Inlägg från: Kokomo |Visa alla inlägg
  • Kokomo

    Musikhjälpen 2011, alla flickor har rätt att gå i skolan

    Haha, ja detta var ju ingen succé precis. Nu har redaktionen tagit bort tråden som fäst i forumet också. Synd eftersom insamlingen pågår tills på söndag.

    Men tusen kronor är ju alltid tusen kronor! Men det är väl bara att konstatera att Flashbackarna utklassarna Familjelivarna totalt. Flashbackarna verkar också bli grymt mycket mer provocerade av Familjelivarna än vise versa. Intressant.

    Over and out.

  • Kokomo
    Per 527 skrev 2011-12-15 22:16:54 följande:
    Själv tycker jag att det verkar vara vissa personer här som blir väldigt provocerade av att utfallet här blev så tunt jämfört med andra siter. Det var som någon skrev ovan när det väl gäller att bry sig om saker och ting så visar det sig allt för ofta att vissa bara snackar(det kan ju vara rätt så provocerande). Själv tycker jag att 1000:- är bra och du som startade detta ska ändå ha en eloge.
    Mvh
    En FL:are och FB:are
    Tycker du? Jag tycker tyvärr det mest verkar som att folk inte bryr sig alls vilket ju är lite trist. :-/ Har försökt elda igång en liten beef men det är ingen som nappar. Inte alls som på FB där folk skriver "bring it on biatch" så fort någon ens nämner FL. Men, sen är det ju givetvis så att på båda ställena finns det många som skänkt pengar men bara inte via dessa insamlingar utan som önskar låtar eller skänkt direkt till Musikhjälpen istället.

    Men jag håller med dig, ett bra initiativ iaf!

    /En annan som hänger på både FL och FB
  • Kokomo
    HoneyCandySugar skrev 2011-12-16 01:34:48 följande:
    Fast, alla har kanske inte råd att skänka pengar hit och dit. Ja, det är bara femtio kronor, men tänk på hur mycket vi förväntas ge hela tiden.

    "För hundra kronor kan du..."

    "För bara femtio kronor så kan hon..."

    "Bli fadder nu idag..."
    Aboslut. Jag tror inte någon förväntar sig att alla ska ha möjlighet att ge heller. Men nog finns det fler än 25 pers som har råd på Familjeliv.

    Men vad glad jag blev nu när jag loggade in och såg att det stigit lite. Hurra!
  • Kokomo
    Little Ms Chatterbox skrev 2011-12-16 09:01:47 följande:
    Jag måste väl vara dum eller nåt för jag fattar inte hur jag ska göra för att bidra med 50 kr från den länken som är i TS med mobilen. När jag klickar på den rutan som det står 07******** så får jag inte fram något tangentbord på mobilen (HTC) så jag kan inte fylla i mig mobilnummer. Någon som kan guida mig? Hur gör man om man vill bidra och önska en låt samtidigt? När jag försökte var det uppe i 1300 kr, hejja på alla
    Hm jag vet inte riktigt hur det funkar via mobil, borde ju vara likadant. Vanligtvis fyller man i sitt mobilnummer på länken och efter en stund får man ett sms som man ska svara "ja insamling" eller något på och sen är det fixat.

    Det går inte att skänka pengar via Familjelivs insamling och önska låt samtidigt. Om du vill önska låt får du göra på "vanliga" sättet och skicka 50 100 eller 200 följt av artist och låt till 72999. Å det duger ju utmärkt det med.
  • Kokomo

    Yay! Nu har vi fått in 1600  från 30 givare dvs det dubbla från igår eftermiddag. Bra jobbat alla! Skål

  • Kokomo
    Chrile skrev 2011-12-16 13:33:23 följande:

    Typisk inskränkta kärringar att det endast ska gå till flickor!

    Tycker det hade varit mer jämnställt om vi sa: "alla har rätt till skola!"

    Kommer absolut inte skänka en spänn till dom!  


