• Chris01

    Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?

    Vi har försökt bli gravida i 10mån nu, har "lyckats" 3ggr men dessvärre fått MF/MA alla 3ggr också

    Slutade med p-piller i Jan och blev gravid på första försöket i feb, mf v.8 i Mars 2011.

    tidigt mf v.6 i aug

    MA v.13 i Nov (bekräftat i nov)

    Nu börjar vår utredning, vi har blivit kallade till blodprover och spermaprover imorgon, hyfsat snabbt för att vara innan jul och allt, läkartid och besök den 27:e dec. Bokat privat också då jag vill ha 2 åsikter. Fick progesteron sist när jag var gravid men hann nog inte komma igång med det ordenltigt enligt läkaren då man ska få det direkt när man plussar. Hon säger att man även kollar efter körtel/blodproppar i utredningen nu samt makens spermier.
    Är hans spermiehalt mindre bra så kan man göra en sköljning som rensar ur dem "sämre" och befruktar mig med dom bättre mot en frisk bebis. Jag är sjukt nervös!! Är så rädd nåt ska va fel på oss, rädd vi inte ska lyckas igen, rädd det ska ta tid, rädd vi ska behöva gå igenom en IVF resa, rädd vi måste adoptera till slut m.m.

    Denna tråden är till för dom som vill hänga med och uppmuntra, ge råd om man själv har varit med/är med i en utredning, vad man ska tänka på inför läkarbesöker, frågor, tips & råd, peppa, vräka ur sig hur man mår, prata om allt och inget, hur man känner om man kanske inte har någon/några man kan prata med, vill vara anonym och inte vräka ur sig hos familj hela tiden, allt allt allt!   Blir vi många så vore det kul, jag själv skulle vilja träffa andra som är med om samma sak så man inte känner sig så ensam som man gör just nu, det behöver absolut inte vara en negativ tråd eller nåt, en mer "uppmuntrande och rolig tråd" som kan innehålla allt ifrån PLUSS, BIM, ÄL, PRAT OCH TJÖT, UTREDNINGAR (såklart), VÄNTAN M.M... 

    Vi alla vill lyckas och håller tummarna för varandra! Hjärta         

  • Svar på tråden Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?
  • Together90

    Hej

    jaa jag har Trombyl, Prestregon (stavning) vaggisar, och att när jag skrapades sist för MA så fick jag en spruta som att jag är RH negativ. Så det är lite annorlunda denna grav jämfört med dem tidigare, så nu håller jag tummarna för att allt ska klaffa perfekt :)


    ohmamma.blogg.se|| Min son Oliwer föddes 10/9-09 || MA v9 10/4-11 MF v5 15/6-11 MA v10 14/9-11
  • ma86

    Härligt att höra :) jag önskar de kunde snabba sig på med min utredning så att jag också får lite mer hjälp vid nästa graviditet :)

  • Chris01

    Vaggisar är? Fick du progesteron eller det du skrev är nåt annat? Jag har nämligen trombyl nu och ska börja med progesteron när jag plussar. Hur lång tid efter MA plussa du och hur länge har du tagit dina mediciner?

  • Together90
    Chris01 skrev 2012-01-02 10:46:25 följande:
    Vaggisar är? Fick du progesteron eller det du skrev är nåt annat? Jag har nämligen trombyl nu och ska börja med progesteron när jag plussar. Hur lång tid efter MA plussa du och hur länge har du tagit dina mediciner?
    Precis, progesteron är vaggisarna jag tar.
    Hmm fick MA sist i september bekräftat och blev gravid nu denna cykel.
    Jag har precis börjat nu för 2 månader sedan med Trombylen.

    Kram
    ohmamma.blogg.se|| Min son Oliwer föddes 10/9-09 || MA v9 10/4-11 MF v5 15/6-11 MA v10 14/9-11
  • JD79
    MCT79 skrev 2012-01-02 08:08:26 följande:
    Såhär kan man enkelt förklara det.

