Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Ms H skrev 2019-07-21 23:46:17 följande:

    Tack snälla. Jag tror att dina råd är jättebra, om man är tvärt emot mig. Det finns typ inga kläder jag gillar, så om jag inte skulle köpa sånt som jag gillar sådär, så skulle jag få gå naken!


    Jag gillar inte mycket i min garderob. Skulle jag kunna välja fritt skulle jag behålla ett par shorts, ett par jeans och tre tröjor. När jag går i affärer hittar jag nästan aldrig något som jag gillar på riktigt. Det får duga, men sen hänger det bara i garderoben oanvänt.

    Pga att jag resonerar så har jag mycket kläder, men väldigt få som jag använder. Jag kommer aldrig mer att köpa något jag inte tycker om. Nu får jag använda det jag har köpt fast jag inte är 100% nöjd. Jag tycker att det är roligt med kläder men har svårt att hitta något som jag verkligen gillar. Jag varierar mig inte så mycket utan använder ett fåtal favoriter. Jag behöver därför inte så mycket kläder. Jag vill dock kunna Klara mig en vecka utan att tvätta. Mitt mål är att bara ha kläder för en vecka och 6 finkläder som går att kombinera på olika sätt. Ett fåtal träningskläder, pyjamaser, badkläder. Behöver bara 1 jacka för det blir aldrig kallt här. En kofta räcker långt. Hur mycket kläder behöver du? Behåll/skaffa det antalet.

    Mitt problem är att jag inte kan försvara miljömässigt och ekonomiskt att göra mig av med allt som jag inte gillar till 100%. Istället blir det köpstopp här och använda kläderna som är mäh. Har haft turen att jag börjat gilla något plagg mer när jag använt det mycket. Fått en ny favorit. Jag skulle vilja vara som dig och inte gilla några kläder och inte köpa dem! Måste ta mig ur min det får duga mentalitet! Fortsätt skriva om hur du tacklar din garderob. Behöver all inspiration jag kan få!
  • Voxen1
    Ms H skrev 2019-07-22 22:35:24 följande:

    Nu återstår ett par byxor och tre klänningar att prova, sen är alla gamla kläder återförda eller slängda. Jippi!


    Bra jobbat!
  • Voxen1

    Kul att det några kvar här i tråden! Hade en väldigt intensiv höst, så Jag fokuserade på städning och inte rensning. Men tack vare mindre prylar går det mycket snabbare och lättare!

    Mina projekt framöver är sovrummet, tre garderober och köket. I sovrummet känns det fortfarande som det för mycket prylar. Måste rensa betydligt mer. I garderoberna och i köket har jag säker som jag inte använder. Lika bra att göra mig av med Dessa.

    Sedan behöver jag rensa och sortera paper. Det blir aldrig gjort för det är så tråkigt!!!

    Hoppas att ni stannar kvar i tråden! Ska bli mer aktiv!

  • Voxen1
    Chianti skrev 2020-03-30 01:06:34 följande:

    Nån som är hemma pga corona och kanske passar på att rensa lite?


    Jag Ska följa Fly Lady's zoner. Börjar idag med vardagsrummet. Jag kommer göra hallen och ett förvaringsutrymme denna veckan också. Jag ska göra det ordentligt så att det blir en form av vårstädning tänkte jag. Vad har du för städplaner?
  • Voxen1

    Bra jobbat Chianti!

    Idag blev jag klar med veckans projekt, så skönt! I hallen plockade jag undan och tvättade vinterkläderna. Torkade av alla ytor och lister. I vardagsrummet Torkade jag alla ytor och rensade ut lite i skåpen.

    Bla barnens pysselmaterial. Rensade och organiserade i ett förvaringsutrymme också. Nu går det se och komma åker sakerna som är där. Innan rasade det ut saker när man öppnade dörren.

    I helgen Ska jag starta i köket. Köket är i bra ordning förutom tre problemområden. Tyvärr är problemområdena väldigt stora! Nu Ska jag fixa Dessa en gång för alla!

    Vad har ni Andra för planer?

  • Voxen1
    vallakra skrev 2020-04-06 10:09:31 följande:

    Har tyvärr hamnat i en djup depression och inte haft ork till någonting på länge. Jag hoppas att vår och lite lätt trädgårdsarbete ska få det att lätta (i kombination med mina mediciner).


