• fru edinge

    hmm,, misstänker att den inte alls är 12 veckor..

    en fråga.. haft katt tidigare för x antal år sedan, och nu idag fick vi i familjen vår kattunge Blixten(inte mitt val av namn precis).. Men redan när vi hämtade honom undrade jag om han verkligen var 12 veckor för han är så liten.. så hur mycket brukar en blandkatt väga vid 12 veckor? han får utan problem plats i min handflata.. när jag undrade hur gamal ha var, så fick jag svaret att han är 12 veckor imorgon(söndag)..

    Och är det något speciellt man ska tänka på med kombon katt och småbarn, 4 och 2 år gamla?  

    så hur mycket väger en bebbe vid 12 veckor ca..

    ej vägt honom, då han ligger under sängen o jamar som bara den, vill inte stressa honom.. 


    Det är vi som är vår familj, inte ni....
  • Svar på tråden hmm,, misstänker att den inte alls är 12 veckor..
  • och

    Hur stor var hans mamma? Är hon liten är rimligen han lite mindre med. Katter kan ju variera en del i storlek. Solig

    Barn ska inte lämnas ensamma ihop med katten förrän de kommer upp i 6-årsåldern. De kan bära runt på katten och det finns risk att han skadar sig om de tappar honom eller han försöker ta sig loss. Eller att de lyfter honom i huvudet, och dödar honom av misstag. Likaså kan rivsår från katter orsaka väldigt fula ärr, och barn brukar inte vara så bra på att läsa av djurs signaler och kommer gärna för nära med ansiktet. Slutligen brukar katter bli ganska stressade av att barn är livliga och oberäknerliga, och det påverkar kattens psyke negativt. Så se till att hela tiden ha uppsikt över dom.


    ♥ Jag tillhör Anton. Bara Anton. ♥
  • Lindreas

    Fråga vilket datum han är född, det bör man väl ha koll på, och om de tvekar eller dröjer med svaret så kan man väl misstänka att den inte är tillräckligt gammal?

  • fru edinge

    oki.. vägde blixten och han väger 765g... måste googla med detta om vikten känner jag.. Mamman var inte där, pappan klappade jag och det är en ragdoll/norskskogskatt.. Var så råblond, att jag frågade aldrig efter datum den var född, utan bara efter veckor.. de var lite osäkra rakt upp och ner så, men deras andra katt hade fått ungar 3 veckor senare, och de var nu 9 veckor.. så blixten blir 12 veckor enl dem nu imorgon..


    Det är vi som är vår familj, inte ni....
  • QueenObscene

    Alla katter utan stamtavla är huskatter. En 12- veckors bör väga ca 1 kg, men det är ingen regel... Min lilla vägde 845 g vid 13 veckor.

  • QueenObscene

    Sara05 - oj, ja det låter faktiskt väldigt stort för 13 v, men alla är ju egna individer och väger olika redan när de föds! :)

  • nemo1

    Ojoj, den katten är runt sex veckor då. Som en vägledning så brukar en kattunge väga runt 100 g när den föds. Sedan är en normal viktökning ca: 100g i veckan. Så din kattunge ska absolut väga en bit över kg. Fan vad arg jag blir. Ni kan få problem med katten så som kisserier överallt och beteendestörningar. Kan du inte be att få lämna den tillbaka till mamman och hämta den om ca: 1 månad? Ni verkar dessutom inte ha någon katt sedan tidigare så det är verkligen djurplågeri att ha den ensam.

  • qatteriin

    Vår lilla kisse var verkligen jättliten när hon kom till oss, fast hon var 12 veckor. Det visade sig att hon hade mask, hade fått det med modersmjölken stackarn. Hon är fortfarande småväxt, två år gammal nu, men mår hur fint som helst!

  • nemo1
    qatteriin skrev 2011-10-16 22:02:06 följande:
    Vår lilla kisse var verkligen jättliten när hon kom till oss, fast hon var 12 veckor. Det visade sig att hon hade mask, hade fått det med modersmjölken stackarn. Hon är fortfarande småväxt, två år gammal nu, men mår hur fint som helst!
    Men dom första tre månaderna så växer kattungar i stort sett lika mycket så en katt som väger 700 g är absolut inte tolv veckor.
Svar på tråden hmm,, misstänker att den inte alls är 12 veckor..