Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Går återigen på norgesic för den här j#la huvudvärken så här blir inte mycket gjort (sanslös huvudvärk och medicinen gör mig slö) men jag har i alla fall orkat hänga in den rena tvätten i garderoberna.

    Nu går jag och lägger mig igen, godnatt på er!

  • vallakra

    Nu har jag äntligen kommit i kapp med tvättenSkrattande. Det har varit mer aktiviteter den här sommaren än det brukar vara så därför har alla rutiner havererat.

    Dessutom har den här förbaskade värmen gett mig flera migränanfall än jag haft de senaste tre åren sammanlagt. Men nu äntligen verkar temperaturen sjunka, får vi bara rejäl åska och regn också så blir jag glad och nöjd.

  • vallakra

    Hur får man bort riktigt bränd lukt på bästa sätt? Tonåringen var uppe och spelade i natt och fram på småtimmarna ville han fixa ett par rostade mackor.

    Hur han bar sig åt vet jag inte men brandvarnaren satte igång att tjuta och hela familjen flög upp. Vi kunde konstatera att huset inte brann och fick tyst på brandvarnaren.

    Nu luktar hela huset bränt. Det riktigt sticker i näsan och vi vädrar åt alla håll. Tyvärr ösregnar det så vi kan inte ha fönstren helt öppna. Därför undrar jag om någon här inne har något tips på hur vi kan få bort lukten lite fortare?

  • vallakra

    Denna förb###de huvudvärk! Ingenting blir gjort. Har i alla fall fixat en tid hos en kiropraktor nästa vecka, hoppas han kan hjälpa mig. Tills dess får maken och sönerna hålla ställningarna (med blandat resultat).

    Nu blir det sängen igen, god natt!

  • vallakra
    Chianti skrev 2014-09-16 21:25:59 följande:

    Imorrn kommer städerskan så jag måste ägna kvällen åt att städa. Oskyldig


    Det resonemanget var anledningen till att min mormor aldrig ville ha hemtjänst. Det blev så mycket arbete för henne innan de kom så hon orkade inte med det. Ja, hon var en söt liten gumma min mormor.

    För övrigt var besöket hos kiropraktorn lyckat. Ska tillbaka på torsdag men huvudvärken är något bättre redan. Jag kan i alla fall fungera hjälpligt.
  • vallakra

    Jippie! Var på ett andra besök hos kiropraktorn i går och huvudvärken är nästan helt borta. Känner mig som en ny människa och gissa om här ska städas och fixas. Vinden ligger etta på listan.

  • vallakra
    81missan skrev 2014-09-26 21:34:39 följande:

    Härligt Vallakra. Huvudvärk är ingen höjdare. Kom ihåg att inte köra järnet på en gång, du kanske du åker dit igen... Minsta lilla du gör nu första dagen är kan jag tänka mig mer än tidigare?


    Aniiee skrev 2014-09-26 21:39:25 följande:
    Skönt. Ta det lugnt och skynda långsamt, så du inte trillar dit igen.
    Tack för omtanken! Jag tar en bit i taget och försöker koncentrera mig på en sak i taget. Inte min starka sida men jag jobbar på det.

  • vallakra

    Vi eldar en del i kamin och vedspis och det leder ju till att vi måste ha ved, tändved och "eldningsskräp" (barnens ord på papper) i närheten av eldstäderna något som hittills lett till att det blivit skräpigt och svårt att städa.

    Vi har tidigare haft rektangulära plasttunnor att ha veden i, en hink till tändveden och en korg med skräp. Allt detta har stått på golvet och vi har varit tvugna att lyfta bort det för att kunna dammsuga. Detta kändes inte praktiskt så jag har klurat på en lösning.

    I helgen fixade maken det jag tänkt ut, det blev superbra! Den rektangulära tunnan är kvar eftersom den är så bra att hämta veden i utifrån. Men den står inte på golvet längre. Nu har vi istället en stor låda på hjul.

    Lådan har tre fack. Ett stort där tunnan får plats samt två mindre till tändved respektive skräp. Tillsammans har de små facken samma mått som det stora men de är lägre.

    Lådan är byggd av någon slags byggskivor som vi målat. Lådan står med baksidan mot väggen och där har den en lägre skiva för att det ska vara lättare att lyfta i vedtunnan när den är full.

    Jag har satt dit en krok till grytlappen och en burk (som egentligen ska hänga på en skena över köksbänken) och i den finns det plats för tändstickor och en liten glasburk till använda tändstickor.

    Eftersom allt står på stora hjul är det lätt att bara rulla undan alltihop när det är städdags. Jag är jättenöjd så nu är det för maken att göra en likadan till vedspisen, det blir han säkert glad förOskyldig.

  • vallakra


    Någon bad om en bild på vedlådan maken byggt så här kommer ett par stycken.

    För övrigt var jag jätteduktig igårCool. Jag "sanerade" min och makens säng. Tvättade täcken och kuddar, tog av överdraget på bäddmadrassen och tvättade det med. Resten av den fick stå ute på altanen i kylan, alltid dödar det nåt litet kvalster.

    Resårbottnarna dammsög jag på alla sidor samt ställde på högkant så att jag kom åt att dammsuga ordentligt under sängen. Jag sorterade i lådorna under sängen (vi har en säng med "inbyggda" lådor och rengjorde dem in i minsta hörn.

    Det blev superfint och det kändes nästan som att lägga sig i en helt ny säng!
  • vallakra

    Under förmiddagen har jag:

    städat alla rum utom grabbarnas som får bli i morgon

    städat vardagsrummet extra noga, dragit ut soffan, TV-skåpet, det stora skåpet vi förvarar spel i och rengjort golvlisten samt dammsugit och moppat

    varit på apoteket och fixat intyg för sonens medicin inför London-resan

    skrivit listor över vad som ska packas inför resan

    bokat/betalat för det vi ska göra i London

    tvättmaskinen snurrar med den första tvätten

    Känner mig rätt nöjd med min förmiddag så nu blir det en kopp te innan grabbarna kommer hemSkrattande.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!