• isadora81

    Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!

    Hej hej!

    Jag hoppar också in här om det är OK. Jag och min sambo bestämde oss för att försöka skaffa barn på allvar i september då jag slutade med mina p-piller. Den första cykeln var 32 dagar vilket är relativt normalt även om jag var lite otålig att den inte bara var 28 dagar... :) Nästa blev 35 dagar och efter det har det bara blivit längre och längre. Fjärde cykeln var 46 dagar och jag sökte därför till privat gynekolog för att utreda om det var något problem med min ägglossning.

    Gyn trodde att jag hade dålig ägglossning eftersom min slemhinna var väldigt tunn och jag hade så långa cykler. Jag fick enkelkur pergotime utskrivet och skulle komma tillbaka efter ter kurer om jag inte blivit gravid. Jag var så positiv när jag fick pergotime och tänkte att nu ska väl ändå cyklerna bli kortare, men icke. När jag hade väntat 35 dagar så hade fortfarande inte ägglossning kommit än. Jag bokade tid med gyn på nytt och var väldigt orolig. Han gjorde därför blodprover med hormonutredning för att se så jag inte hade hamnat i ett för tidigt klimakterium som jag trodde (dock trodde inte han det). Han kollade även med VUL för att se om det var något ägg på gång vilket det inte var.

    På dag 46 efter pergotimekuren (1 vecka efter gynbesök) så fick jag till slut ägglossning. Detta var väldigt oväntat då gyn hade sagt för en vecka sen att jag inte skulle få någon ägglossning denna cykel utan att det bara var att vänta på mensen. Samtidigt som dag som jag fick positivt på ÄL-testerna så ringer gyn om mina provsvar. Det visade sig att jag hade högt TSH på 4,5 och jag fick starta med levaxin. Han trodde att detta var anledning till att det inte tog sig samt även anledning till mina långa cykler.

    Detta blev ett långt inlägg men det är min historia hittills. Jag fick mens 14 dagar efter ägglossning som en klocka... Förra fredagen var jag och tog blodprover för tsh, t3 samt amh och på måndag ska jag och sambon på återbesök till gyn för att se hur mina tsh-värden ligger nu samt förhoppningsvis få remiss för spermakontroll så att vi komemr framåt i utredningen.

  • isadora81

    72 dagar: Ja det med pergo var verkligen konstigt. Jag vet inte vad som hände. Min gyn var ju helt säker påa tt ÄL inte skulle komma. Jag blev ju inte gravid i alla fall så ägget som lossnade kanske inte var så bra trots allt. 

    Lillgumzan: Vad startade du med för tsh-värden? Själv startade jag med 4,5 och ska nu tillbaka för mitt första återbesök. Jag har inte pratat med gyn hur lågt de ska ner. Men jag ska dit på måndag så då hoppas jag få svar på massa frågor. Vad säger din läkare? Jag har hört att man ska vara under två i alla fall. Vad har du hört om fertiliteten? Hur kommer det sig att även så pass lågt förhöjda värden påverkan fertiliteten? Vet du om det kan påverka ägglossningen?     

  • isadora81

    Lillgumzan: Ja det var verkligen snurrigt. Min gyn trodde att mitt tsh på 4,5 kan vara anledning till att jag inte har blivit gravid så han tog det väldigt seriöst. Låter konstigt om din gyn sa att man bara behöver oroa sig om man redan är gravid...

    Ja ja det blir klarare på måndag då jag ska på återbesök. Jag lovar att uppdatera då så att du också kanske kan få lite klarhet. :) 

  • isadora81

    LillaMy: Hur gammal är du? Vad tråkigt med era missfall. Men bra att du försöker se lite positivt på det hela. Jag har också börjat försöka tänka att jag ska passa på att njuta tiden innan ägglossning och dricka massa vin och annat som man inte kan göra om man är gravid. Så ikväll ska jag på vinprovning med mitt tjejgäng. Tjoho!

  • isadora81
    LillaMy001 skrev 2012-04-20 14:47:43 följande:

    Hej Isadora81
    Jag är 35 år och har inga barn sedan tidigare. Ja det är jättetråkigt med missfall och jättefrustrerande när det går månad efter månad utan att det tar sig igen. Nu har vi hållt på så pass länge (mer än ett år) så jag ändå kan förhålla mig till det. I höstas var jag stressad och irriterad. Men det är klart att det går upp och ner som för alla andra här på FL som hållit på ett tag eller länge...

    Hoppas att Pergo är hjälpmedlet!
    Hoppar iväg till Apotektet i morgon för inköp och unnar mig ett par glas vin denna helgen :)

    Trevlig helg!
    Jag är 31 år och börjar bli lite stressad också att det inte tar sig eftersom man vet att allting tar så himla lång tid. Men det hjälper ju inte att stressa. Snarare tvärtom så nu ska jag försöka att slappna av och tänka på andra saker.

    Trevlig helg! 
  • isadora81
    72dagar skrev 2012-04-20 19:35:34 följande:
    Tog ett äl test å Strecket var nästan lika starkt som teststrecket. Äl?

    Jag startate tempa förra cykeln och det var ett väldigt bra komplement till ägglossningstesterna. Det var faktiskt jättetydlig temperaturskillnad före och efter ägglossning så det kan jag rekomendera.
  • isadora81
    72dagar skrev 2012-04-21 22:53:28 följande:
    Isadora, jag tempade förra vändan. Men det gick upp och ner helt oregelbundet. Så det verkar inte funka på mig. :(

    Det var konstigt!
  • isadora81
    72dagar skrev 2012-04-22 19:25:52 följande:
    Ja men min kropp är ju rätt knäpp oxå :)
    Kan ju även berott på termometern.
    hur mycket varierade det? För mig är den vanligaste temperaturen innan ägglossning 36,4 och efter 36,7 däremot varierar det över dagar innan ägglossning alltifrån 36,2-36,7 och efter mellan 36,5 och 36,8. Så även fast det var väldigt små skillnader så kunde man ändå se ett mönster om man håller på under en längre tid. Höll du ut ända till du fick ägglossning eller mens? Om du inte har ägglossning så kommer det ju så klart inte att synas någon skillnad. Jag har en termometer med 2 decimelar dvs 36,46 osv.
  • isadora81
    LillaMy001 skrev 2012-04-23 15:29:26 följande:

    Då är jag inne på min andra dag med pergotime (första gångsanvändare). Jag har inga biverkningar hittills. Hoppas det fortsätter så. Pratade med "min" sjuksköterska i morse. Jag ska på ultraljud nästa vecka för att se hur många äggblåsor det är och sen får vi se om det blir en liten denna gången eller inte.


    Lycka till! Hoppas det går bra!
  • isadora81

    Nu har jag och sambon varit hos gynekologen. Mina tshvärden har gått ner till 2,2 på en månad från 4,5 så det var ju jätteskönt. Han tyckte dock att jag skulle höja dosen. Målet är att få ner värdena till ca 0,5. Så det kan ju vara bra för dig Lillgumzan att ha med dig... :) Min gynekolog är verkligen kanonbra och väldigt hjälpsam!

    Sambon fick remiss för spermaprov och jag har fått remiss för äggledarspolning. Det ska dock ske efter nästa mens och det kan ju dröja. Jag har inte fått ägglossning denna cykel än (är på dag 18 idag). Efter spolning och spermaprov ska jag boka tid för återbesök igen och en vecka innan återbesöker ska jag testa tsh-värdet igen.

    Den här gången fick jag även se FSH som var på 4 nånting och AMH som var på 6,4 så det var jättebra värden så nu är jag lite lugnare i alla fall angående min ålder. Det verkar vara långt kvar tills jag kommer till klimakteriet i alla fall. Så nu har jag bestämt mig för att ta det lugnt och bara följa med i utredningen. Om vi får diagnosen oförklarligt barnlösa vid nästa besök så antasr jag att nästa steg är remiss för ivf.      

Svar på tråden Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!