• Flissi

    Vänsterhänt?

    Sonen 3.5 år har alltid använt vänstern mer när han äter & gör saker.
    Håller penna  ritar varierande men oftast med vänstern.
    Ofta ritar han också upp och ner, men inte tänkt på om han då håller med vänster eller höger.

    Märker på datorn att han inte alls är lika duktigt på musen som sin syster, utan då oftast föröker använda vänster - går inte & tar då båda händerna istället.

    Jag ska googla lite om detta nu, men kan vara fint att få lite tips från föräldrar med vänsterhänta barn hur man underlättar tex. datorer osv.

  • Svar på tråden Vänsterhänt?
  • Honeyrose

    finns mus för vänsterhänta! annars har vi en laptop så det har inte varit nåt problem för oss eftersom musen lixom är en knapp bara

  • cosinus

    Min 5-åring är vänsterhänt. Inga problem alls med möss eller annat. Han flyttar den till andra sidan datorn bara.

  • La Lola

    Enklaste är väl, känner jag som själv är vänsterhänt, har en vänsterhänt make o har hittils ett vänsterhänt barn, att ha kvar musen på höger sida och lära sig använda den så.
    Vet inte varför jag känner så eg....men jag känner väl att vi vänsterhänta inte alltid behöver en massa speciallösningar alla gånger....


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Flissi

    Ja det var ju enkelt att flytta till andra sidan :)
    På två datorer har vi ingen mus utan laptops.
    Likadant där han lyfter handen eller tar båda händerna när han gör saker, ser lite krångligt ut, men han kanske hittar sitt system som småningom.
    Ska prata med dem på fsk hur han gör där.

    Tycker han gör & lär sig sig såna saker man behöver handen till mkt saktare än dottern (måla & datorn), samtidigt är han specialist på andra saker.

    Detta med att han ritar/målar upp o ner, har det med vänster/högerhänthet att göra eller bara en grej han gör?

  • Romantik

    Jag är vänsterhänt och har gjort allt på samma sätt som högerhänta hela livet. Förutom att skriva, klippa eller vilken sida jag har smöret på på smörkniven då (och hur jag använder tårtspade eller soppslev). Inget du behöver anpassa, hjälp honom lära sig det som det är istället. Blir så mycket lättare än att behöva flytta runt musen på alla datorer han ska sitta vid i framtiden etc...=)

  • Gotlandsunge

    Min dotter har också alltid använt vänsterhanden... fram tills nu (hon fyller precis 4 år). Nu har hon början använda höger.

  • bananflugan82

    Lär honom använda högern också, till det man använder högerhanden, typ till datormusen. Jag är vänsterhänt och har aldrig haft problem. Jo, att klippa med sax när jag var mindre men inte nu längre.


    Mamma till trollen Oliver & Ludvig f. 2010-01-13 minaunderbaraskitungar.blogspot.com/
Svar på tråden Vänsterhänt?