Inlägg från: marieotyra |Visa alla inlägg
  • marieotyra

    Vår/sommarbebisar i umeå 2012

    hillee: Fick tips av en som jobbar på försäkringsbolag att barnförsäkringen skulle vara hos trygg-hansa. Sen ringde det någon försäljare som påstod att skandia skulle vara bättre än trygg-hansa i vissa avseenden. Det var därför det drog ut på tiden innan vi skickade in papperen, men jag orkade aldrig jämföra då så vi har trygg-hansa till Tyra. 

     Janiiique: Om jag ändå hade 0 kg viktuppgång skulle jag vara nöjd....gick upp totalt 14 kg senast men befarar att det kommer att bli värre denna gång....
  • marieotyra
    Nyfiken: När det gäller barnvagnar så är väl det främsta tipset att verkligen fundera över var ni vill kunna köra och i vilket väglag. Vi har mkt grusväg ute hos oss och då var det bara lufthjul som gällde och då går tyvärr många vagnar bort. Vi köpte en Brio Happy och är fortfarande väldigt nöjda, sjukt bra gung är det i den när man skumpar runt på gruset. Vi köpte även vår begagnad (i stort sett oanvänd) och det har funkat riktigt bra. 

    När det gäller viktuppgång verkar det ju vara riktigt olika, framförallt om man mått dåligt en längre tid. Däremot har jag nog lagt på mig mer än 1 kg vid halvtid vid båda graviditeterna. 
     
  • marieotyra
    AgnesGN: Lycka till med ul! Tycker att vi har gått på nitar både på babyproffsen och barnens hus här i stan så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. På babyproffsen påstod dom att det ABOSLUT INTE gick att köpa en klädsel till vår sittdel. Det kändes ju väldigt konstigt att den sittdelen hade sålts utan klädsel bara ett år tidigare??? Vi kontaktade barnens hus och visst gick det att köpa, däremot fanns inte alla färger kvar....men det känns som en helt annan sak. 

    Så framför allt, var kritisk när ni ska köpa vagnar. Saker och ting är inte alltid som de verkar...

     
  • marieotyra

    Jag tycker också att det känns lättare att börja köpa vagn och sådant när ul är avklarat. Just nu håller vi på att leta en riktig säng till storasyster så att spjälsängen blir ledig framåt våren!

  • marieotyra

    Innan jag fick Tyra hoppades jag på tvillingar för att få allt "överstökat" (jag vill ha två barn), då behöver man bara bli tjock en gång, utsätta sig för förlossning en gång... Men jag hade nog inte tänkt på allt annat det innebär att få tvillingar, det lär nog säkert vara en prövning vissa dagar!

    Håller med de andra att det måste vara bra att det blir syskon på en gång, då behöver du inte fundera på om du kommer att kunna bli gravid igen...

    Här har jag en liten febertjej som självmant pekade på sängen klockan 18 ikväll så det har varit rätt lugnt när sambon dessutom är borta hela veckan på jobb...

     

  • marieotyra
    AgnesGN skrev 2012-01-18 21:45:00 följande:
    Haha, överstökat kan man kalla det... =) Men sen kan ju graviditeten bli ganska jobbig med två i magen. Sen blir det ett evigt springande till SpecMödra, och tätare besök hos MVC, har även varit hos dietist och ska till sjukgymnast... Så massa rännande från jobbet redan nu.... Sen ska du klämma ut två stycken istället för en... Känns skrämmande... =)

    Men kommer kännas skönt att de små knoddarna kommer ha varandra... =)

    Stackars tös med feber. Men skönt att det är lugnt för dig nu.... Du behöver vila.
    Jo, innan man blir gravid är det lätt att säga, men när det väl kommer till kritan är det ju en helt annan sak!
  • marieotyra

    Härliga bilder ni lägger upp! Krämporna höll sig borta tills häromdagen när ryggen gav upp så smått när jag var ute och skottade. Blir ett samtal till naprapaten imorgon!

  • marieotyra

    Inget roligt när magen strejkar. Jag har inte haft såna problem än, men har heller inte börjat käka några järntabletter. Jag körde på plommon förra gången, men då hade jag inget totalstopp...

    När det gäller ryggen tackar jag så mkt för att det finns en duktig napraprat. Var dit imorse och nu är allt det onda nästan borta...like magic!

     

  • marieotyra

    Det kommer ju förmodligen att vara sommar när vår mini föds så jag antar att man bäddar med så lite som möjligt....Flört

Svar på tråden Vår/sommarbebisar i umeå 2012