• Puyol

    Muskelryckning och Als

    Naprapaten sa att det är brachialis som rycker. Den mellan biceps och triceps. Hammercurls tror jag är just träning för denna muskel och i den övningen är jag lika stark i båda armarna.

  • Puyol

    drdstym: Vad kollade läkaren när han kollade reflex i armvecket, lös i ögonen? Ska också säga att jag försökt med TNS men detta verkar bara göra att det rycker än mer och kraftigare.

  • Puyol

    www.lg.se/Global/Jobba_med_oss/vardgivarportalen/Neurofysiologi/metodbok_kliniskt_neurofysiologiska_undersökningar_110126.pdf I denna bok på sidan 28 under muskelryckning och ALS läser jag ang fasculationer står det att ryckningarna är utbredda och ALS ska utredas. Sedan står det att ryckningar ofta uppträder tillfälligt och speciellt efter ansträngning. (mina sker hela tiden). Sedan står det också att ryckningar utan atrofi, muskelsvsghet eller reflexstegring knappast ger misstanke om ALS. (jag tror inte jag har ngt av dessa tre tecken? Reflexstegring i och för sig vet jag inte? Läkaren kollade väl det tror jag men vet ju inte vad han såg)

  • Puyol

    Ska också säga att jag märkt när jag tränar överarmen så avtar ryckningarna väldigt mkt i frekvens ett litet tag efter att jag tränat armen.

  • Puyol

    Nu har jag varit hos neurologen. Hon kollade reflexer lite överallt. Hon kollade lite efter muskelförtving på händer,armar och tunga. Kollade så jag kunde röra fingrarna på ett speciellt vis, tungan, läpparna, rynka pannan osv. Hon bankade lite överallt på mig också med en slags klubba. Kollade lite styrka också då jag skulle krama hennes händer, och trycka mina armar åt olika håll med motstånd från hennes armar. Hon fann inget som pekade mot ALS i dessa tester. Hon sa också att muskelryckningar inte ser ut på det viset vid ALS. Hon menar att jag har benigna fascikulationer. Att jag måste sluta tänka på detta nu. Tack för allt

  • Puyol

    Jo hon var nog duktig. Hade mkt erfarenhet av ALS-patienter från jobb i ett annat europeiskt land. Jag fick lite Stesolid utskrivet mot ryckningarna som jag kan ta på natten. Tror ni man kan bli av med ryckningarna överhuvudtaget då?

  • Puyol

    Eller skulle det kunna gå att injicera Botox i muskeln för att få detta att sluta eller ska man helt enkelt vänta ut det? Jag vet nämligen inte om jag tror att det är Benigna Fascikulationer utan kanske ngn form av muskelskada då jag bär omkring på min dotter väldigt mycket.

  • Puyol

    Ja jag har testats för massa, som en läkare kallade det för, trötthetstedter däribland ämnesomsättningen och det visade inget konstigt. Tack för omtanken!

  • Puyol

    Ok tackar drdystym då bryr jag mig inte om det. Stesolid ger ingen verkan när jag tar det på natten mer än att ryckningarna blir lite mindre men sen är det som vanligt dagen efter så det verkar också verkningslöst.O Karina2: magnesium har jag käkat nu i över två veckor och det har ingen verkan alls.

  • Puyol

    Har du fått ihållande muskelryckningar att försvinna med dessa kapslar eller hur vet du att dessa är bra?

  • Puyol

    Vet inte om det gör mig klokare. Hjälper det alltså mot benigna fascikulationer? Är det du som säljer detta eller vad? Är den sidan bra?

  • Puyol

    Först ska jag säga att jag nu testat både Magnesium,Atarax och Stesolid. Ryckningarna är ändå kvar som förr. Dock har jag ute nojjat lika mycket som innan besöket hos Neurologen. Vad jag märker är att jag får mindre starka ryckningar och tror jag färre ryckningar med Atarax. Vad kan det bero på? Tycker ju inte att jag nojjat över ryckningarna nu på sistone.

  • Puyol

    Ytterligare en sak: tydligt är att ryckningsrna är väldigt varierande i styrka. Vissa ryckningar är ganska kraftiga så jag känner de och andra är mer pulserande så jag bara ser de svagt. De senare är fler i antalet och kommer många ggr flera på raken som att ngt har hakat upp sig. Fortfarande 10-20per minut. Sedan tycker jag att jag börjat få ryckningar på andra ställen också. Så där att det rycker en gång här och sen lite senare på ngt annat ställe. Ibland när jag vaknar rycker det mer ihållande i ngn muskel och sedan går det över efter ett tag. Vad kan detta bero på?

  • Puyol

    Aldrig hört att jag skulle ha dessa Tremor? Neurologen säger att det är Benigna Fasciculationer. Skakningar har jag i överarmen bara när jag håller armen i ett visst läge såsom när man ska filma och håller underarmen i 90grader gentemot överarmen.

  • Puyol

    Nu har jag sedan igår kväll haft ryckningar i vänster ben vid sidan om knät. Så jäkla jobbigt detta! Skulle det kunna vara så att jag har två hotspots med mina benigna Fasciculationer? Jag blir snart knäpp!!

  • Puyol

    Och kan man säga att jag inte har ALS på grund av att neurologen inte fann ngt konstigt med mina reflexer?

  • Puyol

    Jo jag måste försöka släppa det Drdystym! Som jag förstår dig Så hade neurologen hittat tecken som talade för ALS vid denna undersökning vilket hon sa att hon inte gjorde. Benets ryckningar la av efter ett dygns ryck och har kommit tillbaka och ryckt bara ngn kort stund sedan dess. Sen rycker det som vanligt i armen och rycker till lite här och där i hela kroppen. Förmodar att det kan vara så vid Benigna Fasciculationer. rycker rätt mycket nu efter alkoholförtäring i går. Förmodar att det förvärrar ryckningarna. Det enda jag har är ryckningar. Sedan tror jag att jag har styrka, ingen viktnedgång, inga konstiga reflexer, eller atrofi, negativ Babinski, bankade på kroppen med gummiklubba utan att kunna framkalla andra ryckningar, jag kan rynka pannan, dra upp läpp osv. Allt detta testade neurologen.

  • Puyol

    DrDystym: OMjag inte skulle ha Benigna Fasciculationer utan istället en muskelskada, vet du om det finns ngt att göra då eller är det bara att vänta ut det? Märker när jag tränar armen så blir muskeln som bedövad några minuter efter jag tränat och sedan lite senare och dagen efter rycker den kraftigare. Samma fråga gäller om det skulle vara ngn nervskada? Dessa två saker kan väl inte neurologen märka på en klinisk undersökning?

  • Puyol

    Kamir...: intressant med en liknande historia som min! Skönt att det har blivit så mkt bättre för dig. 10/h förmodar jag man kan leva med!? Nu i mitten av denna vecka har jag haft mkt mindre ryckningar. Kanske 3/h och ej kraftigs heller. Men igår och idag är de mer frekventa och kraftigare igen. Funderar på att gå till sjukgymnast för att se vad de säger. Jag har nämligen ont i höger armbåge och min naprapat trodde att ryckningsrna i armen berodde på att jag inte kunde sträcka ut högerarmen riktigt. Trodde på överansträngning. I så fall skulle övriga ryckningar i kroppen bero på stress?? Omöjligt att veta vad som är vad. Jag försöker med olika saker och testar. Vet ej varför jag var så bra då i mitten av veckan men precis innan där testade Diklofenak utifall detta skulle bero på ngn inflammation i armbågen. Det blev bättre efter det så nu testar jag igen för att se. Sedan tror jag du har rätt angående motion, sömn och stress. För mig känns det också som det blir värre dagen efter jag druckit alkohol. Sedan rycker det kraftigare när jag håller armen i vissa lägen också. Hoppas på att det ska försvinna men jag undrar det!?

Svar på tråden Muskelryckning och Als