Inlägg från: Nano07 |Visa alla inlägg
  • Nano07

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Hej!

    Jag vill också vara med. Börja för typ nåt år sen men sen rann det ut i sanden.... Tänker starta om fast väldigt lugn just nu eftersom jag är gravid (i mån 5) och med ganska rejäl foglossning.... Men sen så! ;)

    Började faktiskt igår iaf med att fixa hela köksbänken (och den är fortfarande ren!)

  • Nano07
    angio101 skrev 2012-07-06 08:53:51 följande:
    Välkommen nano07!

    Fortsätt med små, små steg, sätt en timer och lyssna på din kropp. Glöm inte bort att vila mellan varven. Det är mina bästa tips för att FLYga med foglossning.

    Glömde bort att göra rent i köket igår kväll, slocknade på soffan. KOm ut i morse och vaskarna och köksbänken sken. Det börjar så smått påverka maken också Solig
    Tack :)

    Kör på att hålla köket städat hela tiden nu och sen plocka plocka och plocka för det går att göra i lugn takt (och behövs för att den nya lilla ska få plats ;)) Idag går det dock inte, kan knapt sitta utan att det gör ont i höften. Sen ska jag lämna dottern på dagis och ta mig till vårdcentralen för att kolla UVI. Om det är negativt så ska jag gå till jobbet sen... känner att jag vill spara höften då. Men köket är fortfarande fint!!
  • Nano07

    Nu har jag nästan hållt köket över en vecka ;) Missade igår men tog det direkt innan frukost så det får vara ok. Väldigt väldigt VÄLDIGTskönt att alltid komma ner till ett rent köksbord och köksbänk samt rent i diskmaskin

    Nu ska jag försöka fortsätta rensa. Har röjt ut massor med leksaker ur dotterns rum men tyvärr står det i hallen/vardagsrummet precis utanför..... ska försöka få tag i det och slänga upp en del på vinden så får det stå där tills nästa blir stor nog. Fast nästa problem är att vinden är full med skräp den med och jag kan inte bära ner något nu när jag är gravid *pust* Ska ragga lite bärhjälp från syskon tror jag :)

  • Nano07

    Fick ett ryck gjort i dottern rum igår. Maken satte upp ny sänglampa och två förvaringsgrejor på väggen åt henne och jag började rensa bland alla urväxta leksaker och skräp som stått utrensade utanför hennes rum. Inte klart men mycket bättre iaf, skönt :)

  • Nano07
    Pallas skrev 2012-07-16 15:30:25 följande:
    Decluttrat garaget och garageuppfarten genom att hiva in allt skräp i hästtransporten och ta en vända till tippen. Nu kan man gå där igen och vår uppfart ser inte ut som en soptipp. Jag hade redan kört själva röjningen och sopsorteringen, så det var bara vid själva ivägforslandet det blivit stopp. Så otroooooligt skönt att vara av med!

    På söndag får vi preliminärt en inneboende och gästrummet ska göras i ordning till honom. Vi ska skifta sängar med barnens rum, tror det blir en mycket bättre lösning. Ska också ordna ett skrivbord och klädförvaring i gästrummet där inneboenden ska bo.

    I övrigt är det badrumsrengöring jag fastnar på, samt att det går lite trögt med declutter-köret i huset, men jag har ju som sagt inte bråttom. Vi har det iaf mycket finare generellt efter mina ansträngningar tack vara denna tråd. Tack för alla pepp!

     
    Det finns nästan inget bättre än att köra ett stoooort lass till soptippen (återvinningsstationen).

    Här är nästa projekt när vi båda blir semseterlediga länge (karln tar semster+föräldraledig, jag är helt enkelt höggravid och kan glömma att jag hittar nåt vik då ;)) att gå igenom alla låder på vinden och möblera om vardagsrummet.- inkl. köpa nya möbler! *längtar*
  • Nano07

    Jag jobbar en vecka till. Sen har jag "semester" fram till förlossningen (beräknad 10 okt) så jag drar nog igång måndag om drygt en vecka.

    Fast måste säga att kök badrumm och hall redan är gjorde efter det måttet *nöjd*

  • Nano07

    Har en helg när jag inte kan röra mig alls. Sitter/ligger så mycket jag kan för att fixa att gå ner till tvättstuga och tvätta  (har tvättdag). (Och nej, karln kan inte heller göra det för han har ryggskott!)

    Tänker gå igenom "os-marat" när jag får semester, fast jag får nog skita i det där med 5-min eftersom jag rör mig som en snigel pga foglossningen :D

  • Nano07

    Nu har min "semester" börjar (har fixat in vikarie för mig på jobbet då jag inte klarar av att jobba de sista 3 dagarna).

    Semestern startades med att jag och karl rensade sovrummet. vi han inte klart men hittils har vi slängt 2 fulla svarta sopsäckar och då har har vi kvar hela utrummet uppepå sängen (har en 180 säng med tak som vi slängt upp MYCKET saker på...) Det ska göras klart idag och sen väntar vardagsrummet!

  • Nano07
    Fantasia78 skrev 2012-08-11 17:34:58 följande:
    Är igång och rensar här hemma, trots fint väder ute. Alldeles för mycket saker som gör det svårstädat...

    Sorterar det som ska till förrådet i flyttkartonger, rensar bort sådant som kan slängas, återvinnas, kastas eller ges bort /säljas.

    Känns som om jag behöver 1 vecka till, på heltid, bara till detta rum.... Behöver uppmuntran...
      
    Men då är du ju igång! Vi har börjar i sovrummet men stannat av. Imorgon kommer min syster över (16 år) som vart borta 2 veckor och hjälper mig att fortsätta. Behöver lite sällskap och bärhjälp pga graviditeten.... Kommer INGENSTANS själv, kan för f*n inte ens diska utat att få ont i magen :(

    Skriv en lista på alla du har gjort och bocka av och sen skriva du ner det som finns kvar i små små steg (typ lägga böcker i bokyllan, tömma papperskorgen osv) Får alltid mig att sätta fart, känns som att jag får en massa gjort då för det blir så många avbockade saker på listan :D
  • Nano07
    Fantasia78 skrev 2012-08-11 23:00:06 följande:
    Ja, jag tror jag ska göra en lista. Fast lustigt nog har jag hittat många gamla listor nu när jag rensat; har kastat alla gamla och börjar på ny kula nu. Hittade tio år gamla papper... Ni kan ju föreställa er...
    Hua, jag gör en lista för varje gång jag börjar städa och rensa och sen kastar jag den. Den är ju bara till för stunden så dom vill jag inte ens ha kvar.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!