• mfe

    Jag vill adoptera bort barnet

    Tycker det är fint att TS vill ge barnet ett bra liv, det bevisar ju bara att hon tänker mer på barnet än sig själv. Det är väl självklart att hon egentligen inte vill lämna ifrån sig sitt eget kött och blod men eftersom hon bestämt sig att göra det så måste det ju vara någonting som gör att hon verkligen inte kan behålla barnet.
    Det finns så många barnlösa som skulle göra allt i världen för att få ett barn, förtjänar inte både barnet och de barnlösa ett liv som de mår bra av?

    Och till anonym (Fy Fan) är du emot adoption ifrån andra länder också? Visst kanske inte är fri abort där men ändå. Barn förtjänar att få en bra uppväxt, spela roll om det är biologiska föräldrar eller inte, de förtjänar någon som älskar dem.

  • mfe
    Anonym (Fy fan) skrev 2011-12-10 00:04:26 följande:
    Det är ofattbart att någon vill ge upp sitt barn i ett land där man inte behöver det!
    Men hallå, du vet ju inte varför hon gör det här valet, tror du verkligen det är så lätt för henne att välja att lämna bort sitt barn?
    Ta reda på orsaken innan du börjar yttra dig!
  • mfe
    Anonym (AnnorlundaMamman) skrev 2011-12-10 00:06:55 följande:
    Både abort och adoption går ut på att ge upp sitt barn.

    Med abort dör barnet. Med adoption får barnet leva och får chansen till ett lyckligt och kärleksfullt liv.

    Därav mitt val. Och jag kan lova dig att jag har funderat igenom det här tusentals gånger. jag förväntar mig inte att alla ska förstå, men jag önskar att alla åtminstone kunde försöka acceptera mitt val. det finns så många anledningar till detta val. barnet får det helt enkelt bättre hos någon annan, där de kan vara en hel familj.. 
    Tycker du gör det bra TS!
    Jag tror du står för ett svårt val, men ibland går det inte som man egentligen vill! Kan gissa på att detta är det svåraste beslut du någonsin har gjort. Och jag hade nog gjort detsamma om jag inte kunnat ta hand om barnet och jag visste det. Du är väldigt stark som vill och kan genomföra det!
    Jag önskar dig verkligen lycka till och skit i vad alla andra tycker, gör det som är bäst för barnet och för dig!
  • mfe
    Anonym (Fy fan) skrev 2011-12-10 00:19:47 följande:
    Hon är vuxen nu och lever ett bra liv,vi står väldigt nära varann,kanske för att det inte skiljer så mycket i ålder på oss......är så glad att jag har henne och mina två andra ungar.

    Jag bär inte på något alls,för jag vet att jag gjort allt som kan stå i en mammas makt för att mina barn ska få en bra uppväxt och ett lugnt liv.

    Att adoptera bort sitt barn,när det inte finns anledning och då menar jag att barnet inte kommer att svälta ihjäl eller bli föräldralöst,inte heller riskera att dö av en mina eller säljas som sexslav...det fattar inte jag..vad kan anledningen vara till ett sådant beslut?
    Men antagligen finns det ju ett skäl, ett skäl som kanske TS inte vill berätta, annars hade hon ju inte gjort det val hon kommer att göra. Tror du på fullaste allvar att någon bara lämnar ifrån sig sitt barn för skojs skull?
    Nu får du faktiskt skärpa dig och tänka ett steg längre!
  • mfe

    För dig kanske, men för henne finns det ju en anledning. Kanske är det för ekonomin och det kan inte lösa sig för henne, men det kanske det skulle det för dig.
    Du kan inte tro att alla ska tänka på samma sätt som dig, jag kanske tycker en avbruten nagel är det värsta som hänt mig medans du kanske tycker att din farmor har cancer är det värsta som hänt.
    Du kan aldrig säga och begära att andra ska känna som du gör, för alla har olika känslor och har olika personligheter och problem.

  • mfe
    Anonym (Dora) skrev 2011-12-10 01:13:29 följande:
    Jag känner ju att jag måste vända mig till Anonym(fy fan) -

    Jag tror inte du alls förstår för du tänker utifrån dig, ditt liv och dina erfarenheter, din styrka, dina värdegrunder osv. Hon är inte du, hon har kanske inte gått en meter i dina skor, hon har kanske inte något av det du har, gör eller lever. Empati är att sätta sig in i en annan människas sits och det behöver du göra. HON gör det, hon ser barnets som hon bär inom sigs liv framför sig, hon ser ett liv som hon inte vill erbjuda detta barn, om inte det är empati så rätta mig?

    Sen pratar du om att man i Sveriges samhälle inte behöver adoptera bort sitt barn. Även här gör du en tankevurpa i mina ögon, det här handlar inte om Sverige, det handlar om ett högst personligt val, där hon just idag anser sig begränsad i sin förmåga att ge barnet vad hon anser är viktigt för ett barns liv.

    Om du nu älskar dina barn så där fruktansvärt mycket så vad får dig att tro att inte hon gör det? När man blir osjälvisk i sin kärlek, då har man kommit långt. Hur många väljer inte att behålla sina barn för sin egen skull? Jag menar inte att föräldrar är dåliga som gör det, det ligger i vår natur att skaffa barn. Men du som förälder måste väl ändå veta  att det finns en hel del jobbiga beslut man måste ta som förälder för att det är för barnets bästa och inte för ens eget.
    Hon har säkert sina anledningar försöker jag mest få fram med det jag skrivit.

    Till TS ! Förlåt för att jag kapade din tråd och tilltalade (Fy fan) först.

    Du har fått dom råd du behöver för att vända dig dit du behöver. Vad du än gör och väljer så hitta dom argument du behöver eller för den delen låter det som du redan gjort det och kom sen alltid ihåg dom. Ta dina beslut med betoning på dina. Det kommer gå bra.
    Bästa någon skrivit hittills!
Svar på tråden Jag vill adoptera bort barnet