Forum Övrigt - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

  Fre 29 sep 2017 22:14 Läst 1182029 gånger Totalt 10031 svar
  Visar endast inlägg av nytt eller gammalt - Visa alla inlägg
 • Fre 29 sep 2017 22:14 #9505

  Ah jag behöver vara med här! Men har så svårt att få tiden att räcka till...nuläget är att alla ytor som inte används har blivit förvaring åt papper, gamla reflexer, säkerhetsnålar, kvitton, saker som nog ska gå att laga, böcker som är lånade och ska lämnas tillbaka...listan går att göra hur lång som helst.

  Varför varför har jag så mycket saker som inte har någon riktigt bra plats? Jag är verkligen dålig på att organisera hemma. Blä...

  Men en bra sak- har packat ihop kläder och annat till en loppis imorgon. Alltid något.

 • Mån 2 okt 2017 13:40 #9510

  Loppisen gick bra, bara två saker med hem igen. Skänkte bort endel som inte blev sålt till välgörenhet också! Men jag skulle nog kunna ha loppis i hela källaren hemma...funderar över att hyra en plats på ett sånt där Loppisställe där de har personal så man bara ställer dit sina saker och håller koll på sin plats.

  Jag har så mycket saker....det är mitt stora problem... 

 • Tor 1 nov 2018 21:05 #9840

  Jag har varit frånvarande länge härifrån men på sistone har jag mer och mer känt hur oredan hemma hänger över mig som en blöt filt. Har peppat mig själv med att läsa olika minimalistbloggar och sånt och har försiktigt börjat rensa bland kläder... Nu har min pappa varit på besök och hjälpt mig rensa endel i källaren och uteförrådet. Det blev en full släpkärra till återvinningen och några kartonger till välgörenhet! Hurra!!!

  Jag tror att när nu jag börjar se ljuset i tunneln med all rensning så kommer städningen gå lättare (eller, jag hoppas det i varje fall). För mitt problem med städningen är främst att det jämt ligger saker på fel ställen. Jag tänkte först på att köpa mer förvaring osv men efter stt ha läst rätt mycket på nätet bestämde jag mig för att rensa innan jag försöker organisera. Annars kommer jag troligen organisera och spara sånt som jag egentligen borde göra mig av med.

  Varje gång jag rensat ut och kört till återvinning eller second hand känner jag en så positiv energi! Älskar det!

  Det är också så inspirerande att läsa om alla andra som rensar och städar tycker jag. För mig som fäster mig vid nästan varenda grej är detta en lång process...

 • Lör 10 nov 2018 16:41 #9867

  [quote=79203695][quote-nick]Ms H skrev 2018-11-10 12:10:59 följande:[/quote-nick]Tänk i ännu mindre steg, der brukar göra det enklare att komma igång. När du läst det här, gå direkt in i sovrummet och plocka på dig 7 saker som ska lämna rummet och så går du ut igen. Ta sakerna till sina rätta platser (några kanske tom ska slängas) och när det är klart, känn dig NÖJD över att vara ett steg på väg![/

  Jaa det här är bra! Idag samlar jag ihop saker som ska tillbaka till farmor och farfar innan vi ska dit, det kommer kännas bra. Jag har alltid så mycket saker som ska någonannanstans av oklara anledningar.

 • Tor 13 dec 2018 17:14 #9900

  Har haft influensa och helt kommit av mig i städschemat som jag har inför jul. Men idag när jag för första dagen kände lite energi igen så rensade jag mitt gamla skrivbord på papper från 2014 och annat (återvinningens öppettider 2014, någon intresserad? bankens julerbjudande 2014, kan man utnyttja det denna julen?Cool vad hände 2014 eftersom det hade blivit inslängt så mycket från just det året...)...konstiga give-aways från banken och olika saker som jag inte visste att jag hade. 

  När det gäller julstädningen får jag nu dra ner på ambitionen och tänka på vad som syns mest för besökare helt enkelt!

 • Fre 1 mar 2019 22:17 #9951

  Jag funderar jättemycket på Capsule wardrobe och har tittat en hel del på youtube om det. Men känner att det är en hög tröskel dit för mig. Funderar över om man kan testa det bara för arbetet t ex. Jag tror det är en på mitt jobb som har nåt liknande, för hon har samma gamla kläder på sig varenda dag nu plötsligt. Det är några tröjor som återkommer ständigt och hon har samma kavaj hela tiden. Så var det inte förut...

  Jag funderar över att försöka rensa ut lite kläder igen men jag skulle vilja försöka sälja endel. Det är ganska dyra kläder som är använda ett fåtal gånger bara. Jag har provat olika sätt men det verkar jättesvårt. Har provat Tradera, klädbytardag, loppis. Hittar ingen grupp på FB som det verkar vara fart i. Är det så att det bara går att sälja kända märken eller 10-kr plagg...det som jag rensat ut tidigare skänkte jag bort efter att ha provat att sälja.