    Tubarruptur: Fostret växer i äggledaren, äggledaren brister och man får en akut och ofta stor blödning ut i livmodern. Slutar ofta med operation där äggledaren tas bort helt. Kan vara livshotande. Tjock slemhinna ses i livmodern eftersom den påpverkas av hormoner inte av VAR fostret växer.

    Tubarabort: Fostret växer i äggledaren. Något går snett och graviditeten avbryts. Kroppen försöker stöta bort den, i mitt fall skedde det dels genom sparsam vaginal blödning men också genom att blodet "backade" ut genom äggledare och ut i fri bukhåla. Gör ont men är inte lika smärtsamt/akut/livhotande som tubarrutur när äggledaren brister plötsligt.

    Missfall: Fostret växer i livmodern, något går snett och kroppen stöter ut det. Detta sker genom vaginal blödning. Ibland smärtsamt ibland som en något rikligare mens.

    Jag sökte sjukvården för obehagskänsla över höger äggstock och rosa flytningar samt pos gravtest. De pratade redan tidigt om utomkveds för de kunde inte se en uppklarning (hinnsäck) i livmodern när de borde kunnat göra det. Ändå tog det 4 veckor innan de kunde konstatera det.

    Jag kan inte för mitt liv förstå hur du skulle kunna få blod u bukhålan vid ett "vanligt" missfall.
    Det jag drabbades av var en tubarabort. Jag behövde aldrig opereras utan kroppen fick städa själv, vilket tog lång tid.
    Jag vet inte inte om jag har någon passage i den äggledaren, det är aldrig kollat. Men jag har varit gravid flera ggr efter det utan att drabbats av utomkveds igen.
    hm.. man tycker ju de borde veta vad de talar om på sahlgrenskas gynakut!?
    men ska kolla upp detta vidare den 17e när jag kommer på utredning.. man vill ju verkligen veta vad de e man haft egentligen.. tack för infon :)
    Göteborgare
  • Gatto

    Hej Alla

    Hoppar gärna in här också om det är okej. Vi har haft lite jobbig väg, som alla här.

    Vi har haft 1 ofostrig och ett tidigt mf. Dock är vi under utredning då det tog oss lång tid att bli gravida första gången och då åt jag kortison, iof av en helt annan anledning än missfall.
    Så man kan säga att jag har tjatat och gråtit mig till en mini utredning av vår problematik skam den som ger sig..

    Har sett att en del av er skrivit att ni ätit treo, någon skrev 1/10 betyder det att du delade en tablett till 1 10 del? Ursäkta om detta är en jättekorkad fråga... men jag tyckte att det lät lite spännande och något man kan våga prova själv om det är så log dos. Min läkare är ytterst ovillig att prova mediciner på mig då alla våra prover ser bra ut så här långt.Själv tycker jag att det vore skönt att göra något så det känns som att man försöker iaf.

  • Chris01

    Välkommen zaziki! Skriver mer hemifrån då min mob kapar texten hela tiden men med treo stämde, du bryter av den själv till 1/10 helt enkelt. Har ni tagit blodprover för mf upprepning och blodproppar/körtel?

  • MCT79

    Hörrni det funkar super med Albyl Minor också. Man får fråga efter den på apoteket för den står inte framme. Den tar man en tredjedel av. Lite mindre delande. ;)


    Väntar tvillingar! 31+6 idag!
  • Chris01

    Den ska likna trombyl eller hur? För jag har oxå hört om den.

  • Drömmar och förhoppningar

    Inför nästa försök ska jag köpa Albyl Minor. Känner som Zazziki att det känns bra att göra nåt själv, även om vi inte har börjat med någon utredning än. De hänvisar till att de inte gör någon utredning om man inte har haft 3 mf på raken. Men ska man äta den från ÄL, eller från plus? Och hur länge?

    Nu verkar ju min ÄL inte ha kommit igång än efter mf, men jag hoppas att det inte ska ta så lång tid. Har beställt billiga gravtester på nätet idag för att kunna kolla hormonsänkningen och därmed mer kunna följa när ÄL eventuellt skulle kunna komma.

Svar på tråden Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?