Inlägg från: MajaVira |Visa alla inlägg
  • MajaVira

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Tres26 skrev 2012-01-06 11:36:49 följande:
     

    Tips förresten! Jag blöter ner äggkartongerna innan jag slänger dom, blir bara en liten boll av dom då istället för att hela kartongen ska mölas ner i soppåsen.  
    Då är det väl bättre att sopsortera och sedan lämna det i behållaren för pappersförpackningar?
  • MajaVira

    Jag förstår inte riktigt vad meningen är med att tvätta varje dag? Visst, har man begränsat torkutrymme kan det vara bra, men jag tycker att det är mest effektivt att köra flera maskiner i sträck under helgen - då behöver jag inte plocka undan tvätt varje dag . (För övrigt står det "Check your laundry" på flylady.net, vet inte riktigt vad det innebär men gissar att det är mer "tvätta vid behov"....).

  • MajaVira
    Ms H skrev 2012-08-28 17:06:11 följande:
    Mitt ex sa att allt borde kunna tvättas med högtrycktstvätt
    En fd kollega till mig rengjorde sina köksluckor med högtryckstvätt (hängde loss dem och ställde dem mot husväggen). Efter andra gången klagade hon över att färgen flagade...
  • MajaVira
    Linn77 skrev 2013-03-11 21:12:16 följande:
    Nu är disken fixad och sinken shinad så den glänser.

    Eftersom denna veckas zonstädning håller hus i badrum och tvättstuga, och jag bara har ett badrum så har jag passat på att storstädat det idag. I badrummet finns ett badkar som är original från 1950-talet.
    Det är härligt att bada i för det är så långt och djupt att man har vatten ända upp till hakspetsen.

    MEN här kommer problemet!

    Ni kan ju tänka er att emaljen eller vad man nu har använt som yta på badkaret är helt slut efter typ över 60 års badande. Alltså är det stört omöjligt att få badkaret att se rent ut. Är det någon som har nåt tips?

    Dvs även om badkaret är rent så är det ingen glans alls kvar i det utan det ser smutstråkigt ut som bara den. Det är till och med så illa att en dotter som var över för ett tag sedan kom ut ur badrummet och frågade mig om det inte var dags att göra rent mitt badkar för att det var så himla smutsigt :(

     
    Det går att remaljera gamla badkar för att få en bättre yta.
  • MajaVira
    81missan skrev 2015-06-22 18:18:03 följande:
    Jag kanske ska haka på då. Ska göra ett försök att shina sinken (trots middagsgäster) och sedan även göra SoS. Annars är mitt största problem alla mina kläder som jag aldrig hinner "använda färdigt" innan jag plockar fram fler, något som resulterar i enorma klädhögar med lätt använda kläder. Nu under min semestervecka ska jag försöka minska högarna något. Jag tar gärna emot tips..
    Ett alternativ är att avsätta en garderob (eller del av garderob) till använda kläder som inte behöver tvättas än. Då slipper man blanda dem med rena kläder.

    En kompis har en sån här klädställning i sovrummet, men det kräver ju en del plats:

    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40177233/
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!