• Äldre 30 Nov 17:06
    6758 visningar
    12 svar
    12
    6758

    Afte

    Jag har inte afte själv, har endast haft blåsor kanske högst 10 ggr i mitt liv. Alltså såna där stora hemska som ni med afte får :/ 

    Hade en stor som tumnageln på tandköttet på underkäken, mot utsidan liksom. Bredvid näst sista och visdomstanden. Kunde inte prata eller äta på nästan en vecka, det var helt vidrigt!

    Det har gjort att jag förstår mina 2 närstående med mkt afte mkt bättre.

    De får liksom kanske 3-4 stycken stora på en och samma gång, på insidan av läpparna och i kinderna osv.

    Det vi testat är att buta ut tandkrämen till zendium (man kan vara allergisk mot skummet i andra tandkrämer) köpa jodfritt salt (överkänslighet mot jod) och att sluta äta tomat.

    Vi har kartlagt i flera år och hittills verkar det som att det är totalt random om man får blåsor eller inte, dock är det oftast lite värre när man är förkyld.

    Om man utesluter läsk och energidrycker blir det även lite bättre, kan tänka mig kolsyran är för stark för slemhinnorna oxå?

    Det jag förstått är att kroppens immunförsvar går på de egna slemhinnorna och därför får man acne. Mkt trist att läkare osv inte ens försöker ta reda på mer om detta. Kul att t ex ha föredrag i skolan när man sluddrar när man pratar för man har så mkt onda blåsor liksom. Folk fattar inte riktigt hur ont det gör och hur mkt det hindrar en.

    Xylocainsalva vill jag tipsa om, den kan man ha i munnet utan fara. Smeta på så lindrar det lite iaf :)
    Vill även tipsa om afte.se som är en bra sida där man kan lära sig lite och skriva egna erfarenheter. 

    Hoppas verkligen du slipper det där, fyfan alltså, kan knappt föreställa mig afte i underlivet. Lider verkligen med dig :( 

Svar på tråden Afte