Inlägg från: Phillippa |Visa alla inlägg
  • Phillippa

    Jag har följt tråden redan på tidigt stadie men är lite inne i moment 22 just nu. Jag vill städa men kan inte eftersom jag opererade min fot i måndags. På söndagen förberedde jag inför detta och storstädade hela huset och allt var "shinat". Nu är det damm och smuts överallt och jag kan inte göra mycket åt det :(. Det brukar vara jag som städar och tvättar och maken som lagar mat. Nu får han göra allt inklusive mestadels ha hand om dottern som gärna vill bäras för tillfället. Hade jag haft en rullstol hade jag kunnat åka runt och städa men nu är det svårt. Jag måste ha foten i högläge annars gör det apont. Jag har dock lyckats plocka ur och i diskmaskinen nu på morgonen med benet på köksbänken och planerar mer putsning efter att ha tagit igen mig efter denna pärs :).

    När jag kan gå igen planerar jag att plocka undan allt innan dottern skall läggas. Problemet nu är att jag ofta somnar själv när jag lägger henne och då ser det ut som ett bombnedslag här när man vaknar. Maken plockar så klart undan en del men vi har inte riktigt samma krav på vad ett välstädat hem innebär ;). På morgonen planerar jag att bädda sängarna innan jag går till jobbet.

  • Phillippa

    Jag är himla nöjd med att ha rengjort diskbänk och bäddat nu. I mitt handikappade tillstånd får jag vara nöjd med lite. Jag kanske kan ta och fixa en hot-spotlåda medan jag ligger i soffan också!

  • Phillippa
    mrsIce skrev 2012-01-12 11:52:05 följande:
    Schnappi: De gör ju såklart allt man vill att de ska göra, men det vi har kommit överens om är:
    Städa båda badrummen grundligt (tar duschväggar, badkaret osv).
    Dammsuga och våttorka alla golv.
    Dammtorka alla plana ytor samt dörrar och lister.
    Städa köket, torka av kyl och frys utvändigt samt alla skåpluckor. Hon diskar även ev disk som står framme.
    Tömmer alla papperskorgar och sätter i nya påsar.
    Bäddar sängarna (bäddar även rent om man lägger fram nya lakan)
    Ta köksfläkten (filtret) samt ugnen vid behov...

    Hon gör säkert mer men det är det jag kommer på just nu (är inte så duktig på att städa själv, så jag vet ju knappt vad som behövs göras, haha). Vi har städning 4 h/ varannan vecka året om samt 2 fönsterputsningar (à 8h/gång inte undra på att man aldrig gör det själv...) och betalar 1850 kr/månad efter RUT-avdrag. Enligt mig de bäst spenderade 1850 kr varje månad! Så skönt att veta att det iaf blir RENT varannan vecka! Hemma hos oss kommer vi annars bara så långt som att plocka undan.
    Hur stort är ert hus? Det är ju skillnad på att städa ett litet och stort hus i tid så det hade varit kul att veta. Tänkte också anlita en RUT när vi båda jobbar heltid.
  • Phillippa

    Jag ska berätta för min man om tråden när jag kan gå igen. Nu känns det fel då det i så fall skulle kännas som om jag lägger allt på honom.

    Idag har jag i alla fall lyckats bädda, städa diskbänken, damma lite och ordnat en pyssellåda åt dottern så att allt slipper stå helt öppet och se rörigt ut.

    Ett städtips är att aldrig gå ifrån ett rum tomhänt! Det finns alltid (nästan i alla fall) något i rummet som saknar sin rätta plats och som man kan ta på vägen.

  • Phillippa

    Jag dammsuger två gånger i veckan ungefär och torkar golvet efter årstid och väder. Vid blött väder torkar jag ungefär två gånger i veckan eftersom katten kommer in med smutsiga tassar då. Jag har 78 m2 kanske skall tilläggas.

  • Phillippa

    Oj, jag trodde att jag hade shinat sinken när jag hade torkat av den ordentligt men nu läste jag instruktionerna på Fly Ladys hemsida. Nu är den skrubbad och insmord i jif som jag tänkte låta verka lite!

  • Phillippa

    Första gången ska man putsa den med blekmedel, skrapa med kniv och använda tandborste på den så att den blir bländande ren. Jag använde jif att skrubba med och lät verka (värka??) en stund, skrapade lite närmast kranen och torkade sedan rent. Nu skiner den verkligen :). Därefter ska man bara torka av ordentligt.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!