Inlägg från: Kakmonster |Visa alla inlägg
  • Kakmonster

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Naijna skrev 2011-09-16 17:38:37 följande:
    Jag har ingen Iphone men kan inte mer för det :p

    Naijna, Ebba född 6/9 BF+8 
    Samma här! Kan nån lägga till mig? {#emotions_dlg.flower}

    Kakmonster (Ann) -Marwan född 28/8, +2 dgr, andra barnet.
  • Kakmonster
    Naijna skrev 2011-09-16 19:22:23 följande:
    Någon som har några tips mot torr hud på bebisen, över hela kroppen och det klassiska "jag är väldigt glupsk och sväljer mycket luft = ont i magen"
    Åh, jag (ok, sonen...) har samma problem. Mot luften i magen har jag inget tips. Kör bara med sempers magdroppar. Körde med Minifom med dottern men märkte ingen skillnad.
  • Kakmonster

    Är det nån av er som fått er första son? Oj, vilken skillnad att byta blöja på en pojk mot en tjej! Det gäller det att vara beredd att värja sig mot denna kisstråle! Många blöta mammatröjor har det blivit!

  • Kakmonster

    Jaha, nerkissad igen...älskade son! En helt annan sak: imorgon börjar min dotter på dagis (pappa sköter inskolningen på tre dar) och jag har separationsångest! Åh, vad jag hoppas att hon kommer att trivas!

  • Kakmonster

    Tänk, jag är också konstant kak- och bullsugen! Men inte mat. Det är bara ett nödvändigt ont just nu. Jag tror jag gick upp 6 kg under graviditeten och har nu gått ner 8 kg. Detta utan en fungerande amning. Vill GÄRNA amma men pojken kan inte suga ordentligt och min mjölk sinar mer och mer för var dag. Försöker pumpa, men det kommer inte så mkt... Har så ont i nipplarna. Men han får öva varje dag iaf.

  • Kakmonster

    En helt annan sak: Igår gjorde jag gipsavtyck av sonens fötter (han är nu tre veckor) och idag var det händernas tur! Nån annan som gjort liknande? Jag gjorde även på dottern men hon var fem månader innan jag fick arslet ur vagnen...

  • Kakmonster
    Hanna 681 skrev 2011-09-25 10:24:18 följande:
    Här bajsas det också mycket, men det varierar från dag till dag. De dagarna han bajsar mer sällan, verkar han mer besvärad. Typ att det kniper lite och han har svårt att klämma ut det... Fast det är så löst. Har slutat med alla dropparna, för jag tycker bara det blivit värre med dem. Minifom gjorde att han bajsa mer sällan, vilket han inte verkar trivas med. Är det bara jag som har en liten med massa prickar (hormonpiltor eller vad de nu kallas för) i ansikte? Hoppas de vill ge med sig snart! Någon som vet hur länge de brukar sitta i? Skorv har vi också en massa, så här smörjs det för fullt med borago-krämen som verkar hjälpa.
    Min som har också en hel del vita prickar i ansiktet. Det är sk milier. Försvinner efter några veckor eller ett par månader. PILLA INTE!! Googla så kan du läsa mer om dessa. Är väldigt vanliga.
  • Kakmonster

    Är det bara jag som har en amning som är helt åt skogen, dvs obefintlig? Sonen kan inte ta rätt tag, har torsk, så jag har så ont att jag skriker!! Sen blir vårtorna alldeles intyckta av bh/amningsinlägg, så när jag skall pumpa eller sonen suga och dom skall återgå till normal form igen, så spricker skinnet så jag blöder runt om. Smörjer med bröstmjölk och Purelan, men har tappat gnistan nu... Känns för jävligt. Vill kunna amma! Vi skall till amningscentrum på SÖS i em, men det känns meningslöst.

    *deppig, med gråten i halsen*

  • Kakmonster

    Var på amningscentrum idag, som sagt. Tog odlingsprov (på mig) för svamp och ett för bakterier. Får svar på måndag och ev anitbiotika el "antisvampmedel". Har sprickor runt bröstvårtorna som måste få läka innan vi testar nån mer amning el pumpning. Får endast handmjölka lite. Testade lite amning, ca en minut/bröst kl 14:30 och jag hade fortfarande ont vid 19-tiden! Det liksom ilar långt in i bröstet.
    Vi får väl se vad som händer, men nu skall jag gå runt med såna här www.babyland.se/vartskydd-sar-par-medela_x_ME0080231.aspx så vårtorna inte skall vara intryckta och svettiga bakom amningsinlägg. Skall tillbaka om två veckor. Förhoppningsvis är brösten bättre då så vi kan öva amningteknik.

    Naijna, min son (som äter ur flaska) är superglupsk och sätter i halsen, får ingen luft och blir andfådd, han med. Har svårt att koordinera andningen med att suga/svälja. Gäller bara att man är på sin vakt och lyssnar /tittar på honom då han äter. Hoppas han blir lugnare snart...

Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!