Inlägg från: Finurlan |Visa alla inlägg
  • Finurlan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Vilken härlig tråd! Jag hakar på. Skulle absolut behöva lite nya vanor vad gäller städningen här hemma. Speciellt tvätten...

  • Finurlan

    Duschad, påklädd, sminkad, frukosten i magen och en skinande diskbänk. Skönt!
    Sängarna har jag tyvärr inte tagit ännu, men snart är även de renbäddade och dagens maskin med tvätt kan börja snurra.
    Har även hittat dagens hot spot, ett hörn av köksbänken. :)
    Ett varv med dammsugaren så här innan långhelgen skulle nog sitta fint också. Men jag måste nog ladda med en kopp kaffe, lite amning och påklädning av största sonen som hittills bara velat ha pyjamas idag.

  • Finurlan

    Diskhon skiner! Det står tyvärr en nappflaska och ett vinglas i och stör för diskmaskinen var igång och jag kände verkligen inte för att diska dem för hand "mitt i natten"...
    Men min hot spot som jag jobbat med några dagar är puts väck! :) Ska hitta en ny lämplig imorgon, det finns ju några att välja på om man säger så. ;)
    @Pallas Snyggaste diskhon i tråden!?! Kromglans, var hittar jag det? Vill också impa med en så tjusig ho!
    Nu är det natti natti, imorgon väntar strykning av nytvättade gardiner...

  • Finurlan

    Nu har jag fått med maken på detta (om än en kraftigt modifierad Fly Lady-taktik) så nu shinar han diskhon om kvällarna och är mäkta stolt över sug själv och mig.
    Faktum är att det är han som varit på mig mest om städning enda sen vi träffades, men först nu när jag babysteppar har jag verkligen förstått vitsen med daglig städning. Och också nöjet med att alltid ha det snyggt omkring sig inte bara ibland.
    Har alltid trott att lite stök inte bekommit mig, men nu inser jag ju att det faktiskt gjort det i alla år!
    Det är verkligen sinnesfrid med ett städat hem som man inte slitit hela dagen med att städa. Efter mina tidigare heldagar med dammsugare, dammtrasa, mopp och rensningsfrenesi var jag oftast för trött för att verkligen njuta av slutresultatet, vilken gjorde att det blev ännu motigare nästa gång det var dags.
    Men inte nu längre!

  • Finurlan

    Att lägga fram mina och barnens kläder kvällen innan ihop med att vakna till ett städat kök är utan tvekan det bästa av dessa nya vanor! Jag sparar så mycket tid på morgonen och det är helt underbart.
    Och det bästa är nog att äldsta sonen (snart 3 år) säger varje morgon: Inte bråttom längre mamma! :) Det ger mig kraft till att fortsätta på samma väg.

  • Finurlan

    Jag tror minsann att min toleransnivå för stök har sänkts rejält! Idag kunde jag bara inte sätta mig och äta lunch förrän jag hade dammsugit hela huset. :)
    Maken är jättenöjd med min nya inställning till städning och vi ska dela upp vissa ansvarsområden sinsemellan, skönt för då slipper man tänka på "allt" och vissa sakerblir bara gjorda helt magiskt. ;)
    Men det bästa är ändå att jag känner att jag har mycket mer tid för barnen och kan lägga/sätta mig på golvet (det rena!!!) och leka istället för att ha dåligt samvete för städningen. Tack TS!!

  • Finurlan

    God morgon!
    Va trögt det går med FLYgandet här hemma nu då. :( Bestämde mig för att göra rent kylen i onsdags och inbillade mig att det skulle bli en lätt match. Istället tog det hela dagen! (Fast då blev jag i och för sig avbruten av gnällig, men söt, bebis ca tusen gånger, och fick pausa för att lämna och hämta stora sonen.)
    Kylen tog verkligen musten ur mig och sen dess har jag bara orkat shina kökshon och bädda sängarna. Inga hotspots, inget S

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!