• Skrutten04

    ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2

    Caspianne skrev 2012-04-10 10:13:42 följande:
    Vad kul att köpa babysaker på Gekås Bollan! Jag får nog planera in en tripp längre fram (om jag kan övertala sambon att följa med ))   )

    Brrr, otäckt med en blödning Vsg! Men skönt att allt visade sig vara ok.

    Tjobabi, jag känner precis som du: har ingen lust att jobba efetr påskledigheten. Skulle helst bara vilja vara hemma.

    Vi är iallfall precis tillbaks från vårt KUB.
    13 + 1 idag och den lilla räkan sprattlade omkring och tog en bra stund på sig att lägga sig i rätt position för mätning, så vi fick titta läänge
    Allt såg jättebra ut och vi fick en sannolikhet på 1:20000. Så nu är ytterligare en pinne avverkad!
    I helgen berättade vi även för släkten.
    Grattis till superfint KUB, visst är det underbart?!? Vi fick också 1:20000 och det kändes härligt även om vi främst gjorde KUB:en för att få ett extra UL. Spännande och roligt att få berätta för släkten.
  • Skrutten04
    Tjobabi skrev 2012-04-10 12:06:54 följande:
    Precis varit på besök hos handkirurgen som blev lite bekymrad över att jag inte kommit in under julen när jag hade det så jobbigt. Samtidigt sade hon att jag haft tur med att trycket på nerverna lättat. Får jag tillbaka det ska jag omedelbart komma in igen så de får öppna nervkanalen, det är tydligen inte alls bra för nerverna i handen att gå runt med sådant konstat tryck som jag hade i julas. Hon kunde känna att jag är väldigt svullen i mina fingrar o händerna men eftersom domningarna avtagit så gör man inget nu. Tack o lov, jag vill inte operera!
    Känner mig som en hypokondriker med alla jäkla åkommor; cellförändringar, nervkläm i handen/armen, nervkläm i ryggslutet, svullna fötter... Även om jag tycker mig komma lindrigt undan så ränner jag ju förskräckligt mycket på sjukhus! 
    Så bra att ditt tryck lättat så du slipper operation (som det ser ut nu). Såg att du fått lite problem med en nerv i rygg/höft dock, det är nog ungefär det som jag har haft sen v 18. Mina problem är betydligt lindrigare de två senaste veckorna så jag hoppas att ditt också ger med sig.

    Hypokondriker är det sista man skulle sammanknippa dig med, Tjotjabi! Du är ju vår superkvinna! Skrattande Men jag förstår din känsla då jag kände mig precis likadan men min migrän, foglossning, nerv i kläm och så en "bulle" i armhålan jag var lite orolig för. Kändes som det var konstant läkarbesök av något slag för mig. Nu är som sagt foglossningen borta (peppar, peppar), nerven mkt lindrigare, bullen ska kollas upp med UL på torsdag men läkaren på MVC trodde inte alls det var ngt elakartat utan endast en förstorad bröstkörtel som vissa får (alltså inte speciellt snyggt men orfarligt). Tyvärr har min migrän som också var bättre i två veckor kommit tillbaka och bråkat med mig hela påsken och vägrar ge med sig -. finns inte mkt som gör mig så deppig och trött som den. Men det är bara att kämpa på!
  • Skrutten04
    BollanB skrev 2012-04-09 19:32:43 följande:
    En dag med sol fick vi alla fall i helgen, men annars var det rätt kallt och ruggigt ute tycker jag. Så det blev lata dagar inomhus med god mat och eld i kaminen....

    I regnet tog vi en tur till Gekås där vi köpte en del bebisgrejer. Täcken och kuddar och lakanset både till till vagn och spjälsäng. Lite kläder och en badbalja hittade jag också. Och maken kunde inte motstå Brios fina träleksaker!

    Hoppas att ni andra haft en skön helg!
    Jag håller med dig, Bollan. Jag var på landet (Utö, Stockholms skärgård) och det var skönt och vackert men väldigt kallt och väldigt blandad väderlek. Allt från snöstorm till strålande sol. Det blev alltså mkt inomhus framför brasan med påskägg och god mat.

    Roligt att du fyndat så bra, alltid en härlig känsla!
  • Skrutten04
    villsågärna38 skrev 2012-04-12 14:37:04 följande:
    Hur är det med dig? Har migränen börjat ge med sig? Du är verkligen en kämpe som orkar med det. Typiskt att det dyker upp då du är ledig men förstått att det inte är ovanligt. Själv så vilar och pysslar jag, känner att jag verkligen behövde den här veckan för att återhämta mig. Man har inte lika mkt ork längre som höggravid, det är ett som är säkert. Börjar bli svårare och svårare att sova också. Vaknar flera ggr per natt för toa och för att byta ställning bland alla mina kuddar, hi, hi! Men det är på samma sätt mysigt, är ju det här jag längtat efter så många år och läste nånstans att man sover sämre sista veckorna för att förberedas på ett annat sovmönster då bebben kommer. Kram
    Hej vännen, tack för din omtanke. Ja, det är vanligt att det dyker upp när man är ledig. För min del har jag det så mkt att det dyker upp lite både och. Har varit dålig i över en vecka nu, därav min radiotystnad härinne. Både idag och imorgon är det barnkalas för två resp 3-åringar så vi får väl se hur huvudet klarar det.

    Bra att du vilar och tar det lugnt. Hur känns det med sammandragningarna nu? Är det bättre? Vill du inte sjukskriva dig på deltid iaf nu sista tiden istället för att ta semesterdagar? Bara en tanke.

    Förstår att det är tungt för dig, jag tycker redan det är stor skillnad (v 28 nu) och det blir svårare och svårare att sova på nätterna. Drömmer så otroligt mkt och vaknar flera ggr på natt. Ryggen börjar ocksp kännas av mer och mer. Vilket BF-datum är det ni har nu igen?

    Snökramar (usch, var kom den ifrån och varför?)
  • Skrutten04
    villsågärna38 skrev 2012-04-13 09:32:58 följande:
    Ska POP sluta med mammakläder? Trist! Och att byxorna var för små, typiskt! Jag köpte mina enda gravidbyxor på HM, de har funkat jättebra men är för små nu. Ska kika på toppar där, bra tips. Man vill ju ha den där smarta omlottvarianten som Boob har men gärna till lägre pris. Har du varit på nån mammabutikerna i stan? Jag har faktiskt inte det men ska finnas ett par bra på Östermalm har jag hört. Börjar tappa orken att gå på stan nu bara, inte så snabb längre. Däremot verkar Bubblan ha hittar nytt läge i magen, känns inte som tvärläge längre och gör inte ont i revbenen vilket är jätteskönt! Mår du bra? Kram
    Än så länge finns det lite mammakläder kvar på POP men inget större utbud. Förutom HM hade jag bara koll på just Proud på Karlavägen. Har inte varit där men på väg flera gånger. De vekar ha fina saker och bra kvalitet. Den på Västmannag hade jag ingen aning om, bor i Vasastan så den måste jag genast kolla upp. Har också funderat en del på amningstoppar och jag gillar också verkligen Boob (även om jag beställde en klänning som skulle funka både som mamma- och amningsklänning och som jag hoppades massor på. Den satt på tok för konstigt över bysten och funkade inte alls så det var bara att skicka tillbaka tyvärr) men tror att de är ganska ensamna om sin fina kvalitet. Har sett randiga amningstoppar på HM som verkar ok dock.

    Skönt att Bubblan verkar hittat ett nytt läge, VSG. Du verkar väl förberedd på förlossningen (ja, så väl som det går) så jag hoppas att det blir vaginal sådan för er och inte snitt - men huvudsaken är ju lilla Bubblan kommer till er så tryggt som möjligt.
  • Skrutten04

    Skrev häromdagen om "bullen" jag har i armhålan, var och kollade den i torsdags med UL på Bröstcentrum (otroligt fräscht ställe). De var vänliga och noggranna och läkaren var helt säker på att det bara var en fettkörtel men för säkerhetsskull tog även ett prov på den. Provet är nu skickat till KS och jag får svar om ca en vecka, men känner mig inte orolig. Bra att kolla upp för att vara på den säkra sidan så kan man släppa det sedan.

    Mammsen, grattis till fint kort/resutat!

    Sissan, även jag blir glad att ni är på g igen så snart samt får en välbehövlig semester först.

  • Skrutten04
    Tjobabi skrev 2012-04-15 10:30:51 följande:
    Så till en grej som äckelmagade inte ska läsa... Nu har det kommit, även om jag inte tycker jag haft några magbesvär så har jag åkt på hemorojder, blä, jag som trodde jag skulle få slippa!!... Inte mycket med tillräckligt för att det ska vara jobbigt och jag vill inte det ska bli mer. Är det någon som vet om man kan använda receptfri salva utan bekymmer när man är gravid? 
    Hej,
    kolla svar (inte exakt på din fråga men ändå svar så att säga): http://www.apoteket.se/privatpersoner/levamedsmabarn/common/SpaltFraga.aspx?questionID=32012

    Jag arbetar på marknadsavdelningen på apoteket och har varit och tagit fram all info kring gravida och jag vet att "fråga Lotta" som svarar på läsarnas frågor har full koll.

    Inte kul med dina besvär men hoppas du får lindring snabbt.
  • Skrutten04
    villsågärna38 skrev 2012-04-15 14:32:35 följande:
    Hej igen vänner! Är det nån här som vet var man kan köpa små lakan, påslakan, örngott osv som passar till en liten vagga? Har hämtat hem vaggan som min farfar gjort en gång i tiden och har madrass, kudde, täcke men inga lakan. Syrran kunde inte hitta de hon haft och de vi hade som små finns inte kvar. Spjälsängar är mkt större så de funkar inte alls. Tacksam för tips i Stockholmsområdet Kram
    Hej, kan detta vara ngt? Har inte koll men googlade lite: http://systerochbror.se/product.asp?product=578 Det finns flera alternativ på samma ställe. Kankse är även dessa för stora..

    När vi ändå pratar sängkläder, vad behöver man till vagnen i början för oss som har vår/sommar-bebisar? Alltså hur bäddar man vagnen? Jag vet att man behöver en liten kudde och filt (gärna gallerfilt om det varmt) men ska det vara täcke, lakan mm även till vagnen?
  • Skrutten04

    VSG,
    vilken härlig sajt med massor av fina saker. Hittade direkt en gravid/amningskudde från motherhood som jag vill ha (mer för att sova bra nu än att ha sen, vanliga amningskudde har jag fått låna). Förstår att du hittade bra saker där? Vad blev det?

    Ja, vi beställde vagn för ett tag sedan och den kommer i början av juni (jag är ju beräknad till 10/7), det blev en Teutonia cosmo. Även vi har köpt ett babynest som jag tror blir jättebra. Pga av nestet tänkte jag hoppa över vagga men vi har ett erbjudande om en sovkorg som är likt en vagga. Vi har inte så stort så babyn får ett eget rum i början utan hon får dela sovrum med oss men det är jag inte orolig för, vi får flytta om ngt år eller så.

    Hur mår du nu?
    Kram

  • Skrutten04

    Ahavamaria - stort, varmt grattis! Så härligt, ännu en bebis i tråden! Lycka! Hur gick det? Hur mår ni? Vad blev det? Kram

Svar på tråden ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2