Inlägg från: molly50 |Visa alla inlägg
  • molly50

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Här är jag också.

    molly50 (Anna-Lena)
    Mattias (född d 23 maj 2007)
    Flicka född d 7 september. (BF 26 augusti)   


    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50

    Hmm,sonen har plötsligt börjat matvägra. Han var väl inte så jättebra på att äta tidigare heller,men hade i alla fall börjat bli bättre. Men den senaste veckan har han varit lite upp och ner,enligt dagis. Han har ätit dåligt även där och även bråkat lite med en kompis. Funderar på om det kan ha blivit lite för mycket för honom när vi varit på sjukhuset en hel vecka med dottern och knappt fått träffa honom. (Han blev ju förkyld precis då och fick inte komma på besök på neonatalen) Hoppas det blir bättre nu då vi är hemma igen. Det räcker med sjuka barn för ett tag nu. *S*

    Nå´n mer som har eller har haft liknande problem med syskonen till era barn och hur gick det för er? 

    Jag är då en hönsmamma utan dess like! *S*  


    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    Naijna skrev 2011-09-16 19:22:23 följande:
    Ett syskon är ju en jätte stor förändring för hela familjen och om man dessutom drabbas av sjukdom och separation som ni gjort så är det nog inte alls konstigt om det blir en reaktion hos storebror. Jag tror inte att ni behöver göra så stor sak av det, ge hans den uppmärksamhet han är van vid, låt han vara delaktig med sitt nya syskon och när han märker att livet rullar på så kommer blir nog allt som vanligt igen :) 

    Någon som har några tips mot torr hud på bebisen, över hela kroppen och det klassiska "jag är väldigt glupsk och sväljer mycket luft = ont i magen"

    Hihi, tredje barnet och jag har aldrig haft så många frågor och funderingar tror jag :p 

    Jo,det är just det jag gissar på att det är. Men han säger samtidigt att en av hans kompisar på dagis är dum emot honom. Men man vet ju inte hur mycket man kan lita på en 4-åring heller.

    Har du provat att smörja in med någon mild hudkräm eller barnolja? Man kan ju på samma gång massera bebisen. Det brukar de tycka om.  
    Har de ont i magen så brukar minifomdroppar hjälpa.
    Min lilla tös lyckades bajsa ner hela skötbordet ikväll när pappa skulle byta på henne. Hon har inte bajsat på hela dagen så det kanske bara var det. Men man blir ju samtidigt lite orolig när hon har varit sjuk och nu fick en rejäl fart på magen och bajsade så mycket på en gång. Hon ligger i alla fall och sover lugnt nu så så stora fel kan det ju inte vara i alla fall och nå´n feber har hon inte. Och vätska får hon ju i sig genom mig. :) Hon äter ju bra.  
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    Kakmonster skrev 2011-09-18 13:23:28 följande:
    Är det nån av er som fått er första son? Oj, vilken skillnad att byta blöja på en pojk mot en tjej! Det gäller det att vara beredd att värja sig mot denna kisstråle! Många blöta mammatröjor har det blivit!

    Mitt första barn är en pojke,och jösses innan kan kom på det där med att hålla ner snoppen när man lättade på blöjan! *S*
    Maken blev oftare nerkissad än jag av någon anledning,innan han lyckades lära sig det.

    Idag så började dottern kissa när jag tagit av henne blöjan och det slutade med att jag fick torka av hela skltbordet och hela hennes rygg. Det är säkert skönt när man lättar på trycket från blöjan. ;)   
    pysselpussar skrev 2011-09-17 18:03:34 följande:
    Min lilla tjej sov nästan hela dagen igår och natten vart ändå lugn. Upp å amma en gång bara! Tur för mig som är van vid att ha ett barn (sonen 3 år) som sov hela nätterna från första natten
    Nu börjar maten äntligen rinna till hoppas hon lägger på sig, hon hade tappat 300gr !! Så nu kör vi med lite tillägg oxå. Men det är
    Rätt så skönt då får mina nipples vila lite...
    Torr i huden är hon oxå, men på bb sa de att överburna barn lätt blir det. Har provat med babyolja men usch va hon ser ut nu. Fnasig som bara den. Å i ansiktet oxå... Tur hon är söt ändå

    Nån som har koll på hur lång tid det tar innan magen kommer igång med bajseriet!? Hon har bajsat ut becket men inte mer hon är 6 dagar nu. Bör man börja bli orolig??

    Det är ju olika hur ofta barn bajsar också. Med sonen dröjde det några dagar,kanske en vecka,innan det riktiga bajset började komma. Nu,med dottern,så tog det bara några dagar. Det man ska tänka på är att om man helammar så blir inte barnet förstoppat så jag tror inte att du behöver vara orolig så länge hon inte verkar ha magknip eller så. Är du ändå orolig så prata med dem på bvc. :)   
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    pysselpussar skrev 2011-09-18 18:19:49 följande:
    Tack för tipset molly50, det lustiga är att hon började bajsa igår - rejält dessutom. så det var bara en tidsfråga helt enkelt. Å nu verkar magen vara igång som sig bör.

    Jo,det var samma sak här. Hon lyckades bajsa sin pappa rakt i handen häromkvällen! *S*
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    Afla skrev 2011-09-18 21:29:00 följande:
    Känner också igen det där med pojkar som kissar överallt :-P, min förste är en pojk. Nu rinner det bara rätt ner när man lättar på blöjan, skönt att slippa ducka för kisset. Men hon kan skjuta iväg bajs rätt långt istället .

    Är det någon mer än jag som är vrålhungrig? Jag tror att jag skulle kunna äta konstant, är jämt sugen på något. Så mycket energi och näring behöver hon ju inte så att jag ska behöva äta hela tiden. Eller?
    Samma sak med min tös. Hon kan skjuta iväg bajs rätt långt iställlet! *S* En gång lyckades hon bajsa pappa rakt i handen. *S*

    Jo,jag känner också större hunger nu. Jag gick inte upp mer än 3 kg ungefär under graviditeten och jag var ganska stor innan. Nu har jag tappat 15 kg och hade tänkt försöka hålla det och helst gå ner lite till också. Men det är ju lättare sagt än gjort med denna hunger. Men skam den som ger sig! :)  
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    Naijna skrev 2011-09-20 10:33:14 följande:
    Lilla idisen: Jag kände av det du beskriver samt en ordentlig värk på det efter min andra dotter, inte efter förlossningen men efter jag haft sex. Ibland hade jag så ont att jag knappt kunde gå, det höll i sig ända fram till nästa graviditet. Nu har jag *peppar peppar* inte känt något sen förlossningen men jag har funderat på om det kan ha med musklerna att göra? Iofs borde ju de kanske inte vara tipp topp just nu Obestämd  Skulle också gärna vilja veta vad det kan tänkas bero på. 

    Molly50: Oj, 3 kg? Då måste du ha gått ner en massa annat under graviditeten, för en graviditet i sig väger väl en 10 kg?
    Jag gick upp säkert 17 kg och har väl gått ner det mesta men vill ner ca 5 kg till, de sista envisa som jag inte lyckades med efter andra barnet.

    Har börjat promenera lite på dagarna men konditionen skulle ju kunna tillhöra en astmasjuk 80 åring...  
    Ja,det var samma sak när jag väntade sonen. Jag gick inte upp mer än 3-4 kg då heller och tappade c:a 15 kg efteråt då med. Så mina graviditeter verkar ha varit rena bantingskurerna för mig.
    Men jag hade å andra sidan sämre matlust under båda graviditeterna och mindre sötsug och så. Så det kan ju ha med det att göra.  
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    pysselpussar skrev 2011-09-21 11:09:06 följande:
    Här är det rätt bra. Blir inte riktigt klok på amningen bara. Förra gången kom det igång på direkten och sonen tog bra tag. Nu är det knas är osäker på om Liv får i sig ordentligt. Ger tillägg som hon äter glatt men brösten känns aldrig fulla. Dessutom suger hon fint och bra på vänster sida men höger går inte alls!! Hon snuttar gärna på toppen vilket bara gör oooont! Funderar starkt på att ge upp men vill ändå inte liksom På bb va de på mig och ändrade och grejade för att hon ska ligga bra och ta ordentligt tag men det funkar inte..... Suck va olika det kan va... Så förutom det (för mitt högerbröst LIDER!) så rullar det på.
    Busig treåring som är en stolt storebror men som (tack och lov!) ännu inte visat nån avundsjuka. Lite mer gnällig kanske men det är kanske mer trots? Vad gör man åt detta pipiga gnällade??

    Mariab85: jag tycker det va en toppenide att vi kan hjälpas åt å peppa varandra!! Jag
    Är på!

    Kanske du känner dig trött? Jag tyckte också att det var så ett tag,men jag frågade dem på bvc och de sa att om man känner sig trött och stressad så kan det göra att man får lite mindre mjölk.
    Jag pumpade ur litegrann en kväll och det kom inte speciellt mycket. Nästa dag lyckades jag pumpa ur en hel flaska. Så det kan räcka med att bara få vila ut litegrann.  Nu funkar amningen bra och jag kan både pumpa ur och ge bröstet. Men jag ger även lite ersättning emellanåt då jag tycker att hon verkar stå sig lite bättre på det och sover längre på nätterna.
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    pysselpussar skrev 2011-09-21 19:53:43 följande:
    Molly50: nää jag känner mig inte så trött... Men kroppen är säkert mer trött än vad jag tror, det är väl en massa endorfiner å grejer som gör att kroppen går iaf jag vet inte... Men ska prova att vila lite mera vi får hembesök från BVC på fredag ska fråga då.
    Jag kände mig inte heller så fasligt trött. Men efter några dagar hemma så började trötthetenn göra sig påmind,plus att sonen är lite extra trotsig och uppmärksamhetstörstande nu. Och det gör ju också sitt till.
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • molly50
    little juno skrev 2011-09-25 14:28:23 följande:
    Min lilla tjej har också fullt med prickar på ansikte, hals och öron. Har haft en vecka ungefär o faktiskt inbillar jag mig att det blivit lite bättre idag. Smörjer med miniderm, vet inte om det ger något men då är det iaf inte torrt. Ska till BVC på tisdag och om det inte blivit bättre då så kanske de har några bra råd, tänker jag. Jag tror inte barnet har ont av det men det ser ju inte så snyggt ut. ;)

    Nu vet jag inte om du ammar. Men båda mina barn har haft lite röda plitor och utslag i ansiktet under amningen. Spädbarn kan ju få lite hudförändringar utan att det behöver vara någon fara. Men man kan ju prova att utesluta om det är något man ätit som bebisen kan ha reagerat på t ex.
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!