Helstekt högrev i ugn
Hur går man tillväga om man vill göra det?
Hur går man tillväga om man vill göra det?
här är ett ex. för 1 1/2 - 2kg kött
1. Värm ugnen till 125°. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67°. Det tar 4-5 timmar.
2. Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
3. Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225° ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.
Mums låter as gott!!
Favoritar me desamma ;)
Är rädd för att det ska bli torrt... men det blir det kanske inte om man bara slänger in den i ugnen?
Vilket kött är bäst/ vanligast att helsteka i ugn? Högrev, rostbiff eller något annat?
Jag har bara provat att helsteka just Fläskfile och oxfilé. Det gick lätt och var gott. Högrev gör jag kalops av. Eller Porterstek (kokas). Jag vill prova att göra en klassisk söndagsstek. Tror att rostbiff är det vanliga. Någon gång ska jag även våga mig på kalkon.