Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    gröna skrev 2017-12-03 21:44:19 följande:
    Ne...men jag önskar jag kunde göra det, har känt en sån fruktansvärd trötthet sista tiden och städningen har blivit lidande.

    Idag har jag iallafall dammsugit alla golv, torkat hall och köksgolv, städat badrum. I omgångar med vila emellan. På söndagar brukar jag ta alla ytor, hyllor och lister, men orken räckte inte helt :( Fortsätter i morgon.

    Vad har du för dig?
    Ms H skrev 2017-12-03 22:39:03 följande:
    Instämmer i det första stycket, men trötthet kan delvis bytas ut mot lesshet. Här blev det dammsuga övervåningen samt styrka linnen idag, en kompromiss med mig själv som tyckte att båda våningarna behövde dammsugas och även tröjorna behövde strykas.

    Jag önskar att det gärna låg i en stängd grupp på fb istället...
    Jag tycker ni är jätteduktiga som ändå får nåt gjort! Här går det i alla fall lite framåt, har handlat en hel del julmat och alla julklappar är beställda. Ungarna är ju stora nu så det behövs ingen tripp till ToysRus numera.

  • vallakra

    Här går det också sakta men säkert framåt. Det står alltid en påse i vindstrappan där vi lägger i de onödiga saker vi hittar efterhand, när den är full lämnas den till Erikshjälpen. Förutsatt att det är hela grejer förstås.

    Förra veckan blev det till och med två påsar på en gångSkrattande.

    Annars är det en del julförberedelser förstås. I helgen putsade jag av en del fönster på insidan, utsidan tog jag i omgångar i höstas. Igår satte jag och maken upp röda gardiner i hela huset, snacka om julkänslor på stubinenTomte.

  • vallakra

    Fick ni några roliga julklappar? Jag fick en hel hög med ergonomiska virknålar så nu kan jag ägna mig åt min älskade virkning utan att få ont i tummen, Hurra!

    Annars är det efter-jul-rörigt här. Har bestämt mig för att städa undan julen ett par saker om dagen. Vill ju inte att allt ska försvinna på en gång men inte heller ha det kvar långt in i januari som det blev förra året.

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2018-01-02 21:22:18 följande:

    Hoppas alla haft en bra jul och nyår! Jag tog en paus från städandet (förutom den normala städningen som behövs göras) och passade på att bara koppla av. Men nu känner jag att det är dags att starta upp igen. Det ska faktiskt bli kul att komma igång! Först ut blir att plocka ner julpyntet och kasta ut granen. Därefter ska jag ta tag i högar med saker som blivit liggandes i köket. Känns som en lagom start. Vad har ni andra för er?


    Gör ungefär detsamma som du: plockar bort pynt och dammsuger. Har ju levt i ett förlåtande halvmörker under helgerna men nu när jag tänder lamporna syns ju det fina dammet i hörnenSkäms.
  • vallakra
    Chianti skrev 2018-01-05 19:30:13 följande:

    Vilka är era bästa städsaker? Jag tvättade fönster idag och insåg hur mycket jag gillar min fönstertvättare! Egentligen är det inte tvättaren utan torkfunktionen som är det finurliga, men wow vad bra den är!


    Det är ju ingen städsak direkt men jag älskar vår nya spis med pyrolys, ugnen är alltid skinande ren numera.

    Jag är också väldigt förtjust i mina frotté-trasor. Jag använder dem till allt (inkl. som disktrasor) och eftersom jag har så många kan jag byta flera gånger om dagen om jag tycker att det behövs.
  • vallakra
    Voxen1 skrev 2018-01-06 19:47:42 följande:
    Bra tips! Har små frotté-trasor som jag funderade på att kasta. Ska testa att använda dem när jag städar.
    Ja, det är suveränt! Jag har sytt en massa av vita handdukar som jag köpt på Erikshjälpen, billigt och braSkrattande.
  • vallakra

    Igår lämnades ytterligare TRE ica-kassar till Erikshjälpen. För att vara helt ärlig så köpte jag ett par saker också men ändå. Tre fulla påsar ut och en film och en halsduk in kan vara acceptabelt tycker jag.

  • vallakra

    Ge mig en spark i baken någon! Här finns en hel del att göra men motivationen står på minus. Går mest och känner mig vresig för att det är för tidigt att förså sommarblommorna än.

    Jag vill inte tvätta, dammsuga och laga mat. Jag vill ligga på knä vid mina pallkragar omgiven av ankor och höra småfåglarna kvittra. Jag vill sitta i min korgstol utanför mitt skruttiga växthus och dricka te. Jag vill känna lukten av fuktig jord och mossa och se de första påskliljeknopparna titta upp.

    Istället är jag (som alla andra häromkring) fast i ett grått slask med en rå kyla som kryper in i märgen hur mycket kläder man än tar på sig.

    Usch, vad det är synd om migGråter.

  • vallakra
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-01-13 13:00:09 följande:

    SPARK! Upp med dig, lata människa, sätt fart och se till att inte hemmet gror igen och familjen svälter ihjäl, iklädda mögliga kläder! Annars anmäler jag dig till ... vet inte riktigt, men kommer nog på något! Själv har jag försökt sedan klockan nio i morse att pallra mig iväg till ett par affärer, och nu måste jag nog till slut faktiskt iväg ... usch!
    Tack! Jag valde ut något som inte är fullt så urtrist som andra måsten, att baka bröd. Tänkte faktiskt prova ett nytt recept. Sen får jag väl lov att dammsuga i alla fall halva huset (och då har vi ett litet hus). Att plocka ur diskmaskinen är ju också tvunget om bakgrejorna ska få plats.

    Tvätten får bli i morgon när jag ändå måste byta sängkläder.
  • vallakra

    F##n! F#rbannade, J##la S##t!!!!! Jag har drabbats av kristallsjuka. Kom som en blixt från klar himmel.

    Var på väg till Kalmar för att besöka ett gymnasium med sonen när allting började snurra. Törs inte tänka på vad som kunde hänt om jag inte i sista stund lyckats köra ut på vägrenen.

    Jag var helt borta och sonen var naturligtvis skräckslagen men jätteduktig. Han ringde 112 och lyckades guida dem till oss trots att han egentligen inte hade en aning om var vi var.

    Slutade med koll av hjärtat och röntgen av hjärnan innan det konstaterades att det var ofarlig kristallsjuka.

    Tack och lov att ingen blev skadad och att jag inte är allvarligt sjuk men inte är det roligt att knappt kunna gå och gissa hur hemmet ser ut?

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!