Inlägg från: Silversvans |Visa alla inlägg
  • Silversvans

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Har haft några sämre städdagar nu, men har i alla fall skött diskbänk och bäddat sängen. Känns ok, men det gäller nu att det inte förfaller för mycket under helgen utan att jag hittar motivationen igen! Det började med att vi var med sonen till sjukhuset för allergiprovokation. Det hela tog 5 timmar + 2 timmar restid och vi hade ju även med oss lillebror. Underhålla 2 barn 5 timmar i ett väntrum var inte det enklaste men gick ändå över förväntan så det var väl där tröttheten så att säga dök upp.

  • Silversvans

    Sådär, hade en veckas downperiod då jag i princip bara lagt på mig vikt, struntat i alla självkänslaövningar och bara shinat sink, tagit några få hotspots samt bäddat säng.... Men så idag bestämde jag mig - jag mår ju så himla bra av att ha min lilla treenighet och därför har jag idag satt igång. Dieten for åt helvete då vi åt fryspizza, men resten går bra! Imorgon ska vi köpa hem frukt och kyckling så är vi på rätt väg igen både jag och maken!

    Jag har tittat mig om i huset och faktiskt ser det ut som det gjorde då jag "gav upp" - babystepsen är alltså fungerande även i mina downperioder vilket är bra att tänka på och komma ihåg!

    men nu är det faktiskt alldeles för sent för mig att sitta och skriva. I vilket fall har jag förbetett barnens och mina kläder inför imorgon, sinken skiner, en tvätt är på torkning och diskmaskinen plockad och kan åter fyllas imorgon. Mina tidigare hotspots har inte blivit hotspots på nytt och badrummet ser även det helt okej ut.

    God natt!

  • Silversvans

    Nu var det tusen år sedan jag var in i denna tråd ens, men det hela förflyter bra till största delen. Visst har jag små dippar ibland, men hela familjen mår så mycket bättre av att vi har städat och det är mer rutiner. De säger till och med på förskolan att allt har fungerat bättre med sonen sedan jag satt igång med flylady (jag har ju inte sagt något om just detta men tidpunkten sammanfaller).

    Sedan har jag faktiskt inte tagit tag i källaren än, men det är  faktiskt mest för att jag inte gjort någon plan för den. 

    Nåväl, båda pojkarna fyllde år inom en och samma vecka. Det har alltså varit kalas typ varje dag med massor av skräp (efter presenter), disk i drivor osv ni vet hur det blir... Dock har jag varit ordentlig och direkt tagit tag i det så det har gått helt klart över förväntan! Nu håller jag förvisso på med en liten ommöblering i sov- och vardagsrum men det ska nog bli färdigt idag och med det är ordningen återställd.

    Jag har hittills prenumererat på mailen (hur många som helst ju) men idag sa jag faktiskt upp just mailutskicken för de blir faktiskt för många känner jag. Dessutom att höra dessa rubba-scrubbahyllningar så ofta retar mest upp mig så detta blir nog bra.

    Så har jag faktiskt börjat sälja lite prylar (betoning på lite) och här om dagen sålde jag lite gamla spel till en av min mans kompisar. Lite mindre "bråte" för oss och 1000:- ner i plånboken, perfekt! Sedan har jag lagt upp lite lite på Tradera men det känns sällan som jag har tid att plita ihop annonser, inte med vettiga beskrivningar i vilket fall. 

  • Silversvans

    Vet ni vad nackdelen med fly är? Jo att jag blir helt nipprig när det är stökigt så idag när alla andra gått från arbetsplatsen på lunch tog jag och svabbade toalettgolv och toasitsar och nej jag jobbar inte som städpersonal...

  • Silversvans

    Jag försöker fortfarande att köra FLY, gillar det ju hur mycket som helst. Det har dock varit så mycket nu en tid att jag liksom mest orkat ligga på soffan och sova bort min lediga tid. Nu i helgen gjorde vi dock ett ryck både jag och min man så nu har vi rätt fint och då är det ju perfekt läge att fortsätta att hålla det fint samt göra hotspots för att helt enkelt göra allt super.

