Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra
    Ms H skrev 2017-08-25 08:43:24 följande:

    Jag tror att jag testar en ny approach: kan ni bestämma en grej jag ska få lite mer ordning på i helgen?


    Ska vi utmana oss själva att få ordning på några köksskåp? Utrensning, rengöring, sortering...
  • vallakra

    Gud så roligt att tråden har "vaknat" igen! Här ser ut som en smärre katastrof, jag har gett mig på projekt "klä om soffan". Jag har aldrig klätt om någon soffa i hela mitt liv så vi får se hur det går...

  • vallakra

    Jag har gjort alla ryggkuddarna utom själva "hörnkudden", känner mig klart obehörig på området och har inte riktigt vågat ge mig på den än. Sittkuddarna borde gå bra tycker jag.

    När det gäller städning försökte jag putsa köksfönstret i helgen. Det måste putsas i fint väder, alla andra fönster är under tak (altaner, balkonger) och kan putsas i vilket väder som helst.  Just när jag kommit igång upptäckte jag att skrapans gummi torkat och spruckitDemon. J########vlar!!!!!!!!

  • vallakra

    Idag gäller en light-variant på veckostädning, har nog aldrig varit så smutsigt i det här huset förr. Jag har verkligen slappat av sista halvåretSkäms, dags för skärpning.

  • vallakra

    Städningen gick ganska bra, yngsta sonen dammsög ett par rum så det gick lite fortare.

    Jag tror jag nämnt det tidigare i tråden men jag tycker att det tål att upprepas: glasslådor är oslagbara till att organisera skåp och lådor.

    2-literslådorna från GB känner vi ju alla till men nu menar jag 5-litarna, sådana som de har i glasskioskerna. De är suveräna (om man inte har alltför mycket emot plast). Jag har flera stycken i min byrå där jag har hoprullade leggings, ligger väldigt prydligt.

    I vardagsrummet har vi en tv-bänk bestående av en lång rad köksskåp (något av det bästa vi gjort). Lådorna passar perfekt på djupet och i dem har vi CD-skivor, 
    filmer, sladdar, värmeljus, "ljusfats-pynt". Ja, allt möjligt. Även fröpåsar har en egen lådaSkrattande.

    Jag har samlat på mig en hel del genom åren. Fråga i din närmaste glasskiosk.

  • vallakra

    Vi har använt Ikeas köksskåp, överskåpen som vi satt upp i en lång rad på väggen. Det funkar jättebra, särskilt som det inte blir några ben och skrymslen som robotdammsugaren kan trassla in sig i. Vi funderar på att göra likadant i lilla sonens rum.

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2017-10-06 18:07:38 följande:
    Det låter som en smart lösning. Skulle vilja ändra om i vardagsrummet lite. Vi har pratat om en annan tv- bänk, för vi är inte så nöjda med den vi har. Hur högt upp på väggen (från golvet) ungefär har ni satt skåpen?
    De sitter ca 20 cm upp.
  • vallakra
    hon mot strömmen skrev 2017-10-09 20:12:38 följande:
    En stor anledning till att jag har ett flow tror jag mynnar ut i att jag äntligen har fått ordning på den övriga tillvaron.

    Två har mina barn har fått diagnoserna Adhd och Add under de senaste året och nu börjar de hamna rätt i medicinering och övriga rutiner.

    Jag slipper lägga all energi på att hålla reda på bägge två och mota undan konflikter mellan de båda osv...

    Hoppas det håller i sig framtiden med.
    Vad bra att ni har landat i rutiner och medicin. Har själv en son med Asperger syndrom och vet vilket kaos det kan vara.

    Idag måste jag få ner några tulpanlökar som jag fick av en kompis i helgen. Sedan är det tvättstugan som gäller.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!