Inlägg från: gröna |Visa alla inlägg
  • gröna

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Ms H skrev 2017-04-28 19:30:22 följande:

    Nån som vill städpeppa med mig i helgen?


    vad behöver du göra då?

    Jag ska lägga i en tvätt nu, sen förbereda mat och äta frukost.

    Räknas trädgårdsarbete? Man kan ju behöva röja upp och städa utomhus också.

    Och jag har pappershögar att ta hand om... sortera och planera
  • gröna
    Fantasia78 skrev 2017-05-01 11:15:37 följande:
    Du skulle kunna prova att använda ättikslösning att torka med. Det ska ju vara antistatiskt... Borde fungera, men har inte själv testat. Kan prova lite senare idag i badrummet hemma. :)

    Åtminstone använder man 1 dl ättikslösning i sköljfacket på tvättmaskinen eller i sista sköljvattnet vid handtvätt för att få tvätten mjuk och antistatisk. Som ett mer miljövänligt alternativ än att köpa kemikalier i form av kommersiella sköljmedel.
    recept på ättikslösningen?
  • gröna

    ipod laddad dammsugaren fram...lär ta en stund att gå igenom alla golv och ytor...

    hur gör ni andra, dammtorkar ni på hyllor saker som står?

    jag brukar ta med dammsugarmunstycket men det kanske inte blir lika bra?

    torkar ni isåfall med vått och medel? Torrdammtrasa borde väl ge samma resultat som dammsugarmunstycket

  • gröna
    vallakra skrev 2017-05-01 18:14:13 följande:
    Vi har väldigt lite saker framme så det går snabbt att damma. Det är faktiskt mitt allra bästa städtips: ha så tomma ytor som möjligt, det går att ha det ombonat och mysigt utan en massa smått krafs som samlar damm. 
    ja det har jag också lärt mig, lättstädat med lite framme.... men hur dammar du då? vått eller torrt?
  • gröna

    Usch nu har jag latat mig hela dagen. Vet inte var jag ska börja. Får bli musik i örona och inte tänka så mycket, nu kör jag bara.

  • gröna
    Voxen1 skrev 2017-10-05 21:30:52 följande:
    Jag har gått igenom köksskåpen, men har 2 hyllplan i två skåp som är som ett bombnedslag, så jag hakar på dig. Berätta gärna om hur det går för dig. Jag behöver mycket motivation för I skåpen är saker som inte har någon bra plats (massa småkrafs) eller som jag inte vet om jag ska slänga eller spara (borde förmodligen slänga). Varje gång jag försöker börja blir jag helt matt och stänger skåpen igen!
    Ge exempel på vad du har i de där skåpen.
  • gröna
    Voxen1 skrev 2017-10-05 23:22:59 följande:
    Ja det är fröer, vitaminer, Alvedon, småsaker till leksaker, leksaker som ska lagas, party favors, ficklampor, batterier, servetter, nycklar, tändare till ljus, barnens plånböcker, screen protector till telefonen, små pockemon figurer som jag hade glömt bort, hänglås, ljus, några sladdar, samt några burkar med småsaker som jag inte kommer ihåg vad det är.

    Behöver sortera upp, slänga, samt hitta ett nytt hem till saker som ska sparas. Främst leksaker och smått, sladdar etc. Hör inte hemma i dessa skåp.
    Ja det låter lite som en hörna i mitt kök. Fröer har jag ingen aning om vart jag ska ha annars... Ute bland de andra trädgårdsgrejerna i skjulet så dör de väl i kylan eller? Mediciner, vitaminer, ficklampor, batterier mm. har jag också där.... har ingen annan lösning än att ha allt sånt där... sånt som ska lagas har jag lite överallt... servetter har jag i en annan låda i köket där jag även har engångstallrikar och engångsbestick... ljus har jag i ett skåp i vardagsrummet... sladdar och små elprylar i en låda i sovrummet, den möbeln skulle också behöva rensas ur för övrigt... svårt att veta var man ska göra av allt
  • gröna
    Voxen1 skrev 2017-10-06 02:30:06 följande:
    Ja, visst är det svårt att bli av med dessa ställen. Mediciner har vi på ett annat ställe men de för typ förkylningar är i köksskåpet plus vitaminer. Jag har testat att lägga tillbaka medicinerna där vi har resten, men de flyttar alltid tillbaka. Så de får vara kvar där. Ska Skaffa en låda så det ser bättre ut i skåpet.

    Ficklampor tänkte jag lägga ut i garaget, men ett par är ju bra att ha inne om det blir strömavbrott. En kanske kan vara kvar i köket och någon på övervåningen, resten i garaget.

    Fröerna vet jag inte alls vart jag ska göra av. Kanske kan de få bo i skåpet med några krukor och vaser.

    Leksakerna behöver jag rensa bland. Laga det som går att laga, kasta samt bära resten till barnens rum.

    Nä jag får nog tömma båda skåpen och sortera upp prylarna. Ibland är det så svårt att hitta bra platser till saker, vilket gör att de hamnar i skåpen igen. Skulle vara nöjd om sakerna kunde sorteras och förvaras lite snyggare/mer praktiskt och att de bara tog upp två hyllor i ett av skåpen. Det får bli mitt projekt till helgen tillsammans med papperssorteringen.
    Papper är nog det värsta för mig. Verkar jag aldrig komma ikapp med helt. Och är nog det jobb jag drar mig för mest, papper, ta hand om post, ev. svara på någonting... och att jag vet att det tar mer energi för mig att gå och dra ut på det och sedan göra det, än att bara göra det, verkar inte hjälpa... har i alla fall provat nu att skaffa stående mappar istället för pärmar, min tanke var att kanske är det lättare att bara sticka ner papperen än att slå hål, ta fram rätt pärm, öppna den och sätta in papperet... och större chans att jag då blir av med papperen. Får se hur det går, ska försöka ta tag i det idag.

    Tvätta behöver jag också göra.

    Och dammsuga, det behöver jag egentligen varje dag då jag har djur, men igår blev det inte av. Går rätt så snabbt att dra över golven och det är annars en rutin jag kommit in i bra och som jag inte drar mig för.

    Får se hur det går, nu har jag skrivit upp det här så känns lite mer som ett måste då :)
  • gröna
    vallakra skrev 2017-10-06 08:43:56 följande:

     I vardagsrummet har vi en tv-bänk bestående av en lång rad köksskåp (något av det bästa vi gjort).


    Menar du underskåpen då? Fullhöjd? Som ni har skruvat ihop?
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!