• bubbla00

    Champagne och antipasti

    Hej! Planerar en middag. Funkar det att servera antipasti som tilltugg till Champagne eller är det konstigt? Olika charkuterier, ostar och italienska röror? Tacksam för svar

  • Svar på tråden Champagne och antipasti
  • MrJoe

    Rekommenderar att istället köpa ett Italienskt mousserande vin

  • bubbla00

    Ok, men det är "rätt" att servera vitt tort mousserande till skinkor och ostar elller ska det egentligen vara rött vin till?

  • MrJoe

    Rätt och rätt, dom reglerna håller på att luckras upp och det är idag helt okey att dricka rött till fisk så jag tycker inte man ska ta allt för hårt på reglerna. Däremot är för mig det italienska köket förknippat med citrus, vitlök och massa örter nått som jag gärna haft ett sötare mousserande till istället för den torra champagnen. Men det är min smak, för mig är champagne flytande guld och ska inte riskeras med smaker som ev. Kan skära sig med den

  • bubbla00

    Aha, ska bland annat ha en somalellier som gäst så jag vill inte göra bort mig. Så ett halvtort italienkt mousserande eller?

  • MrJoe

    Hade jag rekommenderat, men under inga som brösta omständigheter nått billigt skit utan lägg typ lika mycket som du tänkt lägga på champagne

  • MrJoe

    Har tyvärr inga konkreta exempel men kolla på systembolagets beställningssortiment och prata med dom som jobbar där men kanske Ca'del Bosco cuvee prestige eller Il Mosnel Franciacorta Brut... Båda i beställningssortimentet.

  • vap

    Var bara försiktig. Du kan förstöra en hel flaska på för smakrika snittar. Vem vill slänga 1650 spänn i sjön om det inte passar i hop.

  • vap

    Haha det var nog bara jag som förstod vad jag skrev där Flört Menar dock;
    Att betala så mycket pengar för en champagne och  så förstör snittarna smakupplevelsen på drycken. Inte kul.

Svar på tråden Champagne och antipasti