Inlägg från: maijo |Visa alla inlägg
  • maijo

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Tror att den här tråden skulle kunna vara något för mig, och hoppas det går bra att hänga på Glad.

    Vi bor ganska trångt, och har samtidigt för mycket saker. Blir aldrig tid att verkligen rensa ut, och tycker därför att det där med babysteps låter väldigt bra. Tänkte börja med hallen och göra minst ett av nedanstående / per vecka den kommande månaden:

    - Plocka undan sommarkläder
    - Gå igenom skåpet där vi har skor
    - Rensa hatthyllan
    - Hitta en bättre plats för barnens regnkläder

    (Ja, babysteps var ordet)

    Varje dag dessutom:
    2 minuter på en hotspot
    Få med barnen på att plocka iordning (en del av) sina grejer 

  • maijo

    Kul att höra att ni har erfarenhet av att det fungerar! Lycka till med era fortsatta projekt.

  • maijo

    Tack! Ja rensa är ju det jag behöver göra. Har gjort tre av sakerna på listan, så jag gör en ny lista, där jag börjar med att lägga till rensning av papper.

    - Gå igenom skåpet där vi har skor
    - sortera pappershög med jobbpapper
    - sortera pappersställ
    sortera mapp med papper som står i bokhyllan

    Varje dag dessutom:
    2 minuter på en hotspot
    Få med barnen på att plocka iordning (en del av) sina grejer 

  • maijo

    Hej igen!

    Har fått gjort de där sakerna i hallen som jag skrev om. Sedan haft en vecka med jättemycket på jobbet så hot spotten har ännu mer grejer än förut. skulle egentligen behöva börja med att rensa i garaget och förrådet, så att jag kan få plats med att ställa undan en del från lägenheten som jag vill spara. Kräver dock en del sammanhängande tid. Så veckans projekt får iså länge bli bli:

    - Börja kolla på det som står ytterst i förrådet
    - Försöka rensa lite i sovrummet.

    och börja på nytt md 2 minuter rensa hot spot dagligen +
    försöka få med barnen kort stund varje dag

  • maijo

    Tack för pepp! Och upplyftande att höra att ni lyckats lyckats rensa undan en del!  Idag har jag nästan tömt vår värsta hot spot. Problemet har varit att där har funnits ett antal saker oms inte riktigt har någon plats. Några som blivit liggande, några som ibland är hemma, ibland på t ex jobbet. Tror att det blir lättare att låta bli att lägga saker där om det inte redan är stökigt. En hylla i taget låter klokt. Men för mig får det nog åtminstone för vissa hyllor bli betydligt mindre delar, som en lite låda i taget...

  • maijo

    Inser att sovrummet och förråd / garage får vänta åtminstone till helgen. Hinner inte. Däremot ska jag fram till dess försöka att alltid lägga det jag håller i handen på rätt plats, och inte på någon "mellanstation", och att plocka med mig det som ev hamnat fel när jag lämnat ett rum. Ha det bra, alla!

  • maijo

    Beundrar er som gör en långsiktig plan och håller er till den! Här går det inte mycket framåt, men har lyckats hålla undan någorlunda från vår värsta hotspot. Imorgon ska jag plocka undan och göra den vanliga dammsugningen, men ska försöka åtminstone börja lite på att sortera ut för små barnkläder.

  • maijo
    sholof skrev 2018-10-30 10:19:26 följande:

    Så skoj att denna tråden lever igen. 
    Var oxå med här för några år sen, och var väldigt aktiv både här och i rensandet. 
    Men sen kom livet emellan och de sista åren har vi mest hankat oss fram. 

    Nu känns det som att det börjar bli dags igen för att ta tag i rensandet och knäcka den där städkoden :)


    Välkommen tillbaka och lycka till med att komma igång igen!

    Jag tar verkligen myrsteg, men har gjort det jag skrev att jag skulle göra. Blev bara en liten del av en låda, men ska försöka göra åtminstone något varje dag den här veckan.


  • maijo
    nytt eller gammalt skrev 2018-11-01 21:05:53 följande:

    Jag har varit frånvarande länge härifrån men på sistone har jag mer och mer känt hur oredan hemma hänger över mig som en blöt filt. Har peppat mig själv med att läsa olika minimalistbloggar och sånt och har försiktigt börjat rensa bland kläder... Nu har min pappa varit på besök och hjälpt mig rensa endel i källaren och uteförrådet. Det blev en full släpkärra till återvinningen och några kartonger till välgörenhet! Hurra!!!

    Jag tror att när nu jag börjar se ljuset i tunneln med all rensning så kommer städningen gå lättare (eller, jag hoppas det i varje fall). För mitt problem med städningen är främst att det jämt ligger saker på fel ställen. Jag tänkte först på att köpa mer förvaring osv men efter stt ha läst rätt mycket på nätet bestämde jag mig för att rensa innan jag försöker organisera. Annars kommer jag troligen organisera och spara sånt som jag egentligen borde göra mig av med.

    Varje gång jag rensat ut och kört till återvinning eller second hand känner jag en så positiv energi! Älskar det!

    Det är också så inspirerande att läsa om alla andra som rensar och städar tycker jag. För mig som fäster mig vid nästan varenda grej är detta en lång process...


    Härligt att höra om ljuset i tunneln! Jag organiserar mest om... Men har slängt ett par kassar med papper i alla fall den senaste veckan. Ska fortsätta med hotspots, och sedan se om jag hinner rensa åtminstone något under veckan som kommer.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!