• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hoppas: Ja nu har jag insett att jag nog inte kan uppfylla alla måsten förrän jag faktiskt blivit frisk. Så det blir glass, filt i soffan och film! :) Känns bara så trist att missa ÄL, om den nu har ägt rum. Hade liiiiiite lite stickkänsla i vänster äggstock i förmiddags, men det kan ju lika gärna ha varit vad som helst. Men nu måste jag i alla fall inte gå och vänta på BIM, utan snarare satsa på en februaribebis. Hur går det för dig?

    72dagar: Var i cykeln är du? ÄL-tider nu som jag och att ni missar eller är mensen på ingång? 

  • Nellin
    Hoppas:  Jag förstår din ilska och besvikelse, hopplöshet och uppgivenhet. Det är hemskt, och ingenting kan man göra heller. Nu minns jag inte riktigt hur din historia ser ut, hade du varit gravid någon gång tidigare? Jag vet att du, precis som jag, inte har några barn sedan tidigare. Längtan är vidrig vissa dagar. Det finns egentligen ingenting någon kan säga för att det ska bli bättre, men när den värsta frustrationen har släppt så hoppas jag att det underlättar att vi finns här. Du har ju ditt nickname av en anledning! ;) Och som tur är, så är inte alla dagar lika hemska.

    Jag tvingar mig själv att tro att allting händer av en anledning. Och den dagen du får ditt barn så är jag övertygad om att du är så himla glad att det hände JUST DÅ och inte en dag tidigare. För den dagen vi får våra barn, är dagen vi är menade att få dem!

    KRAM till dig gumman! Hjärta 
  • Nellin
    Hoppas och Solrosen: Jag tror på det på riktigt. Det svider vissa dagar och ibland undrar jag varför jag ens fortsätter försöka. Men så kommer jag på det här igen och då tar jag nya tag. Om man aldrig tvingades kämpa för något här i livet så skulle ingenting vara något värt. Det är såhär det är att vara människa, och det är oerhört vackert!

    Nu ska jag ta min sjuka stackars kropp och krypa ner i soffan och halvsomna till nåt dåligt skräp på tv. :) 

    HjärtaHjärtaHjärta 
  • Nellin
    Adnil: Jag beklagar verkligen! Jag kan verkligen inte hitta en enda rimlig förklaring till varit sånt folk väljer ett yrke som går ut på att HJÄLPA människor. Det verkar ju som om de flesta idioter samlas just på sånna arbetsplatser och jag blir så vansinnig när jag tänker på det! Jag förstår verkligen att det var tufft. Det är ju en väldigt känslig situation och då, om nån gång, behöver man empati och stöd. Försök i alla fall att borsta det av dig och ta tag i nästa dag som är på ingång. I värsta fall kan ni ju faktiskt byta läkare.

    Stor kram till dig! 
  • Nellin

    Och så inser jag nu att jag ju skrivit in min egen BMI på helt fel månad i listan. Där finns två att välja mellan, och jag väljer fel. Intelligensen fullkomligt sprudlar här hemma i sjuksoffan! Tomte  Jag gör ett nytt försök...

    BIM-lista Hjärta

    April

    20/4: 72dagar, försökt (13+)8 månader, andra barnet 
    21/4: JZ79, försök 10, första barnet 
    21/4: Stora My, försök 9, tredje barnet. 
    22/4: Hoppas2012, försök 8, första barnet

    Maj 
    2/5: Nellin, försök 13, första barnet 
    1/5: yca6pe91, försök 8, första barnet
    7/5: Adnil76, försök 11, andra barnet
    10/5: AnnaJosefine, försök 8, andra barnet 
    11/5: Rebster, försök 8, första barnet
    12/5 mamma0702,försök 8,andra barnet 
    15/5: cindy03 (första försöket efter missfall) 
    3:e barnet 16/5: kanske 4a, försök 10, fjärde barnet

  • Nellin

    L801: Välkommen hit! Berätta gärna lite om dig själv. Vi har varit här så länge nu så vi har rätt bra koll på varandra. Vore roligt att veta vem du är också! :)

  • Nellin
    Ciccie: Ja, då har ni gjort allt ni kan. Resten är upp till kroppen. Jag håller tummarna! :)

    Stora My: Spännande! Jag är imponerad att du bara har två dagar kvar till BIM och att du ändå inte har testat ännu. Det är stjärna i kanten det! Jag är testoman och önskar att jag var lite mer som du. :)

    Denna månad slipper jag i alla fall att testa som tokig! :) Bara att invänta mensen och sen köra igång. Men det är ju så himla långt. Tror jag hade ägglossning igår. Kändes i alla fall som det. Men nu får jag ju inte ÄL så ofta så jag kanske bara tror att det är det jag känner och så är det nåt annat.  
  • Nellin

    Välkommen Ellinor016! Då håller vi tummarna för sjunde gången gilt! :)

  • Nellin
    Solrosen: Hjälp att bli gravid brukar man få först efter ett års aktivt försökande. Eller ja, man ska ju på utredning och sånt först. Men beträffande oregelbunden mens efter att man slutat med preventivmedel är något annat tror jag. För det första så är det vanligt att det tar tid. De säger att det kan ta upp till ett år innan kroppen är tillbaka till sitt normala jag. Men även om du inte får hjälp att bli gravid i den direkta bemärkelsen så finns det ju hjälp att få för att få igång mensen, och för att försöka göra den mer regelbunden.

    Det finns ju också preparat du kan köpa själv på apotek och hälsokost som kan hjälpa dig. När slutade du med piller? Hur oregelbunden mens har du? Vet du om du har ägglossning? Hur gammal är du och hur länge åt du pller innan du slutade?

    Hoppas det löser sig! Och till gyn kan du ju alltid ringa och fråga om du tycker det är besvärligt med mensen. Att prata med någon har vi ju alla rätt till! :) 
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus