Inlägg från: sopeno |Visa alla inlägg
  • sopeno

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag hoppar in i den här tråden. Behöver verkligen pusha mig själv lite och råd och tips. Är så trött på att det alltid är så rörigt hemma att jag får säga nej till spontanbesök av vänner, särskilt trist nu när jag är föräldraledig. Nu ska jag läsa igenom tråden och sen sätta igång! Vad duktiga ni verkar allihop!
     

  • sopeno

    Jag berättade för min sambo om den här tråden och schemat och så igår, han var helt på! Så nu testar vi, vi är båda så trötta på att det alltid är rörigt här. Har läst att det är viktigt med babystepsen och det kan jag förstå. Vi ska dock ha treårskalas på söndag här så det måste städas riktigt ordentligt i helgen så känns som om nästa vecka blir den riktiga starten, igår shinade vi sinken och det var såååå skönt att komma ner till ett ordentligt städat kök nu på morgonen. Mycket lättare också att plocka bort efter frukost! Idag har jag två barn hemma så det blir ju fort fortare fortast rörigt.

  • sopeno
    Euphoria85 skrev 2012-01-13 19:43:46 följande:
    jag tog bakpulver första gången !!
    jag tog bikarbonat. Shit pommesfrites vad shiny det blev! 
  • sopeno

    Oj vad det är roligt att läsa igenom era inlägg. Vi har haft treårskalas idag med 8 3-åringar, så ni kan ju bara tänka hur huset såg ut efter det. Men vi var duktiga och städade köket ordentligt och shinade sinken. Kommer bli så skönt att komma ner imorgon bitti till ett fint kök.

    La fram kläder också och sambon strök faktiskt skjortorna till hela veckan, vilket är något jag alltid irriterar mig på att han ska hinna göra varje morgon plus att ha då lämnar styrkbrädan framme i tvättstugan. Vi har varit noga med att tvätta (minst) en maskin tvätt om dagen också så vi håller faktiskt tvätten på en hyfsad nivå. Vårt problem ligger i att vi inte har en bra garderob, innan vi fått ordning på hyllor och liknande så är det svårt att få ordning på kläderna. 
    Imorgon ska jag ta tag i det här med control journal.  Ligger ju lite efter men vi tar det långsamt.

  • sopeno

    Jag kör med babysteps, långsamt framåt för att få de nya rutinerna att sätta sig. Mamma var här och hälsade på i helgen och kommenterade hur fint vi hade i köket, att hon aldrig sett så lite saker framme och diskhon så blänkande. Så jag berättade att jag höll på med det här, hon sa att det verkar ju fungera :).
    Jag har bäddat, shinat sinken, swishat badrummen och hotspottat varje dag plus lagt fram kläder till dottern som ska till dagis. Bara det har gjort sådan skillnad. Och det var ju kul att det märktes! Är fortfarande kaos hemma hos oss på många sätt men jag känner att det här nog kan fungera så jag kör på,

  • sopeno
    Ljungan skrev 2012-01-23 04:09:58 följande:
    Stjärnflocka: Jag har en sprayflaska "toarenröring" i badrumsskåpet, sen blöter jag en torr tvättlapp (från Coop), som inte trasar sönder som vanligt toapapper gör. Får ej kastas i toaletten dock :). Använder den först till spegel, sen handfat och sist toalett. Mycket smidigt!
    Precis så gör jag också.

    Angående att anpassa så har jag också kört två maskiner för att hinna ikapp tvätten som redan fanns i korgarna. Börjar tycka nu att det nog räcker med en om dagen egentligen, för hur mycket tvätt kan två vuxna och två barn (varav en är 9 månader) göra av med varje dag? Om man inte ska tvätta lakan alltså? Gillar inte att tvätta halvfulla maskiner för ofta (lite miljötänk).

    Idag tänkte jag faktiskt testa det här med weekly homeblessing hour och se, ska verkligen sätta klockan. Måste bara läsa på först :9 
  • sopeno

    Här hemma har vi haft en liten 9 månaders med hög feber o öroninflammation och en treåring med lite feber och hosta = riktigt lite sömn. Så i lördags somnade jag ifrån allt, jag var så trött och somnade när den lilla somnade kl 20. Men när jag kom upp på morgonen så hade min sambo faktiskt shinat sinken! Det var så skönt, även om vi inte hunnitt med allt vi ville med plocka leksaker osv så höll vi ändå fast vid den rutinen. Känns verkligen som ett stort steg framåt.

  • sopeno

    Läste att man skulle ta 15 min under sängen idag. Så bra uppgift för mig! Så fort jag panikstädar i sovrummet puttar jag in saker där i ren panik och sen...hmmm... så blir det liggande. Och så har jag ångest över det. Så nu ska jag ta tag i det en liten stund. Ta ut soporna har jag f ö tagit bort från homeblessing för det gör jag varje dag, blöjbarn och det ska ju ut så allt annat åker också.

  • sopeno

    Neelah> känner igen det där. Har en 9 månaders med dubbelsidig öroninflammation som inte sovit så bra och jag är TRÖTT. Men jag bara måste shina sinken på kvällen. Så igår när lilla tjejen hade 40 grader och jag inte fick ner febern, allt var oroligt och jobbigt så var jag ändå tvungen att fixa köket ordentligt innan jag gick och la mig med henne. Då kände jag mig lite knäpp, obsessar nog lite mycket med det där med köket. Men det är SÅ skönt att ha en rutin som verkligen sitter. VI har inte haft så här fint i köket så här länge någonsin. Och hotspoten KÖKSÖN - där ALLT samlas är helt ok varje dag. Och numera missar jag inte S&S en enda dag heller, eller tvättmaskinen. Så jag märker ju att rutinerna sätter sig, så då vågar jag inte skippa dem... man får ju igen det sen.....

    Problem: Även om jag tvättar en maskin om dagen och det för en gångs skull ser bra ut i tvättkorgarna så är det här med att ta mig tid att vika och lägga undan tvätten ett problem.... Suck. 

  • sopeno

    Min sambo har sjukt roligt åt alla nya ord jag slänger mig med :) Haha, det låter ju helt idiotiskt. Men han tycker ändå att det verkar funka. (Och det kan verkligen inte bli annat än bättre än vi har haft det sedan barn nr 2 kom & vi  i samma veva flyttade till hus- totalt kaos på alla sätt känns det som). 

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!