• Äldre 14 Feb 11:27
    1500284 visningar
    23482 svar
    23482
    1500284

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hur lång tid tar det innan man får göra IVF efter att man fått konstaterat att spermierna är "slöa"?

  • Äldre 17 Feb 15:00

    Jag har en fundering....vi har startat en utredning och i fredags fick jag veta att halten på mitt gulkroppshormon (progesteronet) är högt och bra vilket tyder på att ägglossningen fungerar (testet togs 6 dagar efter ÄL). Dock har jag kört med ÄL-test i tre månader och två av dessa fick jag min mens bara 9 dagar efter ÄL, dvs min lutealfas är i kortaste laget. Kan man ha bra progesteron-värden och ändå ha för kort lutealfas?

    Sen är det en grej till jag funderar kring....mina bröst börjar ömma samma dag som jag får positivt på ÄL-testen (och detta håller i sig några dagar in på mensen). Sen läste jag någonstans att progesteronet börjar öka efter ÄL och det är också denna höjning som gör att man får ömma bröst - alltså borde jag inte få ömma bröst samtidigt som ÄL utan några dagar senare.

    Någon med koll?

    Ska försöka få tag i gynekologen till veckan, men tänkte först kolla här.     

  • Äldre 17 Feb 17:43

    Klart att det är jobbigt att höra andra babbla på om deras graviditeter osv när man själv inte lyckats. Ett kompispar till oss började försöka samtidigt som oss och blev gravida på första försöket och har nu fått sin älskade bebis, själv har man inte ens fått ett plus på stickan ännu.

    Tycker även det är svinjobbigt när andra tjatar och tycker att "nu är det väl dags för er också att skaffa snart också", och man skulle bara vilja skrika JA VAD FAN TROR DU VI FÖRSÖKT MED DET SENASTE ÅRET, men istället ler man och håller tyst. Blä för hur otänkta vissa i ens närhet kan vara.

  • Äldre 17 Feb 19:46
    Maramina skrev 2013-02-17 18:49:31 följande:
    När jag fick frågan brukade jag de första gångerna bara säga att så inte var fallet. Men ibland så tröttnade jag och sa något i stil med:
    "Har du tänkt på hur jobbig den frågan kan vara att få för vissa personer? Tänk om personen ifråga har försökt länge utan att lyckas? Eller om hon precis fått missfall? Eller om hon nyligen fått veta att hon, eller hennes partner inte kan få barn? Det kan ju även vara så att personen ifråga ÄR gravid men att hon inte vill berätta det riktigt än, är det inte elakt att utsätta henn för att ljuga då? Jag säger inte att jag tycker att det är jobbigt att få frågan pga av något av det nämnda, men det kan kanske vara bra att tänka på saken innan du fr
    Oh, den tror jag att jag ska dra nästa gång!
  • Äldre 6 Mar 18:45

    Vi fick lite chockerande besked idag... Provresultatet från mannens spermaprov visade att han endast har 6 miljoner spermier och att det enligt gynekologen "kan vara lite svårare att bli gravid men inte omöjligt". Dock är ju 20 miljoner minimum, så visst - det kanske inte är omöjligt att bli gravid men jävligt svårt lär det ju bli. Hur många måste man ha för att det ens ska vara lönt att göra IVF eller liknande behandlingar?

  • Äldre 6 Mar 18:58
    JZ79 skrev 2013-03-06 18:48:28 följande:
    Min man har bara enstaka spermier och vi ska göra ivf-ICSI. Finns även chans att bli gravida naturligt enligt läkaren, så ge inte upp!!!

    Hur många har han?
  • Äldre 6 Mar 19:11

    Det är enligt WHO som en man räknas som fertil om han har över 20 miljoner spermier. Sen finns det säkert olika grader av hur fertil man bör vara.

  • Äldre 6 Mar 19:25
    JZ79 skrev 2013-03-06 19:00:26 följande:
    läkarna sa sist enstaka, så inte särskilt många per sats så att säga. Men det går, de tar en spermie i taget och för in i ägg via mikroinjekton, sen sätts befruktat ägg in i mig.

    JZ79 skrev 2013-03-06 19:00:26 följande:
    läkarna sa sist enstaka, så inte särskilt många per sats så att säga. Men det går, de tar en spermie i taget och för in i ägg via mikroinjekton, sen sätts befruktat ägg in i mig.

    Hur lång tid har ni fått vänta på att få genomgå en IVF/ICSI?
  • Äldre 6 Mar 21:48
    Maramina skrev 2013-03-06 20:10:59 följande:
    Vi kommer föresten också få göra ICSI. Har inte koll på antalet livsdugliga spermier men som läkaren sa "på en svartvit skala är det snarare grått än vitt". Till det kan tilläggas att jag har lågt AMH och dessutom problem med TSH:t. Hade det inte varit för högt TSH hade jag troligtvis varit mitt inne i sprutandet nu... Vi gick privat (har barn sedan innan och måste därför betala behandlingen själva) och slapp därmed några längre väntetider

    Vad är AMH och TSH?
  • Äldre 7 Mar 09:18
    Maramina skrev 2013-03-06 22:26:21 följande:



    Det första har med äggreserver att göra och den andra med ämnesomsättningen. Kolla den där länken som JZ postade så får du mer info
    Oki, mina sådana prov var i alla fall bra, såå förhoppningsvis finns det ändå nån liten chans för oss att bli gravida även om det blir på s.k. konstgjord väg.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus