Inlägg från: Fantasia78 |Visa alla inlägg
  • Fantasia78

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    vilket skrev 2012-10-21 18:30:32 följande:
    Vi sparade till en robotdammsugare och den har hjälpt upp mycket hemma hos oss! Känns mycket fräschare hemma nu när golven alltid är nydammsugade när vi kommer hem.
    Låter intressant. Det innebär att man måste plocka undan innan roboten kan börja dammsuga, eller hur?
    Hur styr man var den dammsuger, d v s kör den runt på fria ytor ett tag tills den inte hittar mer? Eller programmerar man in vilken rutt den ska gå (så att den inte av misstag råkar köra ner för trappan på andra våningen och "slår sig i trappan på väg ner"?

    (Jag vet ju inte hur en robotdammsugare fungerar, som ni märker... Tomte)

  • Fantasia78
    SockerStinn skrev 2012-10-25 21:36:00 följande:
    Tror du kunderna kommer på hembesök hos dig? Du är ju expert och hur effektiv som helst, klart det passar dig!

    Håller med! Du har faktiskt kommit med massor av bra tips här på sidan, Pallas (och ni andra också Solig).
    Stå på dig, tro på dig själv. Detta kommer att gå jättebra.

    {#emotions_dlg.flower}
  • Fantasia78
    060810 skrev 2012-10-26 19:54:54 följande:
    Tack för det! :) Känns faktiskt skönt när jag fick talat om det för mig själv.
    Att ta hand om 3 barn med spec. behov är då ingen barnlek utan ett hårt arbete som tyvärr inte ger någon lön mer än deras kärlek. Så man ska klara av 3 heltidsarbeten men bara få betalt för 1 i stort sett...
    Är glad att jag inte jobbar riktigt 100% nu under min praktik..... så jag hinner andas emellan... i eftermiddags lät jag minstingen vara kvar på dagis fast jag hade kunnat hämta henne kl 13 så hämtade jag först 15.30 och gick hem och la mig och sov! Det var välbehövligt och skönt!
    Ska jobba hela helgen så det kommer bli tufft... 9 timmars pass imorn..... jaja ingen hemma som kan stöka ner då i a f ;) 

    Det behöver inte se perfekt ut hemma. Särskilt i perioder när livet är lite tufft får man faktiskt tillåta sig att orka med. Jag brukar i sådana perioder försöka prioritera diskbaljan och tvätten, och den värsta undanplockningen, men det är för att få det någorlunda ok hemma.

    Lycka till! Du är kanonduktig, tycker jag.
  • Fantasia78

    Det är länge sedan jag var inloggad nu, men gjorde slag i saken och loggade in.

    Har till slut lyckats med konststycket att få rätt ok ordning här hemma. Hyrde ett förråd där jag ställe in det jag ville ha kvar men inte nödvändigtvis måste ha i huset jämt. Mycket jobb, men skönt att ha det gjort. Mer lättstädat nu, och härligt att inte behöva skämmas ihjäl fullständigt om grannen vill komma förbi på spontanbesök...

    Tänkt att _jag_ lyckats med detta... Helt otroligt att ha kommit över tröskeln. (Är nog lite chockad själv...)

    Tack för allt peppande i denna tråd.

    Jag logger nog inte emellanåt. Nu måste jag ju peppa mig för att bibehålla hyfsat ordning, och även för att komma vidare och städa de travar som återstår på skrivbordet. (Papper att rensa tar ju lite mer tid. Kan slänga allt som inte är aktuellt, och kul ska det bli.)

  • Fantasia78

    Nu är jag tillbaka igen. :) Har många olästa inlägg att se fram emot att läsa. Ska bli roligt och inspirerande. Större delen av dagen idag är avsatt för att städa i arbetsrummet/vid mitt skrivbord/arbetsyta. Mycket att sortera upp, lägga på sin plats, sätta i pärm, rensa bort, kasta...

    Skulle gärna även hinna städa och rensa lite i köket. Vi får se hur långt jag hinner idag.

    Måste dock läsa igenom och granska dotterns läxa först, och fixa frukost till barnen. Men borde kunna få ihop 8 städtimmar hyfsat ostört om jag har tur. Ska även tvätta, men det brukar gå ganska fort.

    Även om jag tycker om julen så måste jag erkänna att jag längtar till man kan ta ner julgranen och julsakerna för att få lite mer plats. Då åker de två kartongerna med julsaker iväg till förrådet igen.

