• elwen

    Varför vill ni inte adoptera???

    Inget illa menat eller så , utan jag bara undrar varför vi du/ni inte adoptera?

    Är det för att det inte är ett bio barn , för att ni är rädda för att barnet ska må dåligt , eller finns det andra orsaker och med det menar jag inte pengabrist eller annat , utan om ni fick och det var ett litet barn , under 1 år , vad har ni då för orsak att tacka nej 

  • Svar på tråden Varför vill ni inte adoptera???
  • elwen

    alltså frågan var ju till dom som inte kan få egna barn , kan man föda barn så klart man ska de

  • elwen
    Anonym (trött) skrev 2011-11-11 18:36:10 följande:
    Nu börjar ännu en sån här meningslös "hata och håna föräldrar som adopterar-tråd" och man börjar bli rejält less på dessa.

    Att adoptera är tufft och för med sig en massa oro. Att adoptera kräver obligatoriska föräldrautbildningar, krävande utredningar av socialtjänsten, många års kötider i adoptionsorganisationer, ekonomisk stabilitet, fast arbete, god utbildning, att man är gift, har bra bostad i ett bra område, psykologiska utredningar, oklanderliga läkarintyg, och inte minst hundratusentals kronor. Därför brukar de flesta avvakta lite med att starta den besvärliga adoptionskarusellen tills man 100% har bestämt sig. Ofta har man självklart försökt få barn det enklaste sättet först (dvs biologisk väg, naturligt eller genom IVF)

    Och för mig och make, så som de flesta adoptivföräldrar, är våra älskade barn våra FÖRSTA-HANDS-ALTERNATIV! Hjärta INGET ANNAT! (Vi har både adopterat plus har ett bio-barn, och båda är förstahandsalternativ och båda är våra egna barn)

    Förstahandsalternativet för oss lyder:
    1. Att bilda familj = få barn (sättet är oviktigt)

    Andrahandsalternativet för oss lyder:
    2. Att bli familjehem/fosterhem

    Tredjehandsalternativet för oss lyder:
    3. Att få arbeta med barn, inom pedagogik eller fritids, idrott eller dylikt.

    Fjärdehandsalternativet för oss lyder:
    4. Att helt enkelt nöja sig med att vara barnvakt och ha fortsatt goda relationer med syskonbarn, grannbarn och vänners barn.

    "villhabebis" och "elwen"  kan ju bara tala för sig själva, och inte för oss när de inbillar sig att vi adoptivföräldrar skulle älska ett barn mer bara för att vi klämde ut det själva? Jag tycker det är en väldigt märklig definition av kärlek! Har aldrig förstått varför jag skulle älska mitt ena barn mer än det andra bara pga att jag själv klämt ut det ena och fått det andra i min famn?

    Skulle något av mina barn springa ut i gatan skulle jag ge mitt liv för att rädda h*n, oavsett om det var mitt biologiska eller mitt adopterade barn.

    Den här tråden sällar sig väl till alla de hånfulla och nedlåtande trådarna som dök upp på adoptionsforumet i somras. Totalt meningslöst egentligen! Men jag kände mig tvungen att ge adoptivföräldrars syn på saken. Och säga till alla er adopterade som läser denna tråd: skit i de känslomässigt och kunskapsmässigt handikappade människor som hånar oss, ni VET att ni är älskade och bäst i världen! Hjärta
    jag menade inget illa med tråden , jag är själv adopterad och undrade bara varför vissa inte vill adoptera , thats it 
  • elwen
    Kotthare skrev 2011-11-13 12:09:23 följande:
    Det här är inget jag tänkt särskilt mycket på, och jag ändrar säkert uppfattning om jag själv inte kan få biobarn.. men: 

    1. Jag är rädd att inte kunna älska det.  
    2. Jag vill att barnet ska vara skapat av mig och min man
    3. Det är fruktansvärt viktigt för ens identitetsskapande att veta varifrån man kommer. Jag vill inte utsätta barnet för det.
    4. Adopterade barn är ofta lite knepiga, bortskämda? Anknytningsproblem? Fördom? 
    1 man älskar inte alltid sina bio barn heller , vissa dagar vill man rymma från alltihop

    2 -

    3 jag har aldrig haft problem med det , jag har alltid känt mej älskad och vet vem jag är , men visst var det jobbigt i tonåren men det är det ju för alla nästan 

    4 har aldrig varit bortskämd , knepiga är nog alla i andras ögon 

    jag är adopterad och när min adoptiv mamma dog när jag var 19 så kände jag inget behov av att leta upp kvinnan som födde mej , för min mamma hon var död och det var henne jag ser som mamma ingen annan
    nu har jag själv tre underbara biologiska barn.
  • elwen
    Anonym (För att) skrev 2011-11-14 18:45:09 följande:
    jag själv är adopterad och ser faktiskt inget lyckligt i det hela. Har  ärligt talat inte träffat någon adopterad som mår riktigt bra. Jag låtsas själv att jag inte lider av det fast jag gör det. Att alltid känna en tomhet inom mig.
    jag är lycklig och har alltid varit det , men det verkar ju som dom flesta andra adopterade lider av det på ett eller annat sätt , kvinnan som födde mej hade inte råd att ha mej och gav bort mej , den mest osjävliska handling man kan göra och det måste ha gjort så ont att lämna sitt eget barn till någon annan.
    nej jag är bara tacksam och glad att jag fick ett bra liv och en underbar uppväxt , kvinnan som födde mej har nu tre andra barn vilket jag bara tycker är bra för henne.
    jag kallar henne kvinnan som födde mej för mamma för mej är den personen som du växer upp med och som du lever med och som lär dej allt och älskar dej.
    jag har ju själv bio barn och det skulle krävas mycket och massa tårar för att kunna vara så pass oegoistisk så man skulle läman bort nån av dom om det var för deras eget bästa.

    frågan varför jag blev bortlämnad , ja kvinnan som födde mej hade inte råd , det duger för mej , jag grubblar inte och känner ingen ilska eller avundsjuka på mina bio syskon.

    jag har haft det bäst , jag är gift med världens bästa man och har tre underbara ungar , en stor härlig släkt och inte en gång har jag känt att jag inte passar in.
    men alla är olika

    om man adopterar och tror att det barnet kommer fara illa eller må dåligt så kommer det med 98% att inträffa för föräldrarna för över det på sina barn , lika som bio föräldrar för över saker till sina barn i sitt sätt att vara.

     
Svar på tråden Varför vill ni inte adoptera???