Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Dakine skrev 2015-01-09 22:36:03 följande:
    Nej precis. 
    Hur funkade det med provera? Ska kanske få det om mensen inte kommit i januari. Har ni något barn eller ? 
    Fungerade som det skulle och mensen kom i slutet på kuren. Mådde dock lite halvdåligt av dem. Tog dem på morgonen första kuren och blev rejält illamående och konstig av dem efter några timmar så det var ingen höjdare. Andra kuren fick jag tips om att ta dem på kvällen istället så illamåendet blev på kvällen/ natten istället för på jobbet. Fungerade mycket bättre så och jag märkte knappt av något illamående alls. Spelar ju ingen roll när man tar dem bara det är ungefär samma tid varje dag så mitt tips är att ta kvällen från början.

    Vi har en dotter som föddes nov 2013 som blev till på tredje kuren med pergotime.
  • Solrosen 83
    Dakine skrev 2015-01-11 01:10:02 följande:
    Okej. Hur många kurer provera tar man? Hur lång tid tar kuren? Hur många tabletter är det? 

    Okej! Skönt att höra att andra lyckats få barn med hjälp av pergotime. Ger mig hopp. 
    Normalt sätt så behövs ju bara en kur provera för att framkalla mensen om man har väldigt långa och oregelbundna cykler tex innan man ska börja med pergobehandling. Har dock hör om de som fått provera utskrivet för att läkarna vill testa om det kan få äl att komma mer regelbundet efter att mensen framkallats.

    Om man inte svarar på pergotime och får äl kan det ju bli att man får äta en kur med provera igen för att avsluta den cykeln och påbörja en ny om mensen inte kommer av sig själv.

    En kur är om jag inte minns fel på 10 dagar och 1 tablett per dag (dosen kan nog variera dock precis som för pergo beroende på hur man svarat på behandlingen innan). Mensen brukar då komma mot slutet av kuren.

    Anledningen att jag tagit flera kurer är att först fick jag ta en under vår utredning då cykeln var så lång och läkaren ville få igång en ny cykel så prover kunde tas och även se om jag hade egen äl. När alla prover var klara och det visar sig att jag inte haft äl så fick jag äta en ny kur innan jag började med pergotime.
  • Solrosen 83
    Dakine skrev 2015-02-03 11:15:24 följande:

    Idag tog jag första tabletten i min pergotime kur! Jag är nervööööös! På måndag ska jag göra ultraljud för att se att det ger effekt. 

    Vad har ni för erfarenheter av pergotime? Biverkningar?? 


    Mest positivt då dottern blev till på 3:e kuren. Inga jättekraftiga biverkningar men mådde lite halv konstigt av dem. Trött och lite illamående ibland och lättretlig.
  • Solrosen 83

    Dakine: Utifrån vad du beskrev så hade jag också räknat söndagen som dag 1. Hoppas andra kuren fungerar bättre. Det kan inte varit så att du fått äl senare än cd 21 då så prover missade det? Eller kom mensen som vanligt? Testar du med äl-test eller tempar?

  • Solrosen 83
    Dakine skrev 2015-03-15 17:03:30 följande:

    Går på min andra enkelkur pergo. Första kuren kändes jätte bra & jag fick ägglossning. Denna kuren har jag inte känt någonting, varit lite öm vig äggstockarna men har inte fått pos på äl - testerna än... är på dag 16 nu. Fick äl på dag 14 förra gången. Så det känns rätt kört & tråkigt. Förstår inte varför jag inte fick dubbelkur denna gång.... suck.


    Fick du äl på cd 14 förra kuren fanns ju ingen anledning att öka dosen även om du inte blev gravid. Hormonmängden räckte ju bra då och att öka dosen innebär ju risk för överstimulering. Tycker inte du ska ge upp hoppet än om du är på cd 16 då äl fortfarande kan komma. Hur har det sett ut vid vul denna kuren?
  • Solrosen 83
    Dakine skrev 2015-03-15 22:37:39 följande:
    Saken är den att jag fick pos äl test förra gången på dag 14 & 15. Dock visade blodprovet att jag inte hade en säker ägglossning. Så det råder tveksamheter om jag hade det eller inte. Har för mig att om äl sker senare än dag 16 så är den inte bra... men lär väl visa sig på blodprovet den 24e. Jag har inte varit på något VUL denna gång.
    Ok. Då är jag med. Har dock aldrig hört något om att sen äl med pergo är något problem. Har snarare för mig att jag läste att det var vanligt att äl kom lite senare än cd 14 när man åt det. Jag fick äl runt cd 20 alla mina tre kurer och var aldrig tal om att det var något negativt. Blev ju gravid tredje gången dessutom. Jag tog aldrig några blodprov utan de gjorde vul varje omgång och sen testade jag med digitala äl test och tempade för att själv se att äl skett.
  • Solrosen 83

    Dakine: Vad skönt att äl-testen blev positiva till slut! Nu håller vi alla tummar stenhårt för att du får positivt även på gravtesten om ett par veckor.

  • Solrosen 83

    Dakine: stort grattis! Vet att det är svårt men du är gravid och försök fokusera på det positiva i det istället för att oroa dig för att något ska gå snett.

  • Solrosen 83

    Nikki06: har aldrig använt just det märket av test men tycker det ser ut som ett positivt test det med. Lite svårt och se på mobilen men ser rosa ut.

  • Solrosen 83

    Här går det riktigt segt med försöken att bli gravid igen. Inne på cd 89 utan tecken på äl så känns rätt hopplöst. Tänker inte så mycket på det nu dock då vi är iväg på semester i Thailand 2 v. Tog kontakt med min läkarmottagning så hjälpte oss att bli gravida mha pergo för 2 år sen innan vi åkte och fick direkt en tid 24 april. Trodde jag skulle få vänta längre så det känns riktigt skönt. Så förhoppningsvis blir det pergostart igen snart efter det. Då känns set äntligen som man kan börja hoppas igen.

  • Solrosen 83

    JZ79: Åh vad spännande att du nu är ruvare! Håller alla tummar och tår för er.

    Själv var jag på första läkarbesöket för att få hjälp med våra syskonförsök i torsdags. VUL visade fortfarande tydlig PCO äggstockar. Var på cd 16 då och jag hade en äggblåsa som var större än de andra som var på 11mm. Så eventuellt blir det äl nu i början på denna veckan. Ska bli spännande och se om tempningen visar på någon sådan. Fick pergotime utskrivet så om mensen kommer här om ett par veckor drar jag igång med den behandlingen på cd 5. Skulle kroppen fortsätta krångla så fick jag även Provera så jag kan ta det efter jag gjort gravtest om 3 v om mensen inte kommer. Skönt att ha det som backup så jag slipper vänta 3 mån till nästa mens innan jag kan börja ta pergo.

    Så äntligen händer det något med våra försök och förhoppningsvis kan vår dotter snart få ett litet syskon.

  • Solrosen 83

    Min kropp fungerar som vanligt inte enligt planerna. Ingen äl i sikte men igår började jag istället blöda. Trodde det var rester från förra mensen som kom ut efter sex men fortsatte blöda hela dagen igår och mycket dessutom och klumpar (ursäkta detaljerna). Så måste nästan räkna det som mens nu. Mailade min läkare igår eftermiddag så hoppas på svar nu senare idag. Så ev blir det pergostart redan nu på fredag!

  • Solrosen 83

    Blir pergostart på fredag!! Snabbare än tänkt men skönt att slippa vänta. Nu är det bara att hålla tummarna att det blir äl av det igen som sist.

  • Solrosen 83

    JZ79: De kollar med VUL men sen får äl ske av sig själv. Min läkare sa att kontrollen är ju mest för att de är skyldiga att upplysa mig om det är flera ägg på g så vi själva kan ta beslutet om vi vill försöka även om flera mognar. Vanligtvis brukar man ju komma på VUL runt cd 11 har jag för mig men då vi vet sedan mina tidigare behandlingar att min äl kommer sent runt cd 20 varje gång så ska jag inte dit förrän runt cd 18

  • Solrosen 83

    Nu är jag i full gång med pergokuren. Började i fredags kväll så har tagit 2 av 5 tabletter nu. Inte känt av några som helst biverkningar än så länge vilket är väldigt skönt och jag hoppas det håller i sig så. Ska ringa mottagningen i morgon och boka in VUL vilket bör göras 13/5 så hoppas de har någon bra tid på morgon eller sen eftermiddag till mig även om det är precis före kristi himmelfärd. Skulle egentligen dit 1 dag senare för att få det på cd 18 men får ju bli tidigare med tanke på helgen.

  • Solrosen 83

    JZ79: säger stort grattis även här. Så fantastiskt kul att läsa att du äntligen fått ditt plus så som du kämpat.

    Håller tummarna för många fler plus här i tråden framöver

  • Solrosen 83

    Varit på vul idag för att kolla status under min pergobehandling. De kunde inte se någon ledande äggblåsa alls tyvärr så antingen har jag inte svarat på behandlingen eller så har jag redan haft äl.

    Starka äl test mån och tis (dock ej helt positiva) och sen svagt idag samt en molande värk som försvann igår talar ju faktiskt för att jag haft äl. Är på cd 17 nu men fick aldrig äl innan cd 20 sist och därför la vi vul senare denna gången för att slippa komma flera gången. Men nu kanske kroppen släppt ägget tidigare.

    Vågar inte riktigt tro på att jag faktiskt haft äl så blir några dagars nervös väntan nu för att se om tempningen visar på äl.

  • Solrosen 83

    JZ79: jo vi har sexat varannan dag sen i lördags iaf och innan dess bör ju inte äl varit. Min mens var så utdragen så slutade först i fredags. Så bör ha täckt in bra runt äl om den varit nu i början på veckan.

  • Solrosen 83

    Ingen stegring av tempen än så länge så att jag hade haft äl innan vul i onsdags är ytterst osannolikt. Är nog bara att inse att jag inte svarar på pergokuren denna gången. :(

    Bara att hoppas att mensen kommer av sig själv nu snart någon gång så jag slipper Provera. Skulle avvakta 3 v enligt läkaren och sen ta gravtest om mensen inte kommit och köra ingång med Provera om negativt.

    Mådde ju så dåligt av Provera sist så vill gärna slippa det men risken finns ju att det krävs nu när jag inte fått någon äl.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus