• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • JZ79

    Angående Dregens sommarprat så kan man lyssna på den här sverigesradio.se/p1 efter direktsändningen (eller såklart när det sänds oxå, men det ligger kvar i tid å evighet sen på hemsidan). Eller via SR´s app, går att ladda ner sommarpratet på telefonen och lyssna offline om man vill också. Så jäkla bra att han också pratar om barnlösheten och inte bara hans fru som tidigare nämnt något i någon tidningsintervju.

    kanske 4a, hur är det med DIG vännen?? tänkt på dig..kram Hjärta Här är det samma, förutom att vi tagit steget mot ÄD i Finland och vi beräknas komma fram i kön i januari nästa år.

    Jenso: här är det samma...mer intressant att veta hur det är med dig och hur det går med ruvandet Kram!!

    Maramina, grattis här också BabyNalleHjärtawonders, hoppas tiden går snabbt nu så du får göra din förhoppningsvis sista återföring, kram!


  • Mariana 580

    Hej allihopa.


    det va länge sedan jag skrev något här.


    FB inloggningen har krånglat som tusan!


     


    Men under tiden jag varit borta har det hänt mycket.
    Vi har varit på utredning.
    De hittade inget fel på någon av oss.
    Glädjande besked - men tankarna går fort över till "oförklarlig barnlöshet".

    Vi fortsätter att försöka. Utan att stressa.
    ÄL-testerna har vi kastat helt åt sidan.
    Vi försöker verkligen bara ha kul.

    Vi blev nekade hormonhjälp. Men vi får prova IVF nu till hösten.
    IVF känns dock fortfarande väldigt svårt att ta beslut om.
    Det är ju inget man "vill" göra.

    Någon här som varit i liknande situation?

  • JZ79
    Jennso skrev 2014-07-03 19:46:36 följande:

    Tyvarr daliga nyheter Tog blodprov idag och hcg var bara 2


    Gråter Åh nej!! Så skulle det ju inte bli... Fan va ledsen jag blir vännen... Stor kram!!! Hjärta
  • BaPumba
    Mariana 580 skrev 2014-07-03 14:51:16 följande:
    Men vi får prova IVF nu till hösten.

    IVF känns dock fortfarande väldigt svårt att ta beslut om.

    Det är ju inget man "vill" göra.

    Någon här som varit i liknande situation?



    Vi var i samma situation. Fick remiss till IVF eftersom de inte hittade några fel under utredningen, men vi kände oss inte alls redo för det steget. Så under ett år fortsatte vi försöka själva och tog till alla knep och huskurer vi kunde komma på - progesteronkräm, akupunktur mm. Men nånstans där på vägen hann vi bli redo och då kontaktade vi vården, fick vänta ca 3 månader och sen var vi inne i IVF-svängen. När vi väl gjort behandlingen (det blev bara sprutor så ingen nedreglering) kände vi båda att "Var det bara detta?". Själva sprutandet, äggplock och sånt tyckte jag inte var så jobbigt, men ruvandet var psykiskt påfrestande.. Vi hade tur och behövde bara ett försök, men jag är ändå glad att vi inte gick igenom det tidigare för vi var helt enkelt inte redo. Så känn efter och hoppa på när ni känner er redo för det steget, då tror jag det blir lättare att ta sig igenom det. IVF är inget man "vill" göra men ibland är det helt enkelt det som behövs.
  • JZ79

    Precis lyssnat på Dregens sommarprat. Vilket gråtkalas det blev för min del. Oerhört bra!!

  • wonders

    Jennso så trist det finns inga ord att beskriva det sämsta besked man kan få när man är inne i detta. Så ledsen för din skull. Det var ju inte så det skulle gå denna gång.. Hoppas att du har ledigt och kan sörja i lugn och ro. Stor styrkekram!

    JZ låter som att du har återfått gnistan lite och förstår att det är enklare att göra det när man har något av liten plan på framtiden.

    Just nu skulle jag kunna ha måndagen här så jag fick veta hur det ser ut där inne. Eftersom det är en ny plan och lite ny medicin så är det spännande igen att se hur kroppen reagerar på den..

  • calabalic

    Hur har ni det i sommarvärmen? Har precis gått på semester här, känns väldigt skönt! Försöker slappna av så mycket jag kan så kanske min ägglossning kommer igång igen under sommaren. Det blev ju aldrig nåt FET sen eftersom jag inte fick nån ägglossning, kommer inte ihåg om jag skrev det eller inte. Får hoppas det kommer igång igen i höst.

    Stort grattis Maramina, jag läste i din blogg. :)

    Vad tråkigt Jennso att det inte blev som det var tänkt. :(

    Jayt hur går det för dig?

    Jag lyssnar också på Dregen nu.. tycker det är så himla bra att kändisar berättar öppet om såna här saker, så att folk i allmänhet får lite mer kunskap om ämnet.

  • JZ79
    Mariana, tyvärr inte varit i din situation då vi har både manlig och kvinnlig faktor som gör att vi har svårt att bli gravida. Varmt välkommen ska du vara iaf wonders, ja jag känner mig lite bättre. Äntligen händer något även om det är ca 6 månader bort. Kortare tid än att få hjälp på SU iaf. Det enda som spökar lite i bakhuvudet är om maken bär på den där ärftliga kärlsjukdomen. Med tanke på "turen" vi haft de sista åren så kommer jag inte bli förvånad om han har sjukdom en och ÄD-planerna går åt helvete. Fast vi har ju redan en ny plan isf..embryodonation, fast bara tanken på att min man kan vara sjuk gör ju att jag får lite lätt panik. Men en sak i taget, förhoppningsvis har oturen vänt och allt flyter på för oss framöver Drömmer Om inte, så vill jag veta ALLT om behandling i Riga. Håller tummarna stenhårt för dig vännen, du har kämpat tillräckligt länge nu för att få barn. Stor kram!

    calabalic, där är du ju..Saknat dig {#emotions_dlg.flower} Jäkla äl som strular för dig.. Skönt med semester, förhoppningsvis kommer ägglossningen igång när du  slaaaaaaaaaaaappnar aaaav FlörtFlörtTyst Ska ni göra något särskilt på semestern?

    Själv sitter jag å slöar. Helt slut. Låg sjuk förra veckan och tröttheten och en envis hosta hänger kvar så det blir inte mycket gjort just nu. Ute är det kvavt och jag tror det är åska på G. Denna sommar har jag inte tänkt vara ledig så mycket, lång sjukskrivning pga fotoperationen gör att jag hellre satsar på att komma upp i tid på jobbet. F rom måndag jobbar jag 50% och håll tummarna att foten fixar det. Ska vara ledig 1 vecka i mitten på juli när svärmor kommer på besök, sen jobbar jag på så mycket foten pallar. Sparar semestern tills det är dags för Finland igen Tungan ute Ikväll ska vi nog se den där filmen som isadora tipsade om "the odd life of Timothy Green". Puss å kram på er Hjärta
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus