Inlägg från: Tealhawk |Visa alla inlägg
  • Tealhawk

    Adoptera ett barn trots Särskola???

    Kräv att du blir omdiagnostiserad istället om du tror att du inte har någon utvecklingsstörning. Längre fram i livet kan en felaktig diagnos ställa till med fler problem än vid en eventuell adoption.

  • Tealhawk

    Kommer dina betyg räknas i samma skala som de utanför särskolan då? Är inte helt 100 på hur det fungerar men vet att folk i särskolan kan få betyg som är godkända men de är inte likvärdiga med vanliga gymnasiebetyg. Vore ju skittråkigt om du gick färdigt gymnasiet och sedan skulle sållas bort i tex universitetsansökningar bara för att ditt betyg kommer från särskolan. Då är det bättre att slösa några år till på gymnasiet. Som läget ser ut nu finns inget att hämta när man väl gått ut heller. Gratis skolgång och studiebidrag är en win-situation, men det är såklart tråkigt när ens kompisar tar studenten och man själv är kvar.

  • Tealhawk

    Vad bra att det går att göra ändå. Vore riktigt sjukt om det fick fortsätta annars, men vet att det händer så lika bra att fråga :)

    Till svar på din egentliga fråga så kan psykisk funktionsnedsättning göra att du blir nekad adoption från vissa länder. Alla länder har olika krav på föräldrarna så om tex Kina nekar kanske Korea godkänner. Alla adoptivföräldrar får genomgå väldigt djupa undersökningar och av det lilla man kan utröna från ett Internetforum tror jag nog du skulle klara dig fint. Nu får vi väl hoppas att du kan få biologiska barn så du inte behöver tänka på adoption alls :)

Svar på tråden Adoptera ett barn trots Särskola???