Inlägg från: IceCloud |Visa alla inlägg
  • IceCloud

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Oj, här har vi en tråd som passar mig!
    Behöver få in rutiner på städningen även att det egentligen kanske inte är så jätte stökigt! Men ogillar verkligen att städa, nu kanske det kan bli "roligt" haha.
    Sen finns det en del problemområden hemma, hallen, soffbordet, tvätten...hm...
    Ett tips till diskhon/bänken, blöt ner den lite grann o strö på citronsyra, vänta nån minut Tar bort allt kalk o blir riktigt glänsande!


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud
    Pallas skrev 2012-01-02 23:20:21 följande:
    Vill också passa på att höja ett varningens finger vad gäller rengöring av diskho och kranar:

    Använd aldrig NÅGONSIN svinto, skrubbsvampar, skurpulver eller typ torkypapper på kranar. Då förstör man dem, de blir repiga och jättefula. Har ni moderata kalkavlagringar så försvinner de med en mjuk microtrasa, är det större avlagringar så satsa på ett starkt avkalkningsmedel hellre än något skrubbande. Detsamma gäller för toastol och handfat. 
    Vi använder riktigt starka avkalkningsmedel i jobbet (jobbar med hotellstädning). Det går inte andas när man använder dem. Därför har jag nog blivit lite emot så starka medel där det går att få bort smutsen på andra mer miljövänliga sätt.
    Men det är klart, på mer nersmutsade ytor o i badrummet åker det fram kemiska rengöringsmedel men inte så frätande i lungorna som det på jobbet...
    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud

    Man känner sig helt klart lite piggare när man drar på sig sina jeansleggings och fixar håret än när man bara tar första bästa mysbyxor och drar på sig o snabbt sätter upp håret i en knut samtidigt som man fixar flaskan till lillen på morgonen.
    Det är ju ingen nyhet kanske men man glömmer lätt bort det mellan varven.


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud

    Ja tycker det känns lite rörigt att läsa på fly ladys hemsida. (säkert bara jag som tycker)...
    Men är det meningen att man ska börja med de 31 babystegen samtidigt som man tar en zoon och en hotspot varje dag?
    Eller ska man bara börja med de 31 stegen?


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud
    Pallas skrev 2012-01-03 10:14:09 följande:
    Sidan är jätterörig, du är inte ensam om att tycka det. Fellänkad på flera ställen, dessutom, vilket inte gör det lättare.
    Ok, då är jag inte så trög som jag trodde jag höll på att bli, haha!
    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud

    Här har det hunnits med en del innan halv 12. Påklädd, sminkad, vikt in alla kläder som hängt på torkställningen, en ny tvätt i maskinen, bäddat sängarna, dragit upp rullgardinen i sovrummet!!
    Detta ska bli mina första rutiner som jag SKA göra varje morgon/fm.
    På kvällen blir det som vanligt fixa ordning lillens flaska med vatten o dosera pulvret, men också fixa köksbänkarna och diskbänken som får läggas till i rutinen.


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud

    Min sambo tycker det är onödigt att bädda sängen. Han tycker också det är onödigt att torka av diskbänken, som jag har tjatat om i 5 år att man faktiskt kan göra när man har diskat o det är vatten precis överallt. (stora bråk över diskbänken genom åren, haha)
    Så jag har gett upp o insett att jag får torka av den själv!
    Däremot är han den som sköter tvätten här hemma, fast han kommer efter med det ibland o då tar jag också ett tag med tvättandet.


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud

    Känner likadant angående kläder som är använda. Kan inte lägga dom bland de rena. Däremot går det bra att lägga dom i en egen låda o där kan det blandas både tröjor o byxor.
    Fast jag kan tala om att lådan används inte så flitigt. Det är mest stolen i sovrummet som kläderna hamnar på.
    Men ställde stolen där för just det ändamålet så det gör väl inte så mycket antar jag...


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • IceCloud

    Ikväll när skulle släcka lamporna i köket kunde jag inte låta bli att vända mig om o le lite när jag tittade en extra gång på den skinande diskbänken som inte hade massa smutsig disk på sig o inte heller ren disk, för den torkade jag av o ställde in i skåpen!
    Har dessutom en skinande micro och en avkalkad fin kaffebryggare :)


    ☆ Vincent ☆ 110817
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!