• Äldre 1 Jan 22:06
    1357295 visningar
    10068 svar
    10068
    1357295

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag är med! Sinken är shinad och jag kan nu gå och lägga mig med gott samvete! Jag blundar för röran i resten av huset men jag ska ju ha att göra de dagarna som är kvar av månaden också ;)

  • Äldre 2 Jan 07:55

    Så om jag fattat det rätt så ska jag idag klä upp mig to my shoes. och innan jag går och lägger mig ikväll ska jag se till att diskbänken fortfarande blänker. Jag ska också denna vecka spendera 15 minuter om dagen för att rensa i det jag anser vara entrance, front porch och dining room. Har jag fattat?

  • Äldre 2 Jan 08:57
    nuharjagbytt skrev 2012-01-02 08:33:15 följande:
    Jag undrar om vi verkligen ska börja med zonerna redan? eller om det kommer sen i de 31 stegen? Annars har du fattat det rätt.
    Nu när jag kolla hemsidan så hittar jag detta "Don’t worry about zones until you have conquered the basics!". Så jag kör nog zonerna efter jag gjort de 31 stegen! Min diskho är för övrigt fortfarande shiny och jag själv ska bara fixa sminket sen är jag dressed :)
  • Äldre 2 Jan 10:02
    Alvi skrev 2012-01-02 09:21:03 följande:
    Jag kommer köra hårt och ta babystepsen OCH zonerna. Kommer känna mig alldeles för stressad av att veta att jag ligger en månad efter annars. I can do it!!
    Fast som jag förstår det så är det samma zoner varje månad så man blir inte efter. Jaja just nu är jag så peppad att komma igång så jag kan lika gärna rensa lite också. 
  • Äldre 2 Jan 15:45
    Chianti skrev 2012-01-02 13:44:18 följande:
    Men vad kul, det formligen rasar in folk som vill haka på! :)
    Vi får väl se hur många som står ut hela januari dock?

    Känns lite frustrerande att nu när man är så peppad så är det enda man ska göra de första dagarna att shina sinken. Och klä på sig. Det gör jag alltid ändå eftersom jag jobbar, så jag byter den uppgiften mot att bädda.

    Apropå att man ska lägga fram kläder  varje kväll så verkar det ju bra, min akilleshäl är snarare de där kläderna man tar av sig på kvällen, var gör man av dem? De är varken rena (kan inte hängas i garderoben) eller smutsiga (ska ut i tvättkorgen).

    Jag brukar gömma en fåtölj under dem, och sen bygger jag på en så kompakt driva som möjligt under ett par veckor. Sen när jag glömt vad för sorts möbel som finns under min klädhög så bär jag ut allt i tvättkorgen och återupptäcker fåtöljen. Hur gör ni andra?
    Ja, lite frustrerande är det. Jag har bara kollat de första dagarna på bebystepsen men nog känns det som om det går lite långsamt framåt. Kanske är meningen också så man verkligen får in rutinerna. Nu när jag läst lite mer kommer jag nog fokusera på zonerna och rensa lite också. 
  • Äldre 2 Jan 17:02

    ok, nu har jag bestämt mig! Jag ska göra babystepsen, alla 31, helt klar innan jag lägger till något mer. Jag vill verkligen få in nya rutiner. Känner jag för att städa lite extra någon dag kan jag ju göra det ändå men jag måste ju inte göra mer än det som står på listan för den dagen.

    dags att ta hand om trött och gnällig bebis 

  • Äldre 2 Jan 21:02
    Chianti skrev 2012-01-02 20:52:20 följande:
    Imorrn bitti ska jag baske mig bädda sängen också, precis som en vuxen! Skål
  • Äldre 3 Jan 10:56

    Klädd i klänning och sminkad, diskhon glänser, diskmaskinen är tömd, sängen är bäddad och klockan är inte ens elva! Jag älskar det här :) Igår när jag lagade mat blev det inte ens skitigt på bänken för jag var så snabb att torka bort allt. Visade flyladysidan för min man och han tyckte det verkade som en bra grej med zoner och hotspots. Han skulle också försöka komma ihåg att plocka lite varje dag och hålla diskhon ren även om han inte kör fullt ut som jag tänker göra. 

  • Äldre 5 Jan 18:35

    Imorgon får jag börja med hot spots! Jag kör baby steps enligt hemsidan och imorgon är det äntligen dags. jag har liksom gått och väntat på att det ska hända något mer än att hålla hon skinande och klä på sig. Men diskhon den skiner verkligen må jag säga och den har inte blivit smutsig typ alls de senaste dagarna för jag har hållt efter den hela tiden :)

    Jag ha mailen också men jag läser dem bara och raderar just nu. Följer inte några uppmaningar förrän jag har gått igenom 31 dagar med baby steps.

  • Äldre 13 Jan 22:17

    Det finns en detaljerad städlista för varje zon, där ingår dammsugning och våttorkning, på hemsidan. 

  • Äldre 13 Jan 22:19
    wamba skrev 2012-01-13 22:17:36 följande:
    Det finns en detaljerad städlista för varje zon, där ingår dammsugning och våttorkning, på hemsidan. 
    Eller ja kanske inte för alla rum men det kan man ju lägga till själv om man vill.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!