• BaPumba

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Fru Zäll och Pastell: (rimmar ju..hihi!)

    Jag har gjort en spolning, kontraströntgen alltså, för ca 2 veckor sedan. För mig kändes det inte alls men det kan ju vara lite olika såklart. Det var 2 personer med vilket kanske kan va skönt att veta (det var så många moment så det behövdes flera händer samtidigt). Jag var oxå lite nervös innan men det visade ju sig att det inte var nån fara! Det är ungefär som en vanlig gynundersökning men några fler instrument och lite längre tid bara.

    Lycka till och hoppas att resultatet är bra (vilket jag tror det kommer vara)!

  • BaPumba

    JZ79: Jag hade inte med mig mannen på spolningen. Jag var inte rädd för undersökningen i sig, men om resultatet hade varit dåligt hade det varit skönt att ha med honom. Men han kunde inte "komma loss" så vi hade bestämt innan att han skulle vara beredd på att jag ringde efteråt. Men resultatet såg ju bra ut så det var ingen fara!

    72dagar: Kontraströntgen (även kallat spolning) gör man för att kontrollera ifall det är fri passage genom äggledarna. Många tror att det handlar om att spola rent äggledarna från eventuella stopp, men det är bara en kontroll. Det går till så att de sprutar in lite kontrastvätska (nån slags sockerlösning vill jag minnas..?) och kollar sen med ultraljud hur äggledarna ser ut. Det brukar ingå när man gör en utredning.

  • BaPumba

    JZ79: Det verkar som att utredningar ser olika ut beroende på var man gör dem. Det som vanligtvis ingår är: samtal, blodprov, spermaprov och kontraströntgen.

    Vid första besöket träffade vi en gynekolog som ställde massa frågor om hälsan, menscykeln mm. Då var både jag och sambon där. Vi fick även lämna några blodprov men jag vet inte riktigt vad de kollade faktiskt. Blodproven skötte en sköterska. Sedan fick sambon med sig en burk och instruktioner för spermaprov.

    Vid nästa tillfälle var jag där själv och gjorde spolningen inkl. gynundersökning. Eftersom allt sett bra ut på alla tester skickades en remiss till en fertilitetsklinik.

    Så för oss har det bara varit 2 besök, men jag har ju hört folk prata om alla möjliga slags tester som jag inte tror att vi har gjort... Så jag antar att det blir mer utredning hos fert.kliniken.

  • BaPumba

    72dagar: Det är nog bra som du säger att börja med sprutorna om det inte hjälpt med de tidigare kurerna. Sprutor gör säkert susen!

  • BaPumba
    Pastell skrev 2012-06-02 13:56:40 följande:
    Eller så hoppade äl över, alla människor har nån/några månader om året då äl hoppar över helt. Det är normalt.



    Inte killar :-P
  • BaPumba

    Heeej tjejer! Nu sitter jag på Landvetter flygplats och väntar på planet som ska ta mig och sambon (och massa andra såklart!) till Kreta! Känns så himla gött!

    Just nu känns det rätt gött att inte va gravid, för strax påbörjar jag mitt andra vinglas. Och resten av veckan räknar jag med att sambon ska komponera caprinhia och mosquito som ska avnjutas på balkongen, troligen till X antal partier yatzy. Livet e allt himla skönt!

    För övrigt hoppas och tror jag att Candypink kommer starta en plustrend denna månad så lycka till nu allihopa! (Själva har vi ju paus till efter min Ghana-resa..dvs oktober!)

    Kram alla pussgurkor

  • BaPumba

    Hoppas: Roligt! Vi kommer bo i Kalives, har du några tips? Vi ska njuta av massa mat, vin, sol och drinkar! Vi e vegetarianer sen ett halvår tillbaka men jag hoppas det finns nåt för oss oxå. Nu e det dags att boarda!

  • BaPumba

    Hej tjejer! Nu är vi hemma från Kreta igen och en jättehärlig semester. Vädret i Göteborg är nästan 20 grader kallare och ungefär 100 gånger blötare...men det känns ändå skönt att vara hemma igen. :) Sova i vår egen härliga säng, mysa med katterna och äta "vanlig" mat och frukost igen.

    Vi skulle ju verkligen ha paus i barngörandet till efter min Ghana-resa som är i september, genom att helt enkelt undvika ägglossningen, men det gick ju sådär får jag erkänna..Inte lätt att hålla oss ifrån varandra när båda blivit snyggt bruna, duschat av oss solkrämen och fått i oss några drinkar på stranden.. :D Och de allra mest fertila dagarna som vi peppat oss för att hoppa över blev det ju såklart hur mycket sex som helst..!

    Så nu väntar jag på mensen med skräckblandad förtjusning. Jag hade blivit jätteglad om den inte kommer det vet jag, samtidigt som det nästan är en hädelse att säga att jag hoppas på att den gör det. Men det blir som det blir helt enkelt och skulle det bli plus tror jag att tiden är den rätta helt enkelt, oavsett mina och våra planer.

    Kram på er

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus