Hur skär man en våningstårta?
Säkert en skitlöjlig fråga men jag undrar verkligen.
Hur skär man en våningstårta för att den inte ska ras ihop? Skär man och äter den övre biten först och sen den stora nedre, eller skär man i båda direkt??
Säkert en skitlöjlig fråga men jag undrar verkligen.
Hur skär man en våningstårta för att den inte ska ras ihop? Skär man och äter den övre biten först och sen den stora nedre, eller skär man i båda direkt??
Haha...Har undrar exakt samma sak. Eller när det är tre eller 4 våningar? Hur går det till liksom.
Med kniv passande ändamålet. :)
Uppifrån och ner
Den tårta via hade på vårt bröllop skar man våning för våning, uppifrån och ner. Varje våning var uppbyggd på ett eget "fat" och när den översta var uppäten, så tog man bort fatet och började på nästa våning!
Ok, jag har beställt en tvåvånings på Ica för att äta imorgon på dotters kalas, men inte ens konditorn visste hur man skulle skära då det var hennes första beställing på våningstårta. Så jag håller tummarna för att den är fin och håller. Så då borde vi börja med översta biten alltså.
uppifrån och ner en våning i taget!
helt ärligt en konditor som inte ens vet låter inte så tryggt dvs hon har inte gjort en tidigare.. hoppas ni får en fin tårta.
Ja, det visar sig, Tjejen är nog ny i yrket, såg ut att vara runt 20, men hon tyckte det skulle bli kul så jag hoppas det blir bra.
Ja, det visar sig, Tjejen är nog ny i yrket, såg ut att vara runt 20, men hon tyckte det skulle bli kul så jag hoppas det blir bra.
Tårtan var jättefin och höll perfekt. Vi skar båda våningarna samtidigt.