Inlägg från: Johanna S |Visa alla inlägg
  • Johanna S

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Vad glad jag blir över den här tråden! Jag känner igen mig jättemycket! Det känns som att det bara är vi som har det stökigt hemma. Jag hänger gärna på och tack för alla tips!

  • Johanna S

    Blev inspirerad direkt och satte igång att göra rent i diskho och diskbänk, satte igång en maskin med disk. Plockade kläder samt bäddade alla sängarna. Jag känner mig duktig :)

    Jag som skulle plugga hela dagen...

    Ikväll ska jag informera sambon om de nya städrutinerna och vanorna, han kommer nog tycka att det är bra. Vi har diskuterat det här om att vi måste göra något för att hålla ordning i lägenheten men inte riktigt vetat hur vi ska göra.

    Våra hot spots just nu är fåtöljen i sovrummet som alltid samlar kläder samt skrivbordet som samlar skräp. Det ska jag ägna 2 minuter åt ikväll.

    Jag känner mig peppad! Hoppas att det håller i sig!

  • Johanna S

    Min morgon började bra, alla sängar bäddade innan vi kom iväg till dagis/skola, köksbordet städat efter frukost och det är endast några glas och knivar i sinken ( ska fixas innan jag åker till skolan).

    Jag känner också att genom att ha det rent på diskbänken och köksbordet så sprider sig renheten och ordningen i huset. Det känns så skönt!

    Jag fick med mig sambon på det här igår, han tyckte att det var en jättebra idé :) Nu kör vi vidare!
    Ikväll ska vi ha gäster och det känns skönt att inte behöva panikstäda innan de kommer.

  • Johanna S

    Nu har gästerna gått och vi fick massa beröm för att det var så städat och fint i lägenheten! Jag kände mig riktigt stolt :)

    Precis när de hade gått så kände jag verkligen inte för att städa upp alla tallrikar, glas, diskbänken och matbordet... "jag lämnar det till imorgon, när jag ändå är ledig". Men sen tänkte jag om, ska jag ändra mitt beteende så måste jag städa undan trots att jag är helt slut. Så nu är sinken och diskbänken skinande, matbordet rengjort och diskmaskinen igång. Kan jag göra det när jag är så här trött så kan jag göra det varje dag!!

    Det känns så otroligt skönt att kunna skriva av sig här om det här problemet som jag känner att jag har haft så länge, och det fungerar verkligen. Hemmet är redan mycket mer städat än för bara några dagar sen.

    Vi hörs imorgon! God natt och sov så gott alla städexperter! 

  • Johanna S
    vike skrev 2012-01-04 22:46:26 följande:
    Starkt jobbat!!!! Imorgon när du kommer ut i köket kommer du vara sjukt stolt över dig själv hejja hejja allihopa
    Tack!! Det var jätteskönt att allt var städat imorse.
  • Johanna S
    Tahu skrev 2012-01-04 22:48:48 följande:
    Bra jobbat, man blir konstigt nog inte tröttare av att plocka direkt. Därimot känns det så mycket bättre dagen efter!
    Tack! Nej, man blir ju inte det. Det är bara ta tag i det på en gång och det går så himla mycket snabbare än att vänta till dagen efter och det samlas ännu mer i högen.

    Är det någon mer än jag som känner ett slags lugn i kroppen? Jag har alltid känt mig uppstressad över att det är så stökigt överallt och att jag borde städa. Nu har jag tid att spela spel och titta på film med barnen utan att känna att jag borde göra massa andra saker. Det har gått så fort. Hoppas att det håller i sig!
  • Johanna S
    Tahu skrev 2012-01-04 23:09:52 följande:
    Låter kanon @pallas. Själv känner jag mig just nu så jäkla tillfreds, nöjd med hemmet och känner mig så jäkla glad. Har nog aldrig funderat på hur mycket röran påverkar mig som person, låter helt vansinnigt men sen jag började städa är jag så mycket nöjdare med hela mitt liv.
    Jag känner precis likadant. Det påverkar verkligen mer än vad man tror, man tror att man mår bättre av att vila och slappa framför tv:n men det gör man verkligen inte.
  • Johanna S

    Jag brukar bara torka ur diskhon när vi har ätit och det har samlats mycket disk. Några vattenglas och lite vatten i diskhon tycker jag är okej Man får inte bli för manisk

  • Johanna S

    Jag har haft en lite dipp i städandet.. men jag har ändå försökt att hålla sinken skinande och har plockat upp leksaker och dyl från golv.
    Jag har tappat lite motivation, är det någon som känner likadant efter ungefär en vecka? Jag måste verkligen fortsätta trots att det tar emot.

    Det är i alla fall mycket mer städat än jag började men jag är lite rädd att jag ska falla tillbaka.

  • Johanna S
    Chianti skrev 2012-01-09 17:56:42 följande:
    Nej ännu känner jag ingen dipp. Men jag har bestämt mig för att shina sinken och bädda sängen varje dag och vara stolt över det. Känner jag att jag inte orkar/hinner/vill/kan göra andra städsaker så ska ändå dessa två hinnas med och jag ska vara stolt över det. Glöm inte hur viktigt det är att vara stolt.

    Jag tittade på dina tidigare poster och du har verkligen varit glad åt dina babysteps. Se till att inte tappa den känslan! Och gapa inte efter för mycket. Att shina sinken varenda dag i en månad är ett rejält kliv framåt för nån som levt hela sitt liv i oreda! Så tänker jag i alla fall. Och så får vi hjälpas åt att peppa varandra här. Januari är en skittråkig månad, låt oss göra den lite roligare tillsammans i världens bästa tråd. Solig
    Tack för peppandet! Jag vet att jag ska vara glad åt det jag gör. Sinken är fortfarande skinande och alla sängar bäddade och det ligger bara en duk på matbordet. Jag borde vara glad över det, det är ett jättestort steg att vi har kommit så långt. Nu ska jag ställa äggklockan på 2 minuter och fixa en del av skrivbordet i sovrummet som är en stor Hot spot! Det är bara att kämpa vidare!

    Superbra jobbat allihop!!
  • Johanna S

    Sprang iväg imorse innan sambon ( händer väldigt väldigt sällan), jag hann inte bädda sängen. Så när jag kommer hem från skolan så är SÄNGEN BÄDDAD!! Jag blev så otroligt glad :) Sambon har varit med på de nya rutinerna men han skjuter gärna upp saker och det känns som att han förväntar sig att jag ska fixa mycket eftersom jag pluggar mycket hemifrån. Därför blev jag otroligt överraskad och glad att han hade bäddat sängen i stället för att tänka att jag kunde göra det när jag kom hem. Nu känner jag mig lite mer peppad att fortsätta, små små steg! 

  • Johanna S
    Blå Flygare skrev 2012-01-10 22:03:55 följande:
    Någon som har tips på små blomflaskor/ sprayflaskor? 
    Jag har sett en liten på claes ohlson, men den är i en reseförpackning och ist i minsta laget plus att jag inte behöver 10 små-burkar just nu.
    Just tvättservetten för fönster/speglar tyckter jag är toppen (men dyr) för den lämnar inga ränder så som mycket annat gör. Så jag tänkte ha en liten flaska att hälla över fönsterputs i. Fast yes bör ju också funka för speglar.  Har i vilket fall inte plats för någon hög flaska i badrummet, om den inte ska stå synlig. Fast, jag har ju inte rensat i badrumsskåpet än, kanske ska göra det innan jag köper nytt.
    Jag har en liten sprayflaska som jag köpt på ICA. Det var ganska länge sen jag köpte den och jag vet inte om den finns på alla ICA butiker, men det kan vara värt att kolla där.
  • Johanna S

    Hej!

    Jag är fortfarande kvar i tråden men har inte skrivit på ett tag, det har varit mycket i skolan och praktik samt sjukhusvistelse med yngsta sonen. Hemmet ser helt okej nu, men jag har inte kommit så mycket längre i babystepen. Det har stått still ett tag... Däremot blir jag riktigt stressad och irriterad när det ligger massa grejer på golvet och det ser stökigt ut, det är ett stort steg att jag numer ser allt stök så jag kan göra något t det.

    Duktiga ni är allihop!!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!