Inlägg från: nuharjagbytt |Visa alla inlägg
  • nuharjagbytt

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Det här verkar kul! Ska gå och börja med diskbänken direkt men får den nog inte ren idag.

  • nuharjagbytt

    Nu har jag shinat sinken, det blev åtminstone bara diskhoarna men måste börja nånstans. Ska försöka få ordning på hela diskbänken imorgon men det beror på vad som händer i övrigt. Men nu ska hoarna hållas rena!

  • nuharjagbytt
    wamba skrev 2012-01-02 07:55:34 följande:
    Så om jag fattat det rätt så ska jag idag klä upp mig to my shoes. och innan jag går och lägger mig ikväll ska jag se till att diskbänken fortfarande blänker. Jag ska också denna vecka spendera 15 minuter om dagen för att rensa i det jag anser vara entrance, front porch och dining room. Har jag fattat?
    Jag undrar om vi verkligen ska börja med zonerna redan? eller om det kommer sen i de 31 stegen? Annars har du fattat det rätt.
  • nuharjagbytt
    Mossy skrev 2012-01-08 23:29:51 följande:
    Glömde förresten att tipsa om Lidls rengöringsservetter! Kanonbra och kostar inte så mycket heller!
    Jag köpte rengöringsservetter på ÖB billigt de funkade bra men jag fick en lite flammig yta på tvättstället sedan, det åtgärdades med lite papper. Men mitt problem är att de luktar starkt av parfym så jag höll på att storkna när jag var därinne, efter ett tag med fläkten på var dock lukten borta.
    Luktar de från Lidls mycket? Vet att det kan vara svårt för de som inte är känsliga att känna det...
  • nuharjagbytt
    Mossy skrev 2012-01-09 08:07:01 följande:
    De luktar en hel del de också. Finns tre dofter seabreeze, citron och apelsin. Jag tycker de luktar fräscht men om man har ont av dofter kan de nog bli jobbiga de också. Seabreezen luktar ju mest rengöringmedel, fräscht liksom. Sen vet jag inte hur mycket de du har luktar. Min kollega hade en förpackning med AJAX våtservetter som gick sönder i öppning och de luktade i halva korridoren. De var mycket starkare än mina.
    Då borde jag kunna testa med seabreeze det är värre med mycket parfym än med rengöringsmedels doften isig.
  • nuharjagbytt
    sommarblomma1 skrev 2012-01-09 09:47:58 följande:
    Mitt tips: slösa inte tvättservetter i badrummet gör istället så här:

    Ha en blomflaska med vatten och diskmedel, spraya på och bara torka av med vanligt toapapper! Funkar hur bra som helst och flaskan kan stå någonstans i badrummet!
    Bra tips! Kom på att jag har en blomflaska med såpa vatten går det lika bra? Annars häller jag ut det och tar diskmedel istället, utan parfym.
  • nuharjagbytt
    Johanna S skrev 2012-01-09 14:39:56 följande:
    Jag har haft en lite dipp i städandet.. men jag har ändå försökt att hålla sinken skinande och har plockat upp leksaker och dyl från golv.
    Jag har tappat lite motivation, är det någon som känner likadant efter ungefär en vecka? Jag måste verkligen fortsätta trots att det tar emot.

    Det är i alla fall mycket mer städat än jag började men jag är lite rädd att jag ska falla tillbaka.
    Jag har inte kommit så mycket längre än till att shina sinken och lite hotspots. Men det viktagaste är att jag håller efter där jag redan städat. Jag tycker att den rena sinken inspirerar mej till att plocka på andra ställen också.
  • nuharjagbytt
    Blå Flygare skrev 2012-01-15 14:25:09 följande:
    Jag har just avreggat mailen efter en vecka. Känns helt hysteriskt med alla mail! Hon måste ju vara helt hyper hon fly-lady. Ett mail om dagen hade ju räckt! Eller ett i veckan.
    Man kan säga att man bara vill ha ett om dagen...
  • nuharjagbytt
    Blomman123 skrev 2012-01-22 11:43:35 följande:
    Jag har bara surfat lite lätt på flyLady, men jag är sugen på att hitta något att få igång inspirationen till att städa och rensa. Nu sitter jag bara här och kollar i högarna och röran
    För mej kommer inspirationen från att diskhon skiner, fasst det är ju det som är tanken. Och om det är en jätte hög som man inte riktigt orkar med så ta två minuter och var nöjd med det du gjort. En annan sak som funkar jätte bra är att när man går ifrån ett rum ta med sig något som inte ska vara där.
  • nuharjagbytt

    Det har inte gått så bra med städningen under våren/sommaren men nu har semestern börjat så jag får ta tag i det. Började med OS-städningen känns som en lagom start. Är nu klar med dag ett får se om jag hinner med mer idag, ska åka och handla nu.

  • nuharjagbytt
    Nileta skrev 2012-08-03 09:10:52 följande:
    Jag tror att detta är precis vad jag behöver. Min mamma är en sån som har det snyggt omkring sig jämt utan att hon egentligen verkar städa en massa. Jag tycker ibland att jag inte gör annat men ligger liksom hela tiden efter. Och "clutter" (vilket bra ord) samlas här och var och växer och växer... Jag har kollat hemsidan men tycker att det är lite rörigt. Men ska försöka sätta mig in i det. En fråga till er som, liksom jag, är i en relation. Är även mannen med på konceptet eller kör ni själva?
    Hejsan, börja med babysteps chianti:s förenklade variant är dessutom lättare att läsa än på hemsidan.

