Inlägg från: Ceres |Visa alla inlägg
  • Ceres

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag hänger också gärna på och utbyter tips!

    För mig handlar det om en nystart eftersom jag strax skall flytta hem efter att ha varit evakuerad från min lägenhet p. g. a. en vattenskada. Med två flyttar tätt inpå varandra har jag haft goda möjligheter att rensa och nu vill jag komma in i en ordning som jag kan hålla.

    Lite tips från mig:

    - Jag har små korgar på strategiska ställen där jag lägger småsaker som ligger och dräller. Med jämna mellanrum (är det meningen åtminstone) gör jag en vända och lägger sakerna på rätt plats. Jag vet att man borde lägga dem rätt på en gång men det är inte alltid man känner sig manad att avbryta det man håller på med för att t. ex. gå iväg med en penna till pennstället. Att lägga den i korgen tar däremot en sekund och det ser genast snyggare ut.

    - När det gäller förvaring lönar det sig att sätta sig ner och planera vad som skall placeras var. Om man dessutom märker hyllor och låder blir man mer motiverad att också hålla systemet och inte bara slänga in saker hur som helst.
      

    - Jag har en back i sovrummet där jag lägger kläder som är för rena för tvätten men inte skall användas just denna dag. Problemet är plagg som blir skrynkliga när de ligger, de får i regel hänge på en galge på ett garderobshantag och det ser ju mindre prydligt ut. (Jag tror för övrigt inte man hittar råd om detta på en amerikansk hemsida; där är det standard att tvätta kläder efter en dags användning).

    Att lägga fram morgondagens kläder kvällen innan är nog bra men behöver man inte en plan B ifall vädret blir annorlunda än man tänkt sig?
        

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!