    Visst har alla rätt till skola. Men eftersom flickor är så oerhört underrepresenterade i skolan i många utvecklingsländer så är det bara logiskt att man ibland fokuserar på att försöka få upp utbildningsnivån bland dem så de iaf ligger på samma nivå som pojkarna.
  • Kokomo
    mrs Elliott skrev 2011-12-16 13:40:08 följande:
    100 kr skänkt..önskat  Fishermansn blues av the waterboys :)
    Hurra! Men via Familjelivs insamling kan man inte önska låtar va? Inte för att det spelar nån roll hur du skänkte dina pengar, undrar bara om du hittat någon funktion som jag missat.
  • Kokomo

    Ja nu har vi fastnat på 1800 ett tag. Men det är iallafall tusen mer än igår vid samma tidpunkt!

  • Kokomo
    Tom Araya skrev 2011-12-17 10:33:08 följande:
    Kopiera och klistra in den information jag eftersöker på den av TS länkade sida, för jag hittar den inte.
    Vad menar du? Det första som står på den länkande sidan är ju nedanstående. Hur kunde du missa det?
    (dessutom måste jag säga att det är liiiite allmänbildning att känna till Musikhjälpen vid detta laget )

    " Musikhjälpen är ett samarbete mellan SR, SVT och Radiohjälpen och går ut på att engagera lyssnare och tittare kring en bortglömd katastrof.

    I år är temat "Alla flickor har rätt att gå i skolan". Under 144 timmar mellan den 12-18 december sänder vi live dygnet runt från Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Artister, politiker och engagerade kultur- mode-, och sportprofiler besöker våra tre programledare Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Jason Diakité.


    En flicka som får gå i skolan gifter sig senare, skaffar barn senare och kan därför ta bättre hand om både sig själv och sina barn. Samtidigt avtar spridningen av hiv och barnadödligheten minskar. För varje avslutat år i grundskolan ökar en kvinnas inkomst. När inkomsten ökar gynnas den ekonomiska utvecklingen, som i sin tur är bra för alla och hela samhället.


    Engagera dig för Musikhjälpen och starta din egen insamling till Musikhjälpen! Din musik räddar liv!"


  • Kokomo
    Little Ms Chatterbox skrev 2011-12-17 11:57:26 följande:
    1950 kr, nu har jag också gett
    BRA! Jag försökte ge en gång till igårkväll men jag fick aldrig något svars-sms från sidan så det funkade inte. Lite märkligt. Får göra ett försök till idag.
  • Kokomo
    Tom Araya skrev 2011-12-17 15:01:56 följande:
    Följande tre frågor har jag, var hittar du svaren?

    -Vad går det ut på mer än sponsra skolgång?

    -Varför heter det musikhjälp, har detta något med musik att göra?

    -Får jag något för de 50 kr annat än glädjen av att sponsra projektet?
    Kokomo skrev 2011-12-17 11:58:09 följande:
    (dessutom måste jag säga att det är liiiite allmänbildning att känna till Musikhjälpen vid detta laget )
    Inte ett jävla dugg!
    Google is your friend.
    Men som flera andra skrivit heter det musikhjälpen för att de drar in en stor del av pengarna genom att folk får önska låtar de ska spela i sändning. Så det kan man väl säga att du får för dina 50 kronor, dock inte om du använder Familjelivs insamling till Musikhjälpen som bara innebär att ge pengar. Årets tema är att sponsra skolgång men man kan väl säga att det även går ut på att sprida underhållning 24/7 under tiden som programmet sänds.

    Och med tanke på att till och med mina medieskydda 70-åriga föräldrar hört talas om Musikhjälpen och att det får myyyyyycket uppmärksamhet så vill jag nog påstå att det är lite allmänbildning. Men struntsamma, nu vet du.
  • Kokomo

    Ser ut som om Familjelivs insamling slutade på 2000 kronor. Bra jobbat!
    Vi som var med och gav har alltså fixat

    * En månads skolgång för 40 flickor (eller 40 månaders skolgång för en flicka)
    eller
    * Skrivböcker och pennor för tjugo skolklasser
    eller
    * Skollunch för 10 skolklasser

    Och om någon känner för att slira in nu på slutet så är det 45 minuter kvar av insamlingen.

Svar på tråden Musikhjälpen 2011, alla flickor har rätt att gå i skolan