    Kram på er och massor av städinspiration önskar jag er på det nya året!

  • Fantasia78
    Ms H skrev 2014-01-05 13:43:27 följande:
    Oh, tömma frysen... jag sprang på tråden Operation kyl/frys/skafferi-tömning! häromdagen. Jobbig som jag är gick jag genast och inventerade frys/kyl/skafferi, så nu har jag listor på vad alla mina skåp innehåller. Försöker hitta på okej måltider utifrån det som finns, framför allt i frysen. Jag har en förmåga att lägga in saker där men inte ta ut dem igen... men nu ska det bli lite färre påsar =)

    Har just varit nere i källaren en liten stund och plockat lite. Låtit saker hitta hem, hittat nya platser åt sånt som inte riktigt hörde hemma nånstans och slängt några få grejer. Vilken skillnad det blev! Nu är det vila i soffan som gäller ett bra tag framöver.
    Låter härligt. Borde göra samma sak själv också. Har börjat att försöka laga måltider på de vi har i frys-/kylskåp och skafferi och bara köpa minimalt.
    Det som är ok att köpa är färskvaror (som mjölk t ex) och grönsaker och frukt. Men annars är min tanke att försöka utgå från det som redan finns och därmed skapa mer plats i köket.

    Ska titta på tråden du tipsade om också.

    (kul att "se" dig igen förresten; var flera månader sedan jag var inloggad senast...)

  • Fantasia78
    Ms H skrev 2014-01-05 19:18:22 följande:
    Kul att ha dig tillbaka här, det var verkligen inte igår! Hur har det gått för dig?
    Det har gått framåt, i och för sig i perioder av intensiv städning och däremellan bara tid då och då för småplock.

    Har just nu fokus på arbetsrummet och köket, där jag ska försöka rensa ut och storstäda. Ligger saker i högar på mitt arbetsbord som jag inte hunnit gå igenom.... Känns som om jag skulle behöva flera dagar för att hinna igenom allt.
    Jag ägnade fokuserat tid del av förra året åt att tömma ett rum som blivit skräpigt, och inreda med en ny soffa och läshörna. Så det GÅR att göra fint (även i mitt hem). Solig

    Köket försöker jag gå igenom också, bland annat genom att försöka använda det som redan finns i råvaru- och ingrediensväg. Jag försöker med inköpsstopp bortsett från färskvaror som mjölk, yoghurt, frukt och grönsaker. Går långsamt framåt... Men det SKA gå. Ska renovera köket så småningom om då behöver det dels vara så få saker som möjligt där, dels blir det ett hål i plånboken i samband med renoveringen. Men köket är slitet så det är efterlängtat.
    Drömmer
  • Fantasia78
    hon mot strömmen skrev 2014-01-06 13:54:15 följande:
    Försöker plocka ut julen och göra en allmän städning men det går så tungt i dag. Men jag kämpar på så gott jag kan. Rynkar på näsan
    Samma här. Känns som om jag kommer vääääldigt långsamt framåt. (Blir avbruten av annat ganska ofta.) Men kämpar på. Heja oss!
  • Fantasia78
    81missan skrev 2014-01-05 22:12:13 följande:
    Jag ska försöka tipsa mamma om det där med att tömma frysen. Tänkte tanken vid jul då vi hälsade på, men var faktiskt för feg för att ta upp det. Däremot sporrade jag (o hjälpte) min svärmor att gå igenom deras kylskåpsdörr som innehöll flertalet utgångna produkter som hennes man vill spara. Vi tog hylla för hylla, som hon torkade ur sedan. Jag kollade datumen och för att vara snäll så ställde vi tillbaka de som var "yngre" än 2009, det som var äldre lät vi stå kvar på köksbordet. Det blev ändå en hel del.. han fick sedan ta ställning til vad som skulle slängas. Det blev iaf 5 flaskor!
    Skönt att höra att man inte är ensam om att ha ett överfyllt kylskåp... Jag har i och för sig försökt gå igenom och rensa hylla för hylla, men jag vill ju inte slänga mat som det inte är något fel på.
    Håller just på att försöka "äta upp" det som finns, d v s använda det som finns när jag lagar mat och köpa minimalt lite. Bara färskvaror är ok för mig att köpa just nu... Ska försöka köra så hela januari månad ut, så får vi se hur långt jag kommit 1/2...

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!