    Vad tråkigt att höra. Hoppas att medicinerna hjälper och att det blir en fin vår. Ta hand om dig!
  • Voxen1
    vallakra skrev 2020-04-06 10:09:31 följande:

    Har tyvärr hamnat i en djup depression och inte haft ork till någonting på länge. Jag hoppas att vår och lite lätt trädgårdsarbete ska få det att lätta (i kombination med mina mediciner).


    Vad tråkigt att höra. Hoppas att medicinerna hjälper och att det blir en fin vår. Ta hand om dig!
  • Voxen1
    vallakra skrev 2020-04-06 10:09:31 följande:

    Har tyvärr hamnat i en djup depression och inte haft ork till någonting på länge. Jag hoppas att vår och lite lätt trädgårdsarbete ska få det att lätta (i kombination med mina mediciner).


    Vad tråkigt att höra. Hoppas att medicinerna hjälper och att det blir en fin vår. Ta hand om dig!
  • Voxen1
    Chianti skrev 2020-04-06 10:16:33 följande:

    Vad består "problemen" av? 

    Själv har jag städat krydd- och ingredienshyllan, inte mycket men gjorde stor skillnad i skåpet ändå.


    Problemet är för mycket saker. När saker inte har en bestämd plats blir det fort rörigt. Saker staplas på varandra och det är omöjligt att få ut saken utan att tömma halva skåpet. Men nu har jag rensat bort så allt får plats! Så skönt. Skåp, lister, lampa, ugn och micro är avtorkade.
  • Voxen1

    Denna veckan Ska jag fokusera på barnens rum. Rensa bland kläder och leksaker samt damma alla ytor, lister och lampor. Dammsuga och våttorka. Jag har redan städat alla badrum ordentligt. Det var det första jag gjorde innan jag hoppade på zonstädningen. Därför tar jag två rum istället.

    Vad har ni andra i tråden för planer?

  • Voxen1
    Chianti skrev 2020-04-14 17:59:53 följande:

    Hänga tavlor. Har varit en plan i ett år nu...

    Men jag har putsat fönster och duschat alla mina krukväxter istället. Alltid något.


    Bra jobbat! Putsa fönster står på min lista också. Ska göra det när alla rum är städade. Jag hann inte göra så mycket som jag tänkt denna veckan. Det enda jag gjorde var att gå igenom barnens kläder. Så nu i helgen måste jag göra underverk! :)

    Planen är att rensa klart idag och städa imorgon. Det som kommer ta tid är att gå igenom det i gaderoberna som inte är kläder.
  • Voxen1

    Denna veckan blir det sovrummet. Tänkte köra två veckor där. Det måste till en riktig rensning där för Jag har alleles för mycket saker. Jag har typ saker till två sovrum. Allt Ska gås igenom och denna gången måste det som inte får plats bort. Innan har jag lyckats få det OK. Jag har varit duktig på att organisera. Men när det igentligen är för många saker håller det sig aldrig. Efter ett tag förfaller det igen.

    Nästa vecka Ska jag damma överallt och dammsuga. Torka lister etc. Dvs städa på djupet!

  • Voxen1
    hon mot strömmen skrev 2020-04-20 20:43:19 följande:

    Jag måste erkänna ett stort nederlag i att ha ordning hemma.

    Trodde i min enfald att jag stod stadigt på mitt trappsteg i städningen och ordning hemma men icket.

    Har ramlat baklänges ordentligt i trappstegen.

    Det ser ut som ve och fasa här hemma igen, suck....

    Men jag vet ju vad det beror på och lite besviken på mig själv att inte vara starkare än så här. Genomgår man tre stora förändringar i livet på lite drygt 8 månader så kanske man inte kan eller orkar ha högre krav på sig än så här.......jag vet inte..........


    Tänk på att grunden är lagd. Eftersom du kämpat så innan är det lättare att få ordning igen. Iallafall har det varit så för mig. Jag har trillat av hästen ett antal gånger, men lyckats komma tillbaka igen. Tre stora förändringar är mycket att hantera. Ha inte större Krav på dig själv än du orkar med. Ta hand om dig!
  • Voxen1

    Denna veckan kör jag hallen och matplatsen. Det är bra ordning där så Jag är klar. Det är värre med sovrummet..... Det gick fruktansvärt trögt så Jag är inte klar.... Det är otroligt mycket att gå igenom. Denna gången vill jag göra det ordentligt, så Jag kommer göra veckans zon och tiden som blir över tillbringar jag i sovrummet. Min taktik är att rensa ett litet område varje dag. Kände att jag tappade motivationen när jag rensade flera timmar i sträck.

    Hur går det för er andra?

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!