 • Fre 1 mar 2019 22:40 #9954

  [quote=79478146][quote-nick]Aniiee skrev 2019-03-01 22:34:32 följande:[/quote-nick]Sååååå skönt med en kapselgarderob. Vettigaste jag gjort när jag anlade den.[/

  Jag skulle gärna höra mer om hur du tänkte och gjorde!

 • Tor 11 jul 2019 22:07 #10003

  Under våren har jag gjort tappra försök med mina kläder. Capsule wardrobe lät så intressant! Men jag upptäckte att jag har extremt få kläder jag gillar och känner mig snygg i. Jag har ganska mycket kläder, 6 fulla garderober och ett klädskåp. Det är bra ordning på allt dock. Det mesta är alltså gammalt, men inte så slitet. Har alltid köpt bra kvalitet. Jag använder det som är mest slitet i trädgården, det som är bekvämt men fult hemma och det bästa till jobb såklart. Har väldigt lite festkläder. Jag lyckades rensa ut endel saker som jag insåg att jag aldrig kommer använda. Ca 10 plagg och 10 par skor (har nu 60 par kvar). Men jag klarar inte av att göra mig av med alla halvbra plagg! Det känns miljövidrigt och slösigt! De är inte tillräckligt fina för att sälja men för fina för att skänka (tycker jag).

  Jag tänker fel nånstans ... men åh vad svårt det är! Jag har ju mer eller mindre fula kläder för resten av mitt liv hemma...men nästan inga som jag älskar. Jag har inte möjlighet att köpa en massa nytt i nuläget.

  Har upptäckt att jag har samma problem med lakan och handdukar. Hur avgör ni när det är dags att slänga en handduk t ex- när är den för sliten? Jag vill inte bli som mina gamla släktingar som använder jätteslitna saker medan de har fina oanvända liggande... men inser risken om jag inte lär mig att slänga.

 • Fre 12 jul 2019 18:54 #10008

  [quote=79754138][quote-nick]Voxen1 skrev 2019-07-12 18:06:00 följande:[/quote-nick]Handdukar och lakan rensar jag ut när de börjar gå sönder eller se urtvättade och ofräscha ut.

  Kläder har varit svårare. Rensade ut de kläder som jag inte vill använda eller som var utslitna, trasiga och urtvättade. Kläder jag var tveksam om jag ville använda eller inte provade jag att använda ett par dagar. Trivdes jag inte i dem rensade jag bort dem. Sedan blev det svårare för jag hade fortfarande för mycket kläder. Precis som du säger ville jag inte göra mig av med kläder som var helt ok. Jag packade ner de kläderna i en låda så att jag inte behövde ha en överfull garderob. Istället för att shoppa i en affär shoppar jag i min låda om jag behöver något.

  Jag var heller inte helt nöjd med mina kläder. Skulle helst ha slängt ut det mesta och börjat om från början. Men det är ju varken särskilt smart för varken miljön eller plånboken. Istället försökte jag fundera över min stil. Kollade på pinterest efter inspiration och satte ihop kombinationer med kläder som jag redan hade. Med andra kombinationer kände jag mig finare i de kläderna jag har. Fundera över varför du inte tycker att du är fin i de kläder du har. För mig var det att kläderna satt dåligt eller att jag tyckte de var tråkiga eller inte passade ihop. När jag nu har färre kläder och har hittat kombinationer jag gillar känner jag mig så mycket mer nöjd. Innan var jag alltid på jakt efter något nytt och bättre. Nu när jag känner att jag vill ha något nytt kollar jag efter inspiration på pinterest och sätter ihop en ny outfit med kläder jag redan har.

  Ett till tips är att inte ha trasiga utslitna kläder mer än om man ska jobba i trädgården, måla etc. Där kläder kan bli förstörda. Även om jag bara är hemma har jag kläder som är i bra skick och som jag känner mig fin i.[/

  TACK för superbra tips!

 • Ons 31 jul 2019 07:42 #10020
  FuckGoggleAskMe skrev 2019-07-22 08:35:36 följande:

  Ibland tar jag till mitt hemliga vapen när jag är tveksam vid klädrensning. Jag provar plagg och sen tvingar jag min lille tonåringar att slänga en blick på det. Säger han ok, har jag kvar det, men oftast får jag höra - skämtar du? Ser ut som pappas/mormors kläder - eller liknande, och då inser jag att det är dags att rensa ut. Han har faktiskt bra smak, så jag kör på det.


  Haha bra tips! Det ska jag testa.
 • Ons 31 jul 2019 07:44 #10021
  Ms H skrev 2019-07-22 22:35:24 följande:

  Nu återstår ett par byxor och tre klänningar att prova, sen är alla gamla kläder återförda eller slängda. Jippi!


  Vilket jobb du har gjort!!! Så himla bra. Inspirerande att läsa!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll