.....

    Nä, nu har Mini käkat färdig och snarkar gott, dags för mig att sova lite!

  • BeccyBoop

    Här är en som ammar pga dåligt samvete. Eller.... Tycker det är såååå tråkigt men Olivia går upp jättebra på bröstmjölken så att sluta amma för att jag tycker det är tråkigt känns inte motiverat! Och sen vet jag att så fort jag slutat amma så ska jag börja med min bromsmediciner och det är INGET jag längtar efter....!

    Och on a more positive note så har jag fått kräksjukan!! Oh joy!!

  • BeccyBoop

    Sommartjej77 Vi har NAN HA 1 till våg dotter eftersom hon fick magknip av vanliga NAN 1. NAN HA är som jag förstått det en låglaktos, ev laktosfri, variant av ersättning. Ges till barn som misstänks ha en mjölkallergi. Vår Olivia har de få ggr hon fått HA:n sluppit magknip.

  • BeccyBoop

    Kakmonster: Jag blandade alltid ner några droppar rapsolja i äldsta dotterns ersättning. Speciellt i början när jag slutade amma för att inte överbelasta tarmarna. Fick det rekommenderat av min BVC-ssk och alla barn-ssk i familjen (3 st).

    WO-HOOO!! Det har äntligen hänt! Olivia sov från 22-06! Precis vad jag behövde! Vet att det kan ha varit en engångsgrej men vad gör det? Tar det lilla jag får!

  • BeccyBoop

    mariab85: Prova lägg ner något klädesplagg som du haft på dig i vaggan. Din doft lugnar nog lite eftersom hon saknar den nu när hon ligger själv.

  • BeccyBoop

    Auroura: Jag ska ha hormonspiral denna gången! Hade kopparspiral innan och hade inga problem med den men den kan ju ge ökade blödningar och jag fick extrem mensvärk var 3-4:e månad.

  • BeccyBoop
    lilla idisen Beklagar sorgen, sånt är alltid jobbigt!

    Kakmonster Usch så obehagligt! Hoppas ni får hjälp på måndag!

    ***

    Här hemma har livet sin gilla gång, Olivia döptes i söndags och det gick super. Förutom att hon vägrade äta från vä bröst hela den helgen. Men det är ju inte så konstigt - ungen har tydligen haft öroninflammation (utan några som helst symptom) och på måndag kväll sprack hennes trumhinna. Oh joy! Inte konstigt att hon skrek som en stucken gris varje gång jag la henne för att äta!
    Penicillin i 5 dagar och remiss till ÖNH för efterkontroll.

    Och ovan på allt ihop så har jag ju dragit på mig ryggskott! Men det hindrade mig inte från att åka till GeKås igår med min syster! Kiropraktern kommer hit idag och ska justera mig, ska tigga till mig lite massage också.

    Kram tjejer! 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop
    molly50 Hoppas han snart blir bra i sitt öra, öroninflammation är inte skoj! Och vad bra att ni fick penicillin, läkaren skriver ju inte ut det så ofta för öroninflammation längre! 

    Här går det framåt för Olivia och hennes öronont i alla fall. Nu är det istället stora tjejen som är sjuk. Krupp-hosta genom hela natten och som ett brev på posten: feber i morse! Perfekt inför helgen...! Men hon känns friskar enu, sitter i badet och lever loppan! 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop
    chariots Vilken underbar bild på din son! Och så söt han är! Om man ändå kunde ta såna foto?!
    Du får gärna använda min dotter om du vill, vi bor strax utanför Lund!

    ***

    Här hemma är det fortfarande sjukstuga. Äldsta dotterns feber har visserligen släppt men hostan är desto värre. Och yngsta dotterns öra blir inte bättre. Hade min syster här innan för att kolla hennes öra och hon tyckte vi skulle åka till akuten. Inte för en öroninflammation! Provar med alvedon och blir det inte bättre till imorn så åker vi väl till helgmottagningen på VC.

    Har i alla fall roat mig med att baka kanelbullar idag! 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop
    auroura skrev 2011-11-30 11:42:39 följande:
    Jag var på min återkoll i går allt såg bra ut, förutom att Bm sa säg till när du börjar knipa.....va fan jag kniper ju massor nu sa jag;)
    OOOpppsss har visst inte skött mina knipövningar så bra ;)
    Bestämde mig för att sätta in en spiral, men det får man ju inte göra medan man ammar och så ska man ha mens när man sätter in den så det lär ju ta ett tag innan det blir aktuellt.
    Helt ok för mig då min sexlust är lika med 0 just nu :(

    Hur tänker ni med smakisar??
    När dottern var liten så var det ok att börja vid 4 månader, men nu rekommenderas det inte att ge under 6 månader sa det är vi bar på Bvc.

    Ludde växer så det knakar, å tror bestämt att det en en liten gadd som är på G i underkäken.
    Hm... skumt!
    Var själv och satte in hormonsprial för 1,5 vecka sen och jag ammar min dotter. Och jag hade kopparspiral efter första dottern och den sattes också in när jag ammade henne. 

    Ring och kolla, för så ska det inte vara!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!