Inlägg från: Mossy |Visa alla inlägg
  • Mossy

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Måste ju försöka, jag hänger på

  • Mossy

    Snart en vecka avklarat!

    Igår kväll tog det emot att göra iordning diskbänken men var mäkta nöjd att jag ändå tog tag i det. Under långhelgen skall tvätten tas tag i och så ska jag försöka rensa nån låda eller ett skåp per dag. Finns hopp för mig med känns det som. Tom sambon plockade ur diskmaskinen häromdagen utan att jag sagt till om det!

    Appropå diskutionen tidigare om att män och kvinnor ser olika på när det är rent osv så har jag kommit fram till att jag måste vara man! Jag tycker inte det är så farligt om det ligger lite grejer framme medans jag tycker det är viktigt att det är typ dammsugit. Sambon därimot tycker det är väldigt irriterande när det ligger några tidningar tex på vardagsrumsbordet! 

    Önskar alla lycka till under helgen att klara den första veckan av våra nya liv Skrattande!

  • Mossy

    Tar tag i stora tvätthögen! Är hos min mamma som har tvättstuga med två maskiner och riktiga torkmöjligheter!

  • Mossy

    Jag har köpt ett gäng korgar i olika storlekar. Har en teori om att om varje sak har en plats så kanske de inte ligger överallt sen. Tänker att det ska vara lätt att göra rätt. Har tex ställt en korg på hallbyrån som kan fånga upp alla saker som annars ligger i en röra på byrån. Får se om min teori håller .

    Sambon shinade idag sinken utan påtryckning. Jag tror verkligen på att detta kan ge vårt hem en helt ny ordning. Jag babysteppar sakta framåt men känner att jag hela tiden ny energi/lust att fixa nån mer grej! Nu lite sömn så jag orkar med arbetet imorgon.

  • Mossy

    Glömde förresten att tipsa om Lidls rengöringsservetter! Kanonbra och kostar inte så mycket heller!

  • Mossy
    nuharjagbytt skrev 2012-01-09 07:22:57 följande:
    Jag köpte rengöringsservetter på ÖB billigt de funkade bra men jag fick en lite flammig yta på tvättstället sedan, det åtgärdades med lite papper. Men mitt problem är att de luktar starkt av parfym så jag höll på att storkna när jag var därinne, efter ett tag med fläkten på var dock lukten borta.
    Luktar de från Lidls mycket? Vet att det kan vara svårt för de som inte är känsliga att känna det...
    De luktar en hel del de också. Finns tre dofter seabreeze, citron och apelsin. Jag tycker de luktar fräscht men om man har ont av dofter kan de nog bli jobbiga de också. Seabreezen luktar ju mest rengöringmedel, fräscht liksom. Sen vet jag inte hur mycket de du har luktar. Min kollega hade en förpackning med AJAX våtservetter som gick sönder i öppning och de luktade i halva korridoren. De var mycket starkare än mina.
  • Mossy
    nuharjagbytt skrev 2012-01-09 08:13:57 följande:
    Då borde jag kunna testa med seabreeze det är värre med mycket parfym än med rengöringsmedels doften isig.
    Ja de luktar fräscht, inte bara starkt parfymerat. Hoppas du tycker de är bra. Det är ett lätt sätt att fräscha upp tex handfatet eller ta bort en fläck.
  • Mossy

    Har idag förhoppningsvis gjort min sista panikstädning innan någon kommer. Men det gick betydligt fortare än vanligt. Köket är ju klart redan. Gjorde ett röjande i vardagsrummet, främst grabbens leksaker och ett plock i hallen så såg det rätt bra ut sen. Nästa gång nån ringer och säger jag kommer bort så hoppas jag att det redan är fint. Nu är det bara att hålla igång så hemmet inte blir rörigt igen.

  • Mossy
    mrsIce skrev 2012-01-12 11:52:05 följande:
    Schnappi: De gör ju såklart allt man vill att de ska göra, men det vi har kommit överens om är:
    Städa båda badrummen grundligt (tar duschväggar, badkaret osv).
    Dammsuga och våttorka alla golv.
    Dammtorka alla plana ytor samt dörrar och lister.
    Städa köket, torka av kyl och frys utvändigt samt alla skåpluckor. Hon diskar även ev disk som står framme.
    Tömmer alla papperskorgar och sätter i nya påsar.
    Bäddar sängarna (bäddar även rent om man lägger fram nya lakan)
    Ta köksfläkten (filtret) samt ugnen vid behov...

    Hon gör säkert mer men det är det jag kommer på just nu (är inte så duktig på att städa själv, så jag vet ju knappt vad som behövs göras, haha). Vi har städning 4 h/ varannan vecka året om samt 2 fönsterputsningar (à 8h/gång inte undra på att man aldrig gör det själv...) och betalar 1850 kr/månad efter RUT-avdrag. Enligt mig de bäst spenderade 1850 kr varje månad! Så skönt att veta att det iaf blir RENT varannan vecka! Hemma hos oss kommer vi annars bara så långt som att plocka undan.
    Det där låter ju underbart!!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!