Inlägg från: Tallkotte12 |Visa alla inlägg
  • Tallkotte12

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Hänger gärna med i tråden! Är rätt dålig på vardagsstädandet, men får ryck ibland och far runt som en furie i lägenheten och fixar allt på en och samma gång, det brukar sammanfalla med att jag är riktigt arg på nåt...

    Håller med er andra om att den amerikanska sidan är väldigt svårnavigerad och det känns också som att babystepsen handlar lika mycket om att man ska bli fast på deras forum som att man ska få det fint hemma...

    Jag kommer nog utvidga "skina sinken" till att "hålla köksbänk + ho undanplockad och avtorkad". Hur många dagar ska man bara göra det innan man kan lägga till andra saker tycker ni?

    Hotspots jag borde ta tag i (men ska inte ta allt på en och samma gång )
    - Köksbordet som dubbelarbetar som avställningsyta alltför ofta
    - Soffbordet, som jag inte förstår varför det samlas så mycket grejer där...
    - Garderoben i hallen som är mer kaos än vad det borde vara, eftersom vi är två personer på tre garderober...
    - Garderoben i sovrummet (som jag faktiskt redan tänkt ta hand om i helgen).

    På det stora hela behöver jag nog städa i garderober och köksskåp för att faktiskt ha plats för de saker som idag står framme på köksbord, soffbord och skrivbord... Det kanske får bli första steget...

  • Tallkotte12

    Har kommit på en sak jag inte gillar med flylady-sidan: Den bygger allt på att det är 1 person som gör allt hemma... får ni med eventuella partners i det här och hur har ni gjort i så fall?

  • Tallkotte12

    Woho! Jag tog tag i diskbänken igår! Så nu är beläggningarna borta i diskhon (tack bikarbonat!) och allt som stått och drällt på bänkarna är borta!

    Jag och maken gjorde en överrenskommelse igår, att varje kväll ska köksbänkarna vara fina och vi ska göra en grej var i lägenheten (tex. röja på soffbordet, göra rent handfatet eller göra rent spisfläkten) och på så sätt hoppas jag att vi får in lite nya rutiner... Jag är hemskt dålig på den dagliga städningen och hoppas att vi kan bli bättre tillsammans nu!

  • Tallkotte12

    hos oss är det nog maken som ser smutsen mer än vad jag gör, men jag stör mig på alla grejer som ligger framme... När vi panikstädar börjar han gå runt med dammtrasan medan jag fokuserar på att röja undan saker som ligger på "fel" plats... :)

    Jag fick ju med min man på det här igår, eller ja, jag har inte nämnt ordet flylady och inte visat honom det som den amerikanska sidan anser att man ska göra. Men han är numera fullt på med att se till att hålla köket rent (vilket han velat redan innan, men vi har inte tagit itu med det) varje dag, samt att vi ska göra varsin annan grej per dag.

    Idag lagade vi ingen mat hemma på kvällen = ingen disk, eller smutsiga köksbänkar, så istället har jag torkat av kaklet och köksfläkten, startat en diskmaskin med fläktfiltren och fått bort nästan alla bruna avlagringar i diskhon... Maken tog itu med badkaret istället!

    Snart borde jag nog flytta fokus från köket så att fler rum i lägenheten ser ok ut också... Vi ska ha hit några på middag på lördag och hoppas att det inte behöver bli så mycket panikstädning innan dess!

  • Tallkotte12

    Alltså, det här med att lägga fram kläder till morgondagen. Vart lägger ni dom? Jag har inga ytor att lägga saker på i sovrummet. Det är ju därför alla använda kläder hamnar i en stor hög nedanför sängen... Men visst, jag kan ju alltid lägga de nya kläderna på den klädhögen, men det känns lite fel!

  • Tallkotte12
    IceCloud skrev 2012-01-05 07:59:31 följande:
    Ja har funderat på det här med decluttra. Det är väl inget man egentligen måste göra. Känns som jag skulle slänga allt jag äger om jag skulle kasta bort 27 saker, ge bort 27 saker osv...(osäker på antalet...)
    Vi har liksom inte så mycket plotter...
    Det som gör det lite stökigt här är att de samlas muggar o tallrikar som ingen orkar ta bort o gammal reklam osv Och att saker som används hamnar på fel ställe hela tiden.. Bättre förvaring skulle nog vara lösningen där.
    Det är väl i så fall vinden som skulle behöva rensas men den är så jäkla kall nu så dit vill jag inte gå frivilligt! hahaa
    Jag har heller inte tänkt slänga eller ge bort halva mitt liv... Dock ska jag attackera min garderob i helgen har jag tänkt. I dagsläget ligger det mest kläder jag aldrig använder i hela garderoben och de jag faktiskt har varje dag ligger på en bänk i tvättstugan... Så det blir ett ordentligt röj i garderoben vilket jag bestämt redan innan jag hittade den här tråden, och faktum är att jag redan då tänkt dela upp kläderna i Slänga, Spara i källaren, Lägga tillbaka och Skänka...

    Men till vardags kommer jag nog inte ägna mig åt en massa declutting... Då kommer jag inte ha ett hem kvar till slut!
  • Tallkotte12

    Maken min verkar också gilla en ren och fin köksbänk! I vanliga fall brukar använda tekulor hamna på köksbänken i väntan på att man tömmer dom (smart va? ) men idag så hade han lagt den på en liten tallrik istället! hehe, ett steg i rätt riktning! Funderar på om jag ska ta tag i köksbordet, soffbordet, skrivbordet, hallen eller min garderob nu... *suck* Har nog lite för många hotspots här hemma!

  • Tallkotte12

    Köksbänkarna är fortfarande fina här hemma och idag har jag tagit hand om halva gwrderoben och rensat, har bara backarna kvar till imorrn, så snart fpr nog kläderna jag faktiskt använder plats i garderoben de med...

  • Tallkotte12
    Pallas skrev 2012-01-06 17:59:53 följande:
    Här är en som tagit sink-shinandet på allvar med kromputs!

     
    Ah, shit! Nu måste du berätta hur du gjort!! Håller det borta vattenfläckar och sånt mer när man putsat med? Har ganska mycket kalk i vattnet och hoarna blir matta direkt när vattnet torkat (torkar inte ur dom jämnt..).
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!