varför förgrädda pajskal??
japp som rubriken..måste man förgrädda pajskal?
gör det alltid men undrar vad som händer om man inte gör det?
ska göra massa pajer till en tillställning och sparar gärna in tid
japp som rubriken..måste man förgrädda pajskal?
gör det alltid men undrar vad som händer om man inte gör det?
ska göra massa pajer till en tillställning och sparar gärna in tid
Ofta för att pajdegen behöver mer tid till gräddning än fyllningen. Och för att den om den förgräddas då blir frasig och god och inte så degig.
Pajdegen blir blir frasigare om man förgräddar. Det går att hoppa över men då blir pajskalet lite degigare efter gräddning än vad det brukar vara. Min make tycker t o m att det är godast om man hoppar över förgräddningen.
Det blir jättedegigt om man inte förgräddar! Maken kunde knappt koka tevatten när vi började dejta, men tog det här med matlagningsinlärning som en viktig utmaning. Hans första paj glömde han att förgrädda och det var faktiskt inte särskilt pajlikt alls. Som deg med kräm inblandat typ. Ett förslag är ju att du förgräddar alla pajskalen en dag, sedan kan du fylla dem senare. Man kan till och med frysa förgräddade skal tills de behövs. Om du har varmluftsugn kan du nog förgrädda en sisådär 6-8 skal på en gång, beroende på hur många som går in per våning.
haha ok..då ska jag nog inte hoppa över det