Hur tillaga färsk tonfisk?
Jag har ju förstått att den ska stekas ytterst kort tid och att den nästan kan serveras rå men hur smaksätter ni och vad serverar ni till?
Jag har ju förstått att den ska stekas ytterst kort tid och att den nästan kan serveras rå men hur smaksätter ni och vad serverar ni till?
Nästan lika enkelt som att googla på recept på tonfisk...
www.google.se/search%C3%A5+tonfisk&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a
Jag älskar tonfisken i princip helt rå, möjligtvis mycket snabbt vänd i en superhet panna. Kryddar gärna med salt, peppar och chili. Till gillar jag avokado och syrlig citrusdressing. Lätt och väldigt fräscht.
Låter ju jättegott. Har själv fastnat lite i endast saltad och hastigt vänd i panna, serverad med aioli. Måste bredda mig lite här, känner jag. Tonfisk är en stor favorit.
En annan favorit som jag inte vet exakt hur de gjorde var halstrad tonfisk med grillsmak (lite rökig, stark och syrlig) med tunna tunna krispigt rostade brödskivor, lite creme cheese på brödet och en het och syrlig mangosalsa till.
Inte alls? Köp inte skiten och undrar du varför så googla.
Vad tänker du då närmast på, Apocalypso?
Det viktigaste av allt, är att INTE översteka den.
Väldigt viktigt att man håller sig på rätt temperatur.
Genomsteker man den, så kan man lika gärna köpa sig en burk tonfisk.
För då är den redan förstörd.
Exakt, Anton Ring! Jag har gjort precis så ett par gånger. Inte trevligt alls.
Jag brukar marinera i pressad citron och balsamvinäger och sedan steka hastigt på hög värme bara för att få lite yta. Jag vill gärna att den är varm men gärna rätt så rå inuti.
Om man kryddar med chili så antar jag att man strör över färsk, hackad chili - eller?
Men pulver kan ju aldrig bli lika gott. Det smakar ju... pulver.