    För egen del skulle jag behöva börja om  med babysteps men framförallt helt enkelt städa där det behövs. Det blir inte OS utmaningen men behöver in i klädkammaren och få fram vandringskläderna kanske kan röja lite samtidigt. Vi åker till fjällen om en vecka så fokus ligger på att få lite ordning och få fram alla saker som inte är använda på ett år.
  • nuharjagbytt

    Jag börjar om med babystepps imorgon, känns bra att börja på en måndag. Och jag ska vara hemma imorgon ska bara fixa middag till mej och sonen innan han går på fest.

  • nuharjagbytt

    Diskbänken är ren och badrummet swish and shine för tredje dagen. I går, onsdag, städade jag en hel del och idag har jag knappt varit hemma får kolla imorgon om det är något mer jag borde göra. imorgon är visst idag... undrar hur jag ska lyckas komma upp itid nästa vecka.

  • nuharjagbytt
    HäckHäxan skrev 2013-01-10 02:17:53 följande:
    Förstår hur du menar, man tänker ju att plocka skräp är att plocka upp typ godispapper på golvet ( vad tusan det nu gör där) och annat sånt.
    Fast godispappret behöver inte ligga på golvet för att vara skräp, det kan jag mycket väl ha lämnat på bordet. Sen så är det förpackningar och etiketter som blivit kvar när man öppnat något nytt. Ett kvart att plocka skräp är nog inte så konstigt om man springer runt i hela huset. Nu har jag bara en tvåa så så mycket tror jag inte det är just nu.
  • nuharjagbytt
    HäckHäxan skrev 2013-02-11 15:21:09 följande:
    Hittar ingen sån grupp, får 0 träffar när jag söker.????
    Det går bättre om man skriver FLYlady som ett ord.
    FLYlady Sverige,
  • nuharjagbytt
    sholof skrev 2013-03-20 22:37:19 följande:

    Något jag reagerade över var att när jag körde för att lämna källsorteringen så skulle mjukplast och hårdplast i samma kontainer. Mycket konstigt tycker jag, har ni andra det så oxå?  
    Det har vi med så jag blandar hård och mjukplast hemma också.
  • nuharjagbytt

    Hej igen,
    nu ska jag försöka komma igång igen efter gallstens operationen för fyra veckor sedan.
    Jag har nu gjort både dagens och gårdagens mission i badrummet i övrigt blev det bara lite småplock. Tänkte försöka hålla mig till zonerna och göra dagens mission när de passar. Kommer jag igång lite så brukar det bli mer av bara farten.

    Men nu är det dags att sova.

  • nuharjagbytt
    stadiljus skrev 2014-03-12 10:30:07 följande:
    Nu var det längesen jag skrev här... 

    Köpte en ångstädmaskin (liten från Biltema) och det står uttryckligen att man bara ska ha vatten i den. Men tänkte fråga om någon har testat att blanda i något, det jag tänkte på var en skvätt ättika... Och kanske någon droppe eterisk olja. Vad tror ni om detta? Ättika kan man ju koka. 
    Ättikan går att koka men den är sur så det är frågan hur bra det är för metallen i maskinen. Jag har en sådan ångstädmaskin och tycker det räcker med vatten i den. Ångan desinficerar ju så då behövs inte ättika också.

    Eterisk olja kan det nog bli avlagringar av så skulle inte testa det heller.

    Så mitt svara är att det är säkrast att bara använda vatten.

    Däremot använder jag mycket ättika till städningen blandad med diskmedel.
  • nuharjagbytt
    Hilmas skrev 2014-03-14 08:28:06 följande:



    Gäller detsamma med ättika istället för sköljmedel i tvättmaskinen? Jag brukar sätta med en ordentlig slurk ättika i sköjlfacket. Ska jag sluta med det? Hur mår metallen här när det blandas med rikligt vatten?
    Tvättmaskinen är en annan sak eftersom den är gjord för att man ska ha medel i den. Dessutom blir det inte så varmt som i ångmaskinen.

    Att jag oroade mig för metallen i ångmaskinen beror mer på att den ser lite "billig" ut. Kraftig för att klara trycket men inte ytbehandlad, (tror jag är inte hemma nu).

    Men nu blev jag lite nyfiken blir tvätten mjukare av ättikan? har inte hört förut att man kan göra så.
  • nuharjagbytt
    Kraftverk skrev 2014-03-31 20:48:56 följande:
    Jag måste säga att jag verkligen gillar tankesättet att man inte ligger efter, att man inte ska "städa igen". Det är bara att hoppa in där schemat är, liksom. Vi har haft en väldigt tung tid där det bara inte varit möjligt att göra mer än det nödvändiga hemma, och jag har faktiskt lyckats låta bli att stressa upp mig eller få ångest över stöket och oredan och alla "jag borde". För jag vet att när kraften och möjligheten finns att ta tag i livet igen, så är det liksom bara att haka på där vi är och så löser det sig.

    I en veckas tid har jag läst Flylady-schemat, för att se vad som borde göras, och idag var faktiskt dagen när jag klev på städtåget igen. Entrén är avtorkad och fin, och jag passade på att rensa undan lite varmare kängor, mössor och kläder. Jag är inte så naiv att jag packar undan dem, men de åkte ner i källaren i väntan på stabilt vårväder i alla fall. Glad

    Sådärja. Nu är jag på gång igen och det känns skönt! Jag vet att jag får så mycket energi av att känna att jag ligger i fas i huset.
    Vad härligt det lät! Nu har du inspirerat mej till att komma igång och att använda zonerna.

    Här är allt annat än ordning och det behövs verkligen decluttras men babysteps så löser det sig!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!