    Vi fick i veckan veta att vår son har autism, detta efter utredning. Först bröt jag ihop en stund, men nu plöjer jag all litteratur jag kommer över och vill verkligen fixa och göra bra för honom och oss som familj. FLY är ju helt underbart även i detta avseende då rutinerna är a och o för honom och oss. I en av böckerna har jag läst om att göra en "egen-plats-grotta" och en sådan ska vi försöka att inreda till sonen i källaren där vi nu har som ett litet förråd. Rummet ska vara litet och gärna mörkt. Sedan ska man göra som en grotta, mysigt och ganska trångt. Filtar, kuddar, tjocka mattor, mjukisdjur och lite pyssel han är intresserad av. Därför kommer jag nu att köra hotspot 15 minuter i det rummet nu den kommande veckan. Bara så vi får ordna med det, jag tror att det är viktigt.

    Annars är en av mina svagheter tvätten. Nu efter utredningen har jag verkligen hamnat efter men jag har kört en hel del maskiner nu i helgen samt laddat en jag ska hänga imorgon bitti. Så laddar jag en ny och hänger när jag kommer hem. Min svaghet är dock störst då det kommer till att vika ihop och lägga undan tvätten.

    Ett annat stort projekt är att vi mycket för sonens men även för vår egna del behöver minska på antalet prylar. Även här är ju fly med spara, slänga, skänka perfekt. Vi ska verkligen försöka att ta tag i den biten.

    Nej, denna utredning samt resultatet tog väldigt mycket kraft. Vidare är ju livet med en autistisk 5-åring och en "normal" tvååring ganska stressigt som det är så all hjälp som finns är ju välkommen.  

  • Silversvans

    I övrigt kan jag berätta att jag i somras översatte en hel del fly-. Det skulle läggas på kommunens intranät under en må bra-sektion så jag skrev med ännu har det inte blivit aktuellt. Jag kan vid tillfälle (om jag hittar det) lägga upp översättningen någonstans om det är intressant. 

  • Silversvans
    stadiljus skrev 2013-02-25 15:05:00 följande:
    Silversvans! Såg precis den här boken som länk på Facebook och tänkte på er. Hoppas att ni hittar bra lösningar för er pojke. Låter jättebra med mysrummet tycker jag!

     


    Tack för tipset! Sonen äter redan mjölkfritt pga allergi så det är någonting att titta på!
    060810 skrev 2013-02-25 18:00:57 följande:
    Silversvans:
    Jag har med en son med autism. Han blir 5 i mars och sen har jag även 2 barn till födda 06 och 10 ;)

    Vi får kämpa på i vår vardag. Inte lätt alltid att ha det fint hemma med ett barn med autism som tar all ens tid.

    Igår var jag duktig och shinade sinken i a f :) + imorse städade jag på köksgolvet och dammsög. ;)
    Ska fortsätta med hallen som behöver städas och hoppas att det blir fint där i 5 min i a f. ;) 
    Just det där med tidsåtgången, ja vad ska man säga. Ständig jour på något sätt. Men jag brukar köra FLY på kvällarna när barnen sover, ja inte dammsugning men resten och det fungerar rätt bra. Annars är båda barnen duktiga på att hjälpa till, men det blir som det blir, ofta känns det enklare att bara skjuta upp städandet.

     
  • Silversvans

    Här rullar det på som det ska! Har kört dubbla maskiner tvätt nu ett tag så snart är jag åter i fas med tvätten, tvättberget kan snart se sig besegrat! Försöker att verkligen hålla fint nu, för allas skull, men särskilt för stora killen. Har också bliit hårdare på att barnen städar sitt lekrum innan kvällsmaten, jag tänker att det är värdefullt att få in rutinen tidigt. Viktigt här för att få saker att fungera är att helt enkelt inte skjuta upp saker och ting för då blir det bara sju resor värre nästa dag. Sedan att lägga fram barnens kläder redan på kvällen, slippa irra runt stressigt på morgonen och leta strumpor. Vidare värdefullt att alltid ha diskmaskinen så att den är redo att fyllas, aldrig stå med ren disk så man inte kan ställa in lortig disk. Samma sak med sopåkare, att alltid se till att de inte sitte kvar fulla utan att man kan slänga det som ska slängas direkt. Det är mycket som är tungt just nu, men att ha fint hemma hjälper till väldigt mycket.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!