• Anonym

    Hur ser du på blandäktenskap?

    Jag har inget emot folk som beblandar sig med andra raser eller kulturer men själv vill jag har samma kultur och vill även att mina barn ska se ut som mig och inte adopterade.  

  • Anonym

    I vårt äktenskap är tre olika kontinenter inblandade; Europa, Afrika och Asien. (Min man är halvsvensk och halvafrikan). Vi har också olika tro. Han är kristen och jag ateist med muslimsk bakgrund.
     

    Om jag ska vara ärlig så har det varit rätt skönt att vi inte har samma bakgrund. det har gjort att vi inte har behövt låsa oss till ett visst tankesätt och ett visst sätt att göra saker på. I vissa fall har vi inte alls sett på saker och ting på samma sätt. Men det har resulterat i att vi har diskuterat saker fram och tillbaka och nu efter en antal år tillsammans så kan vi verkligen säga att de åsikter vi två har är våra egna. Vi gör inte allt som hans föräldrar gjorde eller som mina gjorde utan som vi vill göra. 

    Men anledningen till att det fungerar trots att vi har olika tro är att vi i grund och botten har samma värderingar, att vi respekterar varandras tron och inte minst att även våra familjer gör det.

    Tex så gifte vi oss i kyrkan och det var ingen i min ateist-muslimska släkt som ens reflekterade över att det inte skulle gå ihop med deras tro. De tolkade det som en sammanslagning av två familjer och en demonstration av kärlek. Har man den inställningen i livet så funkar nog det mesta även om man kivas lite på vägen. ;)       

  • Anonym

    Hm, vi har båda ursprung från olika europeiska länder. Jag skulle kunna tänka mig en partner från sydamerika evenuellt men annars är jag rätt kräsen med vilka som attraherar mig. Hade jag varit attraherad av någon från t.ex. mellanöstern så hade det inte hindrat mig från att ha en relation. Sen gäller såklart att ha liknande värderingar och önskan att leva på ett visst sätt, ofta är det nog där det sätter stopp. Då är nog afrikaner över lag mer lika.

Svar på tråden Hur ser du på blandäktenskap?