Inlägg från: Luktärten |Visa alla inlägg
  • Luktärten

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag hänger på också. Diskbänken skiner och en av våra "hot spots" är nu rensad.

    Kan även rekommendera denna tråd 
    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...www.familjeliv.se/Forum-22-166/m51073227.html

    Där har jag också fått mycket inspiration och tips.

    Nu ska bara kläderna för morgondagen läggas fram så är jag "ledig" sen.

  • Luktärten
    Städa en Hot Spot på 2 minuter - CHECK - Fick bli nedanför min säng där det mesta brukar hamna Shina sinken - CHECK - Ser mycket prydligt ut på diskbänken. Faktiskt i hela köket Lägg fram kläder till morgondagen - CHECK - Struket och klart. Skriv en kom-ihåg-lapp med de nya vanorna och sätt upp på badrumsspegeln. - NJEPP - Den punkten hoppar jag

    Har även hunnit med att lägga in gårdagens tvätt samt tvätta en ny maskin som nu är på tork.


    Fick oväntat besök idag på eftermiddagen och det var riktigt trevligt att få bjuda in i köket!

    Får se hur det går nästa vecka då vi åter är i vardagen med allt vad det innebär. Iofs är det ju ingen hemma om dagarna då och kan stöka ner.

    Imorgon är det två Hot spots som det ska göras något åt. Det får bli bänken i grovköket samt golvet i grovköket.

  • Luktärten

    Det är väl 2 pass per dag nu på hot spots. Om det är samma man ger sig på hela tiden spelar väl ingen roll. Det måste betyda att det är ett riktigt problemställning man tagit sig an.

  • Luktärten

    Funderar på om jag missat något. Är det något mer än hot spotsen och shina sinken man ska göra så här i början? Är det några mailutskick man ska anmäla sig till för att få fler "uppdrag"?

  • Luktärten

    Jag tycker detta är helt fascinerande att så lite insatser här hemma kan ge ett så välstädat hem. Sinken skiner fortfarande, de hot spots som jag tagit mig an under veckan är fortfarande tomma på "skit". Det bäddas varje morgon och en tvättmaskin per dag tas omhand.

    Det mest positiva är dock all den kvalitetstid jag fått både med barnen och för mig själv. Inget - mamma måste bara... Och ingen stress över att det är kaos här hemma.

    Tack Connect för att du tog initiativ till denna tråd.

  • Luktärten

    Usch, aldrig roligt när de små är sjuka. Och din lilla tjej verkar vara extra utsatt...

    Självklart ska du vara med dottern om hon vill det. Som sagt nya tag en annan dag.

    Hoppas hon kryar på sig snart.

  • Luktärten

    Här skiner Sinken fortfarande efter en vecka. De två Hot spotsen jag hade i grovköket är nu helt rensade och de andra hot spotsen håller sig fina. Helt otroligt! Jag vet inte om ni andra har hittat fler hot spots vareftersom? Men jag under resans gång hittat ytterligare några ställen som jag inte retat mig på tidigare men som nu plötsligt är riktigt irriterande. Ska ta mig an en av dessa under mina 2 x 2 minuters pass imorgon. Ser även fram emot i övermorgon då listan utökas med 5 min room rescue. Jag för min del tänker ta mig an kontoret som är det rum som det just nu är mest oordning i.

  • Luktärten

    Hur gör ni med andra familjemedlemmars hot spots? Har ett par ställen där mannen alltid droppar sina kläder eller saker. Känner inte riktigt för att plocka upp efter honom varje dag. Har inte pratat med honom om Fly Lady för det är nog inte riktigt hans grej. Han borde dock märka att det är en viss skillnad här hemma på dräktigheten även om han inte sagt något.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!