Inlägg från: Drömmar och förhoppningar |Visa alla inlägg
  • Drömmar och förhoppningar

    Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?

    Hej. Har ni mycket erfarenheter från ägglossningsstickor? Jag har fått missfall konstaterat, i fredags var jag iväg och såg att allt hade kommit ut. Det är ju skönt i bedrövelsen att kroppen till slut tog hand om det själv.

    Hursomhelst fick jag en känsla i fredagskväll/natt och innan jag gick och la mig testade jag med ägglossningssticka som blev positivt. Även i går på dagen var det starkt positivt, idag något svagare. Nu till min fråga. När sker själva ägglossningen? Jag läste nånstans att hormonerna kommer innan ägglossning. Sker ägglossning typ idag för mig då, eller vad tror ni? Förlåt min dumma fråga, man borde väl veta, men jag känner nog inte min kropp så bra som jag borde... Är det dumt att försöka igen så snart efter missfall? Jag har slutat blöda, har haft nån enstaka väldigt liten blödning bara sedan i torsdags...

  • Drömmar och förhoppningar

    Jag började blöda för två veckor sedan, fick missfall konstaterat fredag före julafton, men allt hade inte kommit ut då. Fick gå hem och vänta, söndag för en vecka sedan tror jag att det sista kom ut, hade återbesök där hon bara konstaterade att allt var borta. Det är alltså egentligen en vecka sedan som kroppen stötte ut resterna.

  • Drömmar och förhoppningar

    Blödningen kom vecka 6+5. I somras hade jag också ett missfall i vecka 10, men nu när jag har känt kroppen den här gången skulle jag tro att pyret dog ca vecka 5 den gången. Jag hann aldrig börja må illa och brösten blev inte svullna heller som den här gången. Nu hoppas jag att detta året ska bli bättre och att vi ska få en liten bebis till slut.

  • Drömmar och förhoppningar

    Jag har testat med ett gravtest nu bara för att jämföra. Det ser onekligen ut som ett svagt positivt utslag. På ägglossningstestet är strecket lika starkt som kontrollstrecket. Hur långt efter missfall kan man tänka att ägglossning kommer? Om man ska spekulera?

  • Drömmar och förhoppningar

    Inför nästa försök ska jag köpa Albyl Minor. Känner som Zazziki att det känns bra att göra nåt själv, även om vi inte har börjat med någon utredning än. De hänvisar till att de inte gör någon utredning om man inte har haft 3 mf på raken. Men ska man äta den från ÄL, eller från plus? Och hur länge?

    Nu verkar ju min ÄL inte ha kommit igång än efter mf, men jag hoppas att det inte ska ta så lång tid. Har beställt billiga gravtester på nätet idag för att kunna kolla hormonsänkningen och därmed mer kunna följa när ÄL eventuellt skulle kunna komma.

  • Drömmar och förhoppningar
    Gatto skrev 2012-01-02 20:02:09 följande:
    Chris01: vi har gjort utredning för IVF, så det är enkel prover om är samma och några som vi ska ta nya å så. Har kollat tsh och t4 fritt bland annat. Jag vill kolla immunförsvaret men läkaren säger att det gör de efter tre missfall och hon tror inte att det är det som är problemet. Vet inte vad jag ska tro. Bra att det går med albyl istället känns lättare att dela i tre delar än tio någon som vet när man ska börja å sluta å så. Är så glad för att det finns fler som vi! Å missförstå mig nu inte, önskar ingen att vara i vår situation men det är skönt att ha några å "prata med" Pisan1: blev såååå ledsen när jag såg dig här. Du var med i en tråd som jag lämnade för ett tag sen, om att vänta barn med bf i augusti 2012. Jag fick mf å lämnade tråden, så det är så trist att hitta dig här å höra att det inte gick för dig heller. Kram på er alla kämpar.
    Tack Zazziki. Vi får stötta varandra här istället. <3 Någon gång ska vi förhoppningsvis få våra pyren. Jag känner just nu att jag vill köra igång och börja försöka med en gång, trots att läkaren rekommenderade att man skulle låta det gå 3 cykler innan nytt försök. Eller ja, rekommenderade... Hon sa att man brukar säga att det ska gå 3 cykler emellan, men en del blir gravida med en gång, och det brukar gå bra... Hon hade inte så mycket att komma med, faktiskt. Nu vill jag lämna detta bakom mig och gå vidare.
  • Drömmar och förhoppningar

    Till slut blödde jag ut allt. Det var så himla tråkigt, jag fick en blödning torsdag drygt en vecka innan jul, var inne på akuten på lördag en vecka före julafton och fick se ett hjärta slå. På söndagen fick jag en blödning som inte slutade = missfall. På fredag före julafton hade jag tid för vul inbokat, inget hjärta slog och barnet hade vuxit till vecka 6+5, vilket stämmer överens med mina beräkningar på söndagen då det började blöda. Hon sa åt mig att gå hem och vänta på att det skulle komma ut av sig självt, en vecka efter, i fredags, var jag på kontroll och allt hade kommit ut. Slapp skrapning, vilket jag är glad för, det slapp jag i somras också. Alltid nåt. :P

    Trodde jag hade ägglossning eftersom det gav utslag på sticka, men fick reda på här att det förmodligen är hcg-hormonet som ger utslag fortfarande. Trist. Nu väntar jag på att ÄL ska komma igång.

    Första graviditeten var inte nåt planerad, samtidigt skyddade vi oss inte, vill gärna ha barn, men försökte inte aktivt med planering osv. Däremot genomgick jag en gastric-bypass-operation i oktober förra året och har gått ner mycket i vikt. Därav ökad chans att bli gravid. När det väl hade plussat kände vi hur mycket vi ville, så sen har jag haft ägglossningsstickor hemma. Men det var när jag började äta rosenrot som det tog sig igen. Äter därför det igen, sen om det är det som gör att det funkar eller inte, det är ju svårt att veta. :P

Svar på tråden Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?